Prinsesse Eugenie:

Nå har prinsesse Eugenie fått ring på fingeren - og den er veldig lik ringen pappa prins Andrew ga til hennes mor!

Nytt kongelig bryllup annonsert i Storbritannia.

PRINSESSE EUGENIE: I slutten av januar ble det kjent at prinsesse Eugenie, dronning Elizabeths barnebarn, gifter seg med kjæresten Jack Brooksbank. Forlovelsesringen til prinsesse Eugenie er en tro kopi av forlovelsesringen som moren Sarah Ferguson fikk av prins Andrew i 1986. Foto: NTB Scanpix
PRINSESSE EUGENIE: I slutten av januar ble det kjent at prinsesse Eugenie, dronning Elizabeths barnebarn, gifter seg med kjæresten Jack Brooksbank. Forlovelsesringen til prinsesse Eugenie er en tro kopi av forlovelsesringen som moren Sarah Ferguson fikk av prins Andrew i 1986. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at 2018 kommer til å bli et svært begivenhetsrikt år for det britiske kongehuset!

I april føder hertuginne Kate (36), og dermed blir hun og ektemannen prins William (35) trebarnsforeldre. Zara Tindall (36), prins Williams kusine, blir mor for andre gang i løpet av året. I mai gifter prins Harry (33) seg med sin amerikanske kjæreste Meghan Markle (36), og til høsten står et nytt bryllup i St George’s Chapel på Windsor slott. Da gifter nemlig prinsesse Eugenie (27) seg med kjæresten Jack Brooksbank (31).

Det annonserte nemlig det britiske kongehuset via Twitter mandag 22. januar, og ifølge pressemeldingen ble forlovelsen mellom paret inngått under et besøk til Nicaragua tidligere i januar. Foreløpig er ikke bryllupsdatoen satt, men blir høsten 2018.

FORLOVELSESRINGEN: Prinsesse Eugenies forlovelsesring er laget av diamanter og en lyserosa safir-sten. Den er designet av Garrard jewellery, som sto for avdøde Dianas forlovelsesring i 1981. Foto: NTB Scanpix
FORLOVELSESRINGEN: Prinsesse Eugenies forlovelsesring er laget av diamanter og en lyserosa safir-sten. Den er designet av Garrard jewellery, som sto for avdøde Dianas forlovelsesring i 1981. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kort tid etter at nyheten ble kjent kom de offisielle forlovelsesbildene av Eugenie og Jack tatt på Buckingham Palace, og den kommende bruden viste stolt frem den flotte forlovelsesringen hun har fått av sin kjære. Ifølge UsMagazine er ringen laget av en sjelden safir-sten kalt padparadscha. Den er dekorert med diamanter rundt safiren. Stenen er i en lyserosa variant - og minner svært mye om den ringen som Sarah Ferguson (58), prinsesse Eugenies mor, fikk av prins Andrew (57) da de to inngikk forlovelse i 1986.

Prins Andrew ga Sarah Ferguson en rødrosa Burma-rubin - som visstnok skulle gjenspeile Sarahs karakteristiske hårfarge. Prinsesse Eugenies ring er designet av den kongelige gullsmeden Garrard jewellery - som også designet prinsesse Dianas ikoniske blå safir-ring som hun fikk da hun forlovet seg med prins Charles i 1981.

LES OGSÅ: Zara Tindall mistet sitt ufødte barn

Hyller sin kommende svigersønn

Prinsesse Eugenie og Jack Brooksbank møttes for første gang i 2010, og har vært uadskillelige siden. Han har gjort stor suksess innen restaurant- og utelivsbransjen, mens prinsesse Eugenie jobber ved et kunstgalleri i Mayfair i London.

Jack er blitt tatt godt imot i den britiske kongefamilien, og brudens mor har bare lovord å si om sin kommende svigersønn. Hun har lagt ut flere innlegg på sosiale medier med bilder av det forelskede paret, og til et av dem skriver hun: «Vi elsker Jack og jeg er så lykkelig over å få en sønn, en bror og en bestevenn. Eugenie er en av de fineste personene jeg kjenner, så sammen blir dette ren harmoni».

LES OGSÅ: Derfor bruker ikke prins William giftering

Også prinsessens far, prins Andrew, er overlykkelig over å få Jack som svigersønn. I en uttalelse, ifølge Daily Mail, sier han at og familien tok imot forlovelsesnyheten med stor glede:

- Jack er virkelig en fremragende ung mann, og han og Eugenie har nå blitt kjent hverandre over mange år. Jeg er virkelig overlykkelig på deres vegne. Jeg kan ikke snakke for hertuginnen eller for Beatrice (Eugenies storesøster, journ.anm.), men vi er henrykt over at Eugene og Jack nå er forlovet.

Se flere bilder av det lykkelige paret under:

LES OGSÅ: Prinsesse Eugenie åpner opp i sjeldent intervju: - Jeg ble født med skjev rygg

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer