Sarah Jessica Parker

Nå bryter hun tausheten

I et ferskt intervju forteller Sarah Jessica Parker hvordan forholdet til sin tidligere kollega er etter at han ble anklaget for seksuell trakassering.

VAR NÆRE: På skjermen spilte de ektefeller, og i virkeligheten ble de gode venner. Nå åpner Sarah Jessica Parker seg om forholdet hun har til sin tidligere kollega i dag. FOTO: NTB
VAR NÆRE: På skjermen spilte de ektefeller, og i virkeligheten ble de gode venner. Nå åpner Sarah Jessica Parker seg om forholdet hun har til sin tidligere kollega i dag. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

«Sex og singelliv»-oppfølgeren «And Just Like That …» hadde premiere i desember i fjor. Beskyldningene om at Chris Noth (67) skal ha seksuelt trakassert flere kvinner i sin karriere, så igjen dagens lys i forbindelse med returen på skjermen.

Fem måneder etter at Sarah Jessica Parker (57) offentlig gikk ut og viste sin støtte til kvinnene som beskyldte Chris Noth for seksuell trakassering, avslører Parker status på vennskapet deres.

Ble skrevet ut av serien

To kvinner forteller at minnene om seksuell trakassering blusset opp i forbindelse med presselansering av HBOs «And Just Like That …» med Chris Noth tilbake i rollen som Mr. Big.

Med en så sentral rolle som ektemannen til Carrie Bradshaw – hovedrollen – tok produksjonen beskyldningene på alvor og gjorde grep. De vraket rollen i første episode.

«En ting er sikkert, og det er at jeg ikke har trakassert disse kvinnene», uttalte Noth til E! News i desember.

Kvinnenes historier

I desember skrev The Hollywood Reporter om to kvinner som hadde hatt ubehagelige opplevelser med skuespilleren. Begge kvinnene brukte pseudonym for å beholde sin anonymitet, og de kjente ikke til hverandre.

Den ene av kvinnene fortalte om en angivelig hendelse fra 2004. Hun var 22 år og ansatt i et selskap som Noth og flere stjerner var tilknyttet. Han var 49 år. Ifølge kvinnen skal han etter en lengre periode med pågående flørting fra hans side, hatt sex med henne mot hennes vilje.

Den tidligere sjefen hennes skal ha bekreftet at Noth drev med trakassering over en periode, samt at venninnen hennes bekreftet å ha tatt imot henne etter hendelsen og fraktet henne til sykehuset for undersøkelser rett etterpå.

Han skal også ha forgrepet seg på en kvinne i 2015 etter at de hadde møttes til en date, ifølge kvinnen. Hun var 25 - han var 60.

En venninne hadde i forkant forsøkt å overtale henne til å ikke dra på daten. I etterkant hadde venninnen mottatt en telefon der kvinnen var «hysterisk». The Hollywood Reporter har også fått lese meldingsutvekslingene mellom kvinnen og Noth.

Begge kvinnene som har anklaget Noth for seksuell trakassering og overgrep har slitt med opplevelsene i årene etterpå.

Skuespiller Zoe Lister-Jones har også anklaget Noth for å være «konsekvent seksuelt upassende med en kvinnelig promotør» og har angivelig «vært full på settet» under gjesteopptreden i «Law & Order».

I desember var det til sammen fire kvinner som hadde stått frem med opplevelser av det som skal ha vært seksuell trakassering. Sist ut var sanger Lisa Gentile som fortalte om det hun opplevde som et overgrep i 2002.

Chris Noth er ikke dømt for det han er beskyldt for.

«Anklagene mot meg, av personer jeg møtte for mange år siden, er falske. Disse historiene kunne vært 30 år eller 30 dager gamle – men nei betyr alltid nei – og det er en grense jeg ikke har gått over. Hendelsene var med samtykke,» har han uttalt til The Hollywood Reporter som publiserte de to første anklagene.

Snakker ikke sammen

Like etter at avsløringene ble kjent tok Kristin Davis, Cynthia Nixon og Sarah Jessica Parker – som alle tre er med videre i oppfølgeren – til orde på sosiale medier for å vise støtte til kvinnene:

«Vi er dypt lei oss for å høre om beskyldningene mot Chris Noth. Vi støtter kvinnene som har stått frem og delt sine smertefulle opplevelser. Vi vet at det må være en vanskelig ting å gjøre og vi roser dem for det.»

VISER STØTTE: Cynthia Nixon, Sarah Jessica Parker og Kristin Davis på settet til And Just Like That.. De har sammen vist sin støtte til kvinnene som har stått fram med sine historier. FOTO: NTB
VISER STØTTE: Cynthia Nixon, Sarah Jessica Parker og Kristin Davis på settet til And Just Like That.. De har sammen vist sin støtte til kvinnene som har stått fram med sine historier. FOTO: NTB Vis mer

På spørsmål fra The Hollywood Reporter om Parker har snakket med det som har vært hennes ektemann på skjermen gjennom mange år, svarer hun kort: «Nei».

57-åringen gjorde et intervju med magasinet i midten av mai, hvor hun sa hun ikke visste om hun var klar for å prate om det. I tillegg til å spille seriens hovedrolle som Carrie Bradshaw, har hun også jobbet som ansvarlig produsent.

«Jeg reagerte ikke som produsent. Jeg burde ha jobbet med dette fordi jeg er bare.. Det er bare..»

Uttalelsen tyder på at Parker synes situasjonen er vanskelig.

Som følge av avsløringene har Noths agentbyrå utelatt han, og kringkasteren CBS har bekreftet at han skrives ut av serien «The Equalizer» med umiddelbar virkning.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer