Nå er prinsens navn avslørt!

Prins Harry og hertuginne Meghan overrasker nok en gang.

LYKKELIGE FORELDRE: Hertuginne Meghan og prins Harry viste frem sønnen i St George's Hall på Windsor Castle to dager etter fødselen. Samme ettermiddag avslørte de navnet på den lille. FOTO: NTB Scanpix
LYKKELIGE FORELDRE: Hertuginne Meghan og prins Harry viste frem sønnen i St George's Hall på Windsor Castle to dager etter fødselen. Samme ettermiddag avslørte de navnet på den lille. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Velger hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34) et tradisjonelt britisk navn, med sterke kongetradisjoner? Eller kommer de nok en gang til å la royal etikette vike, og gå for noe helt utenom det vanlige? Kommer Meghan til å hylle sine afro-afrikanske røtter ved å gå for et afrikansk navn?

Forventningene knyttet til navnet på den nyfødte britiske prinsen har vært mange. Men nå er heldigvis ventetiden over - også på dét området.

Bare timer etter at de nybakte foreldrene viste frem sønnen sin til pressen for aller første gang, avslørte de også hva den lille prinsen skal hete: Archie Harrison Mountbatten-Windsor!

Mountbatten-Windsor er det britiske kongehusets familienavn.

Til et nydelig sort/hvitt-fotografi av de nybakte foreldrene, den lille gutten, mormor Doria og oldeforeldrene dronning Elizabeth og prins Philip skrev Meghan og Harry følgende på Instagram-profilen sin:

«Det er med stor glede at hertugen og hertuginnen av Sussex kunngjør at de har gitt sin førstefødte et navn: Archie Harrison Mountbatten-Windsor. I ettermiddag introduserte de kongelige høyhetene hennes kongelige høyhet dronning Elizabeth til sitt åttende oldebarn på Windsor slott. Hertugen av Edinburgh og hertuginnens mor var også til stede under denne helt spesielle stunden. Markup added.».

Helt siden graviditeten ble kjent i oktober, har royalister verden over spekulert i hva Meghan og Harrys førstefødte kan bli hetende, og også her i KK-redaksjonen har debatten rast. Blir det Philip etter oldefar? Eller hva med Frances, som er avdøde farmor Dianas mellomnavn?

Men så ble det altså Archie! Den lille gutten får ikke offisielt tittelen prins - men i likhet med avdøde farmor prinsesse Diana - som egentlig ikke var prinsesse, men - så kommer han nok på folkemunne til å bli omtalt som prins.

Navneavsløringen kom kort tid etter at de nybakte foreldrene hadde vært på visitt med den lille gutten, sammen med dronning Elizabeth (93), prins Philip (97) og Meghans mor Doria Ragland (62) på Windsor Castle.

Man kan jo anta at hertugparet ville at oldemor Elizabeth, som kunne ønske sitt åttende oldebarn velkommen til verden 6. mai 2019, skulle få høre navnet av dem - før hun eventuelt fikk vite det gjennom pressen.

Uansett - babyen er født, navnet er kjent og de lykkelige foreldrene kan endelig ta seg en velfortjent pust i bakken og nyte tiden som nybakte foreldre.

Døpes han samme sted som mamma Meghan ble konfirmert?

Det vi nå kan glede oss til er når datoen for dåpen til den lille prinsen blir. Vi kan jo spekulere i om dåpen kommer til å finne sted i Det kongelige kapell i St. James' Palace - der mamma Meghan ble døpt og konfirmert kort tid før bryllupet i mai 2018.

Meghan anser seg selv som protestant, og gikk på katolsk skole da hun var yngre. Seremonien, som var over på 45 minutter, ble forrettet av Justin Welby, erkebiskop av Canterbury, som også viet hertuginne Meghan og prins Harry.

Men enn så lenge kan vi hygge oss med de nye fotografiene av de nybakte foreldrene og den lille prinsen tatt på St George's Hall på Windsor Castle - på selveste frigjøringsdagen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer