Kongelig

Nå er prins Alexanders faddere avslørt

Den norske kongefamilien vraket til den tradisjonsrike markeringen.

KONGELIG DÅP: Fredag denne uken overværer en stolt pappa prins Carl Philip og mamma prinsesse Sofia dåpen til sin førstefødte sønn prins Alexander i Stockholm. Foto: Kungahuset.se
KONGELIG DÅP: Fredag denne uken overværer en stolt pappa prins Carl Philip og mamma prinsesse Sofia dåpen til sin førstefødte sønn prins Alexander i Stockholm. Foto: Kungahuset.se Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har den svenske kongefamilien hatt mye å feire - bryllup, barnefødsler og ikke minst kong Carl Gustavs 70-årsdag i slutten av april. Fredag 9. september er det duket for nok en rojal tilstelning i Stockholm når prins Carl Philip (37) og prinsesse Sofias (31) førstefødte skal døpes.

Den søte guttungen har fått navnet prins Alexander Erik Hubertus Bertil, hertug av Södermanland - og den andre fredagen i september blir navnet offisielt. Dåpsseremonien blir avholdt på Drottningholms slottskyrka i Stockholm, hvor også tante prinsesse Madeleine (34) har døpt sine to barn. Kronprinsesse Victoria har på sin side døpt prinsesse Estelle (4) og prins Oscar (6 mnd) i Slottskyrkan.

Den svenske kongefamilien har et nært og tett bånd til vår norske kongefamilie, så overraskelsen var stor da listen over prins Alexanders faddere ble avslørt via SvenskDam dagen før dåpen. På listen sto nemlig ingen navn fra den norske kongefamilien.

Ifølge Kongehuset.no har både kongen og kronprinsparet offisielt program i Norge fredag, og det er derfor ingen norske medlemmer av kongefamilien til stede under dåpen i Stockholm. Dette bekreftes også overfor KK.no av Marianne Hagen, kommunikasjonssjef ved Slottet.

Valgte søstrene som faddere

Storesøster kronprinsesse Victoria var et naturlig valg for prins Carl Philip, i tillegg til fetter Victor Magnuson (36) - som er yngste sønnen til kongens søster prinsesse Christina (73). Carl Philip har også valgt bestevennen og forlover Jan-Åke Hansson (38) som fadder. For prinsesse Sofia var det naturlig å velge storesøster Lina Hellqvist Frejd (34) og barndomsvenninnen Cajsa Larsson. Prinsesse Sofia er for øvrig fadder for Cajsas datter.

FAMILIEHYGGE: Den svenske kongefamilien har hatt mye å feire de siste årene. Her er hele familien samlet på sommerstedet Solliden i sommer. Foto: NTB Scanpix
FAMILIEHYGGE: Den svenske kongefamilien har hatt mye å feire de siste årene. Her er hele familien samlet på sommerstedet Solliden i sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lille prins Alexander blir faktisk kronprinsesse Victorias fadderbarn nummer 18, og vår egen prinsesse Ingrid Alexandra (12) er én av dem som kan kalle kronprinsessen for «gudmor Victoria». Hun er også fadder til danske prins Christian (10) og prinsesse Catharina-Amalia (12) av Nederland.

- Har aldri sett prinsen lykkeligere!

Det er den svenske erkebiskop Antje Jackelén som står for dåpsseremonien - hun har også døpt Carl Philips onkelbarn. Hans Rhodin var prest da prins Carl Philip og prinsesse Madeleine i sin tid konfirmerte seg, og til SvenskDam forteller han at han aldri har sett prinsen lykkeligere:

- Det føles veldig bra! Prinsen har aldri sett mer lykkelig ut enn slik han fremstår nå. Han virkelig stråler. Jeg ønsker han og hans familie all hell og lykke!

STOLT MAMMA: Det er ingen tvil om at prinsesse Sofia og prins Alexander har knyttet sterke bånd. Han ble født 19. april 2016. Foto: Kungahuset.se
STOLT MAMMA: Det er ingen tvil om at prinsesse Sofia og prins Alexander har knyttet sterke bånd. Han ble født 19. april 2016. Foto: Kungahuset.se Vis mer

Selv om selve dåpen er fredag 9. september har familien på tre allerede tjuvstartet med dåpsfestlighetene. For tre uker siden inviterte de venner med barn (gjester som ikke får plass i kirken under hoveddåpen) til en liten førfest på Drottningholms slott.

- Det var den første dåpen. Ikke en ekte dåpsseremoni, men tanken var at vi, de nærmeste vennene, skulle feire Alexander den dagen. Alle kom med barna sine, og det var kjempehyggelig! forteller en gjest som var til stede på førfesten til SvenskDam.

KK.no holder deg oppdatert på dåpsfestlighetene i Stockholm fredag formiddag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer