Hertuginne Meghan fødsel:

Nå er endelig «Baby Sussex» her!

Hertuginne Meghan og prins Harry er blitt foreldre til en liten gutt.

FORELDRELYKKE: I begynnelsen av mai ble hertuginne Meghan og prins Harry foreldre for aller første gang. Her fra en reise til Marokko i februar. FOTO: NTB Scanpix
FORELDRELYKKE: I begynnelsen av mai ble hertuginne Meghan og prins Harry foreldre for aller første gang. Her fra en reise til Marokko i februar. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et halvt år etter at den gledelige babynyheten kom fra det britiske kongehuset om at prins Harry og hertuginne Meghan venter sitt første barn, er endelig «Baby Sussex» her! Det var flere utenlandske medier, blant andre People og Sky News, som meldte at fødselen var i gang, på ettermiddagen mandag 6. mai. De refererte til en uttalelse fra Buckingham Palace:

«Hertuginnens fødsel startet tidlig på morgenen. Hertugen av Sussex var ved Hennes Kongelige Høyhets side. En ny kunngjøring vil komme snart.».

Og det tok ikke lang tid før en ny kunngjøring kom fra det britiske kongehuset. Senere samme ettermiddag ble det bekreftet at hertugparet av Sussex var blitt foreldre. «It's a boy!» skrev paret på sosiale medier.

Hertuginne Meghan fødte nemlig en liten gutt den 6. mai, og dermed er hertugparet blitt foreldre for aller første gang - og prins Charles (70) har fått sitt fjerde barnebarn. Og dronning Elizabeth II (93) sitt åttende oldebarn.

I en pressemelding fra det britiske kongehuset, publisert på hertugparets nystartede Instagram-kontoen @sussexroyal, står det skrevet:

«Det er med stor glede vi kan bekrefte at hertugparet av Sussex har ønsket sitt førstefødte barn velkommen til verden, i morgentimene mandag 6. mai 2019. Hertugparets sønn veier 7lbs. 3oz (3,2 kilo). Hertuginnen og babyen er begge ved god helse og har det bra, og paret takker offentligheten for engasjementet og støtten i den spesielle tiden av livet deres. Flere detaljer kommer de nærmeste dagene.».

Instagram-kontoen ble opprettet 2. april, og på bare fem timer og 45 minutter hadde de fått over én million følgere - noe som ifølge Guinness World Records er tidenes Instagram-rekord.

Terminen var i utgangspunktet satt til månedsskiftet april/mai, og den lille krabaten så ut til å trives så godt i mammas mage at han lot det gå noen ekstra dager før han kom ut. Opprinnelig skulle prins Harry ha deltatt på en offentlig tilstelning i Amsterdam 8. og 9. mai, men da dette besøket ble utsatt lå det i kortene at den lille prinsen lot vente på seg.

Men den 6. mai var altså endelig ventetiden over for hertuginne Meghan og prins Harry - og resten av den britiske kongefamilien. Ifølge BBC News ble den lille gutten født klokken 05:26.

STOLT NYBAKT FAR: Prins Harry tok seg tid til å snakke med pressen kort tid etter at babynyheten ble kjent. Han skrøt av kona og var tydelig stolt over både Meghan og sin nyfødte sønn. FOTO: NTB Scanpix
STOLT NYBAKT FAR: Prins Harry tok seg tid til å snakke med pressen kort tid etter at babynyheten ble kjent. Han skrøt av kona og var tydelig stolt over både Meghan og sin nyfødte sønn. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Det var en stolt prins Harry som tok seg tid til å snakke med pressen utenfor hertugparets hjem Frogmore Cottage, kort tid etter at babynyheten ble kjent. Det antas derfor at Meghan, som i det lengste håpet på en hjemmefødsel, nettopp har født i kjente omgivelser på Frogmore Cottage i England.

- Jeg har ikke vært til stede under så mange fødseler før. Dette er definitivt min første fødsel. Det var fantastisk, helt utrolig, og som jeg har sagt før, jeg er utrolig stolt av kona mi. Som enhver far og forelder ville ha sagt, du vet, det er noe helt egen med ens egen baby. Denne lille krabaten er til å dø av, så jeg er helt fra meg av lykke. Hvordan kvinner får til det de får til, er utenfor fatteevne, sa den nybakte pappaen ifølge BBC News.

Navnet blir avslørt om noen dager

Planen er at det nybakte hertugparet skal posere for fotografene med den nyfødte prinsen i armene, på trappene ved Windsor Slott, kort tid etter fødselen. Prins Harry sa selv til pressen at gutten kom litt over termin, at de har fått god tid til å tenke på navn, og at de kommer til å avsløre prinsens navn om noen dager.

Brøt med kongelig fødselstradisjon

I motsetning til svigerinne hertuginne Kate, som fødte alle tre barna ved Lindo Wing på St Mary's Hospital i London, valgte altså hertugparet av Sussex å føde i nærheten av sitt nye hjem i Windsor (det er foreløpig ikke bekreftet hvor fødselen fant sted, journ. anm.). Dermed bryter hertuginne Meghan og prins Harry med kongelige tradisjoner - noe de ikke har vært redd for å gjøre før.

For både prins Harry og prins William, som ble født av nå avdøde prinsesse Diana i henholdsvis 1982 og 1984, så dagens lys på St Mary's Hospital i London. Også prinsesse Anne (68), prins Harrys tante, fødte barna Zara Tindall og Peter Tindall på «det royale sykehuset» St Mary's Hospital.

«Hertugen og hertuginnen av Sussex er veldig takknemlig for all støtte de har fått fra folket i Storbritannia og over hele verden, når de nå forbereder seg til å ta imot babyen. Deres Kongelige Høyheter har tatt en personlig beslutning om å holde planene rundt babyens ankomst privat. Hertugen og hertuginnen ser frem imot å dele den fantastiske nyheten så fort de har hatt sjansen til å feire privat som nybakt familie», lød en pressemelding fra Buckingham Palace, ifølge People, publisert i april.

Helt siden babynyheten ble kjent i midten av oktober 2018, er det blitt spekulert i hva den lille prinsen eller prinsessen skal hete. Også her i KK har vi hatt våre formeninger, og på topplisten har vi både Albert, Philip, Frances og Victoria.

Se videosnutt av prinsesse Diana på norgesbesøk i februar 1984. Her var hun to måneder på vei med prins Harry i magen:

Men vi må smøre oss med tålmodighet - for det er enda noen dager igjen til navnet på den lille prinsen blir avslørt.

Prins Harry giftet seg med den amerikanske skuespilleren Meghan Markle i en storslått seremoni den 19. mai 2018 på Windsor slott. Ifølge BBC News skal den lille prinsen både ha britisk og amerikansk statsborgerskap.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer