Sophie Stray:

Nå blir den norske milliardærdatteren Sophie Stray (14) popstjerne

- Som mor føler meg trygg på at Sophie tar dette i sitt tempo og bygger sten på sten, sier mamma Charlotte Spetalen til KK.

NORGES NYE POP-PRINSESSE: Sophie Stray Spetalen er i disse dager lansert som Norges ferskeste popartist. Fredag 21. september slapp hun låten «Over me». FOTO: Skjermdump fra musikkvideo // Sony Music Entertainment Norway
NORGES NYE POP-PRINSESSE: Sophie Stray Spetalen er i disse dager lansert som Norges ferskeste popartist. Fredag 21. september slapp hun låten «Over me». FOTO: Skjermdump fra musikkvideo // Sony Music Entertainment Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge har fått en ny norsk pop-prinsesse - nemlig 14 år gamle Sophie Stray Spetalen fra Skøyen i Oslo. Hun er datteren til investor Øystein Stray Spetalen (56) og fotograf Charlotte Spetalen (44). Fredag 21. september debuterte hun med låten «Over me», og det er plateselskapet Sony Music Norge som står bak produksjonen.

Til KK sier Sophie at hun gleder seg til å ta fatt på musikk-karrieren.

- Jeg synes dette er veldig spennende og jeg er takknemlig for denne fantastiske muligheten. Jeg vet jo ikke helt hvordan dette skal gå, men jeg elsker følelsen av å gjøre noe man ikke vet hvordan ender. Jeg er snart ferdig med ungdomsskolen og har tenkt til å satse videre på en utdannelse innen musikk, forklarer hun.

Sophies mor sier at hun støtter datteren i karrierevalget, og håper at hun kommer til å nå ut med musikken sin, sitt engasjement og sin stemme.

- Sophie er jo bare 14 år – hvordan beskytter dere henne mot det enorme presset som følger med musikkbransjen?

- Alle foreldre prøver vel så godt de kan å beskytte sine barn og veilede de slik at de kan møte utfordringer i livet sitt på en best mulig måte. Nå tenker ikke jeg at musikkbransjen er noe mer «pressende» enn mange andre bransjer og arenaer om man har en personlighet som tåler det, og et bra støtteapparat. For Sophie er musikken noe hun har i sitt DNA og hun bestemmer hva hun vil være med på i sitt eget tempo.

Fra Sophie Strays Instagram-profil:

Ifølge Charlotte har ikke Sophie hatt en «stor drøm» om å bli kjent, akseptert eller likt, og hun er ganske bestemt på hva hun vil være med på.

- Det er selvfølgelig alltid skummelt å vise seg frem på en arena, være seg idrett, kunst, kultur eller politikk, der man står alene og blir evaluert. Man kan velge det trygge og gå i gruppe eller man kan velge å tørre, og å satse - uansett hvilken arena det måtte være. Dette er noe det er lettere å vite når man blir eldre og klokere, men jeg som mor føler meg trygg på at Sophie tar dette i sitt tempo og bygger sten på sten. Hun fikk et tilbud fra Sony og jeg tror det er et «label» som både har erfaring med unge artister, fantastisk flinke medarbeidere, og et godt og proft støtteapparat. For Sophie som går siste år på ungdomsskole vil dette alltid være første prioritet, forklarer hun.

Se musikkvideoen til låten «Over me» under:

LES OGSÅ: Se og lær av Sigrid, Beyoncé!- Det er rått å se en artist som IKKE spiller på sex, men som likevel ser brennheit ut på scenen

Plateselskapet: - Skole og hverdagslige tenåringsaktiviteter skal fortsatt komme først

Også Sony Music er påpasselig med at Sophie skal prioritere skolegang ved siden av popkarrieren.

- Nå er vi fortsatt i en veldig tidlig fase i lanseringen, og fokuset enn så lenge er rett og slett at dette skal være gøy og spennende. Skole og hverdagslige tenåringsaktiviteter skal fortsatt komme først. Etter hvert som det forhåpentligvis vokser seg større og blir mer tidkrevende, så vurderer vi fortløpende hvilke tiltak som må iverksette. Sony Music er nok det plateselskapet i Norge med mest erfaring med å jobbe med veldig unge artister, så vi tror at vi har apparatet og rutinene på plass til å håndtere dette på en god måte, forklarer Leif Ribe, A&R Director i Sony Music, til KK.

- Hva kan vi forvente av Sophie Stray som artist?

- Jeg tror folk kan forvente seg å bli litt overrasket. En stor stemme og mye personlighet. Vi har nå jobbet med Sophie i over et år i studio og gleder oss veldig til å vise frem det hun har jobbet med. Hun har selv vært veldig involvert i prosessen, og har veldig sterke meninger om musikalsk retning og identitet. Musikken kan karakteriseres som pop, men med mye «edge» og særegenhet. I starten vil nok fokuset ligge på å presentere dette for et norsk publikum, men absolutt med ambisjoner om å nå ut lenger på sikt, sier Leif Ribe videre.

Se dette innlegget på Instagram

🎼💞@sophiestray #ukelelecover

Et innlegg delt av Charlotte Spetalen 🇳🇴 (@charlottespetalen)

Ifølge mamma Charlotte Spetalen har Sophie alltid vært musikalsk anlagt, og i 2013 tok hun Norge med storm da det ble lagt ut en video på sosiale medier av Sophie som spilte ukulele. Mange sammenlignet henne med den kanadiske popstjernen Justin Bieber, og videoen gikk viralt utover Norges landegrenser.

- Sophie har fra hun var liten alltid vært kreativ, spilt instrument og sunget av hele sitt hjerte, sier mamma Charlotte til KK.

Selv er 14-åringen inspirert av forskjellige type artister, og liker at de tør å gå sine egne veier.

- Jeg er inspirert av popikoner som Britney Spears og Madonna, men likevel hører jeg også mye på Lana Del Rey, Marina and the Diamonds og That Poppy. De har alle uttrykt seg selv på sine egne måter, og det er derfor jeg, og ikke minst verden, elsker dem.

Sophie er den yngste datteren til ekteparet Øystein og Charlotte Stray Spetalen. De har i tillegg datteren Jenny Spetalen (16) sammen. Han har sønnen Kristian (23) fra et tidligere forhold.

FORELDRENE: Sophie Stray er datteren til fotograf Charlotte Spetalen og investor Øystein Stray Spetalen. FOTO: NTB Scanpix
FORELDRENE: Sophie Stray er datteren til fotograf Charlotte Spetalen og investor Øystein Stray Spetalen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Slik gjør musikk deg bedre på trening

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer