Top Model

Nå kommer en norsk «Top Model»-sesong med formfulle modeller

- Vi ønsker å bevege oss bort fra ekstrem-målene som tidligere har vært normen i motebransjen, sier prosjektleder Astri Lundberg til KK.no.

TOP MODEL: Nå er det former som er i vinden! - Vi har ingen krav til høyde eller vekt, men vi ser etter jenter med former og karisma! sier prosjektleder Astri Lundberg til KK.no. Foto: NTB Scanpix
TOP MODEL: Nå er det former som er i vinden! - Vi har ingen krav til høyde eller vekt, men vi ser etter jenter med former og karisma! sier prosjektleder Astri Lundberg til KK.no. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har det skjedd en drastisk endring innen norsk- og internasjonal modellbransje - og vi opplever (heldigvis) stadig oftere å se formfulle modeller både på cover og på catwalken. 

For bare et par tiår siden var motebildet preget av noe HELT annet. Da var det nemlig supertynne modeller som regjerte motebildet, og man fnøs av modeller som hadde mer enn ett gram ekstra på kroppen. Vi har hørt historiene om (de allerede så tynne) supermodellene som er blitt truet til å slanke seg av sine knallharde agenter. Enten dét eller miste jobben.

Men nå har pipa fått en annen låt, og dette har også reality-konseptet «Top Model», som sendes på FEM til høsten, tatt tak i. De har nemlig bestemt seg for at det nå skal satses på såkalte plus size-modeller, der det å ha former er et must!

- Vi har ingen krav til høyde eller vekt, men vi ser etter jenter med former. Vi ønsker med denne sesongen av «Top Model» å bevege oss bort fra ekstrem-målene som tidligere har vært normen i motebransjen. Vi ser at formfulle modeller er en voksende trend. Det er derfor naturlig for «Top Model» å gjøre en sesong med dette i fokus, sier prosjektleder Astri Lundberg til KK.no.

HOT: Til høsten sende kanalen FEM det populære reality-programmet Top Model - og denne gangen leter de etter formfulle og fotogene modeller. Er det deg? Send inn søknad da vel! Illustrasjonsfoto Foto: NTB Scanpix
HOT: Til høsten sende kanalen FEM det populære reality-programmet Top Model - og denne gangen leter de etter formfulle og fotogene modeller. Er det deg? Send inn søknad da vel! Illustrasjonsfoto Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Befriende å kunne fronte sunne forbilder

I pressemeldingen fra Discovery Norge sier mediesjef Hanne McBride at de er på jakt etter de modellspirene som ikke nødvendigvis får plass i «size zero».

- Vi ser først og fremst etter karisma, utstråling og personlighet – og selvsagt potensialet til å se helt fantastisk ut på bilder. Det er befriende å søke etter modellspirer vi kan fronte som sunne forbilder. Vi håper at alle som har en drøm om modellyrket, sender inn en søknad!

Programmet spilles inn i Lisboa og ledes av et dommerpanel bestående av bransjeprofiler. Vinneren vil få en ettårskontrakt med modellbyrået MILK, som har sitt hovedkvarter i London.

Prosjektleder Lundberg sier til KK.no at det er for tidlig å avsløre hvilke profiler man får se på dommersiden i programmet. Premiere er satt til høsten 2016.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer