Trine Haltvik

- Nå kan jeg løpe en mil på asfalt uten å få vondt

«16 ukers helvete»-deltaker Trine Haltvik (57) åpner opp til KK om den ekstreme transformasjonen.

TRINE HALTVIK: - Jeg fikk sjokk, sier Trine Haltvik til KK. Bildet til venstre er tatt i 2019, mens bildet til høyre er tatt i desember 2022 - etter 16 ukers helvete-deltakelsen. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB og Warner Bros. Discovery
TRINE HALTVIK: - Jeg fikk sjokk, sier Trine Haltvik til KK. Bildet til venstre er tatt i 2019, mens bildet til høyre er tatt i desember 2022 - etter 16 ukers helvete-deltakelsen. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB og Warner Bros. Discovery Vis mer
Publisert

Denne vinteren har vi sett tidligere håndballproff Trine Haltvik (57) slite seg gjennom treningsøkter og kostholdsplaner, side om side med de andre deltakerne i «16 ukers helvete» på TVNorge og Discovery+.

Etter de 16 lange ukene har den knallharde jobbingen gitt resultater, og i finaleepisoden ble det klart at Haltvik har gått ned hele X kilo.

Til KK åpner hun opp om transformasjonen.

- Fikk helt sjokk, sier hun ærlig.

Sjokket ble størst da hun så før- og etter-bilde av seg selv.

- På meg vises det mest rundt magen, og her har jeg gått ned hele 12 centimeter. Jeg har aldri veid så lite som jeg gjør nå, ikke siden ungdomsskolen, og heller aldri vært i så god form.

Og det sier litt, ettersom Trine Haltvik gjorde suksess som håndballspiller både på Byåsen IL og det norske landslaget.

Nøkkelen til suksessen

For 57-åringen har nøkkelen vært å kutte ut karbohydrater og få inn mer proteinrik mat i kosten.

- Da jeg var ung og trente mye i forbindelse med håndballen, da trengte jeg mye «carbs», men når man har passert 50 og nådd overgangsalderen da trenger man ikke like mye! sier hun og ler.

DELTAKERNE: Trine Haltvik sammen med deltakerne i 16 ukers helvete; Alex Rosén, Steffen Iversen, Jenny Jenssen, Jonathan Romano og Mads Clemmetsen. Ekspertene Anette Skarpaas Ramm og Martin Johnsrud Sundby i midten. FOTO: Warner Bros. Discovery
DELTAKERNE: Trine Haltvik sammen med deltakerne i 16 ukers helvete; Alex Rosén, Steffen Iversen, Jenny Jenssen, Jonathan Romano og Mads Clemmetsen. Ekspertene Anette Skarpaas Ramm og Martin Johnsrud Sundby i midten. FOTO: Warner Bros. Discovery Vis mer

Selv om hun spiste mindre enn det hun vanligvis gjør under «16 ukers helvete», hadde hun likevel mer energi enn hun vanligvis pleier.

- Til å spise så lite mat som vi gjorde, hadde jeg sinnsykt mye energi, og det handler om proteininntaket.

Hun erkjenner likevel at det i begynnelsen knallhardt å legge om til nye rutiner.

- Vi hadde matvindu mellom 12 og 20, og jeg jobbet ofte sent på kveldene. Det var ofte at jeg følte at jeg la meg sulten, fordi jeg bare hadde fått i meg en shake.

- Trenger ikke å bli tynnere enn jeg er nå

Haltvik er strålende fornøyd med resultatet etter de intense ukene, men ønsker ikke å fortsette det ekstreme regimet som hun gjorde under innspillingen.

- Jeg trenger ikke å bli tynnere enn jeg er nå, og da blir jeg også veldig dratt i ansiktet. Men jeg skal fortsette å være bevisst i hverdagen med tanke på hva jeg får i meg, og så skal jeg få lov til å kose meg i helgene, sier hun til KK.

Og det beste med hele regimet, skal vi tro Trine Haltvik, er at hun endelig kan løpe langt og lenge uten å få vondt i kroppen.

- Vektnedgangen har gjort at jeg ikke har vondt i knærne lenger. Nå kan jeg løpe én mil sammenhengende på asfalt uten å få vondt, og det klarte jeg aldri før! sier hun entusiastisk.

Finaleepisoden av «16 ukers helvete» blir sluppet på Discovery+ mandag 27. februar, og sendes lineært på TVNorge mandag 6. mars.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer