JANNECKE WEEDEN: TV-profilen Jannecke Weeden har flere ganger opplevd å bli kontaktet av slibrige menn. Den såkalte «tightsmannen» er blant dem som har trakassert henne og familien. Foto: Privat
JANNECKE WEEDEN: TV-profilen Jannecke Weeden har flere ganger opplevd å bli kontaktet av slibrige menn. Den såkalte «tightsmannen» er blant dem som har trakassert henne og familien. Foto: Privat Vis mer

Jannecke Weeden

- Én ting er oss godt over 30, men det er helt forferdelig hvis han kontakter unge jenter

Den populære programlederen Jannecke Weeden fikk ubehagelige meldinger av «tightsmannen».

Publisert

Jannecke Weeden (40) er en kjent TV- og radioprofil, og nå er hun aktuell i programmet «Nordens perler» på TV3 hvor hun og mesterkokk Stian Floer (40) reiser Norden rundt for å by på kulinariske opplevelser og for å vise frem overnattingsperler du antageligvis ikke visste at eksisterte. (PSST: Her er 14 Airbnb-perler du bare MÅ få med deg!)

Til tross for at den blide programlederen har høstet god kritikk for sin tilstedeværelse på TV-skjermen i programmer som «Norges styggeste rom» og «MasterChef» har 40-åringen også erfart at kjendistilværelsen har en bakside. Hun har nemlig opplevd å få flere ubehagelige meldinger av den såkalte «tightsmannen». 

- Han ringte meg flere ganger fra ukjent telefonnummer, og gjerne i 4-tiden på natten. Da jeg sluttet å svare ham tok han kontakt med mannen min for å spørre om han kunne få undertøyet mitt og stramme jeans. Han spurte mannen min om han synes jeg er deilig i de og de buksene, og om han kunne finne ut hvor spesifikke bukser jeg har brukt på TV-skjermen var kjøpt. Det var svært ubehagelig, sier Jannecke til KK.no.

LES OGSÅ: Menn trakasserer fordi de slipper unna med det

ANMELDTE DRAPSTRUSSEL: Jannecke Weeden opplevde at en mann ringte henne og truet med å drepe familien hennes. Da anmeldte hun saken til politiet.  Foto:  Foto: Privat
ANMELDTE DRAPSTRUSSEL: Jannecke Weeden opplevde at en mann ringte henne og truet med å drepe familien hennes. Da anmeldte hun saken til politiet. Foto: Foto: Privat Vis mer

- Hadde han tatt kontakt med barna mine, hadde jeg ikke nølt med å kontakte politiet

Hun forklarer at «Tightsmannen», som ifølge Budstikka har tatt kontakt med jenter helt nede i 14-årsalderen, ringte henne fra forskjellige telefonnumre og ved enkelte tilfeller utga seg for å være en russejente på 18 år.

- Det begynner å bli rimelig ekkelt når en voksen mann utgir seg for å være en russejente som ville kjøpe buksene mine. Én ting er hvis han kontakter oss som stikker oss frem og som er godt over 30, men det er helt forferdelig hvis han kontakter unge jenter.

LES OGSÅ: - Mange kvinner opplever trakassering på fest

Jannecke har ikke anmeldt mannen, som ifølge Budstikka er dømt for blant annet fire tilfeller av seksuelt krenkende adferd overfor barn, fire tilfeller av seksuelt krenkende eller uanstendig adferd overfor andre uten samtykke, 42 tilfeller av skremmende eller plagsom opptreden, ett tilfelle av forstyrrelse av andres nattero og ett tilfelle av naskeri.

- Nei, jeg har ikke gjort det fordi jeg føler ikke jeg kan ringe politiet å si at han maser om å kjøpe buksene mine. Hadde han tatt kontakt med barna mine derimot, hadde jeg ikke nølt med å kontakte politiet. Det hadde jeg ikke tolerert. Jeg har derimot anmeldt en annen som ringte meg og truet familien min på livet, sier Jannecke som er mor til to gutter på 9 og 13 år og gift med bassist Lasse Weeden (44).

- Jeg drømte ikke om å bli oppringt av kåte menn, som truer de jeg er glad i

Det var mens hun var på opptak med «Nordens perler» i oktober at hun og familien ble drapstruet, og Jannecke forteller til KK.no at hun satte på høyttaler underveis slik at kollegene hennes kunne være vitner til samtalen.

- Han syntes det var morsomt at jeg heter Weeden til etternavn, og lurte på om jeg solgte weed. Han kalte meg «jævla fitte» og truet med å drepe familien min. Da jeg googlet ham viste det seg at han var en tobarnsfar og hadde små barn. Hva er det med folk? undres Jannecke.

- Er det prisen man må betale for å være et kjent TV-fjes?

Det er mange som sier: du har jo valgt det selv. Men man velger ikke så sære ting. Jeg velger ikke at skal jeg jobbe med TV må jeg også akseptere at folk kan true barna mine. Det er aldri greit! Man bruker gjerne den mot oss som jobber i media, at man får skylde seg sjøl, men det synes jeg er urettferdig. Én ting er at jeg helt fra da jeg startet med amatørteater som liten drømte om å jobbe på TV, men jeg drømte ikke om å bli oppringt av kåte menn, som truer de jeg er glad i. 

KK.no gjør oppmerksom på at «Tightsmannen» nevnt i saken ikke må forveksles med en fiktiv karakter kjent gjennom blant annet programmet «Norges herligste person».

LES OGSÅ: «Boligjakten»-programleder ble overrasket over hvor lite folk brydde seg da hun opplyste om drapet

«Nordens perler» har premiere tirsdag 7. mars klokken 21.30 på TV3

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer