Donald Trump

Nå tar kjendisene til sosiale medier for å uttrykke sin misnøye med president Donald Trump

- Til alle dere der hjemme og på flyplasser som tilhører mitt Amerika. Dere er en del av selve fundamentet for hvem vi er, og vi elsker dere, sier Ashton Kutcher.

DONALD TRUMPS PRESIDENTORDRE: Ashton Kutcher tok til ordet under årets SAG Awards og uttrykte sitt syn på president Donald Trumps nye presidentordre.  Foto: NTB Scanpix
DONALD TRUMPS PRESIDENTORDRE: Ashton Kutcher tok til ordet under årets SAG Awards og uttrykte sitt syn på president Donald Trumps nye presidentordre. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at president Donald Trump (70) har vært i hardt vær den siste uka. Fredag skrev presidenten nemlig under på en presidentordre om omfattende endringer i USAs utlendingspolitikk. (Psst: En rekke kjendiser truer med å forlate landet nå som Donald Trump er blitt USAs nye president!)

Den nye presidentordren stenger nye syriske flyktninger ute av USA på ubestemt tid. I tillegg får folk fra syv andre land, hovedsakelig muslimske, ikke slippe inn i USA de neste 90 dagene, inntil nye kontrollrutiner er på plass. Dermed har folk med gyldige visum blitt nektet adgang på flyplasser i USA. Formålet er å stenge «radikale, islamistiske terrorister» ute av USA.

LES OGSÅ: 1 million har skrevet under: Trump bør ikke få møte dronningen

Dette gjorde at flere tusen mennesker gikk ut i gatene og på flyplasser flere steder i USA for å demonstrere mot Donald Trump og hans innreiseforbud. I tillegg har flere menneskerettighetsgrupper og andre motstandere av de nye reglene tatt til ordet og forbereder seg på en langvarig kamp.

Men det er ikke bare menneskerettighetsgrupper som langer ut mot presidenten, også kjendiser viser stor misnøye til den nye ordren. (Pssst: Her gir Meryl Streep et stikk til Donald Trump!)

Under nattens SAG Award, som er en prisutdeling for å hylle TV- og filmbransjen, benyttet (heldigvis!) flere kjendiser muligheten til å spre et budskap og vise motstand mot den nye ordren fra scenen. Den første som tok tak i problemet var skuespiller Ashton Kutcher (38), som åpnet showet ved å si:

«God kveld alle SAG-medlemmer, dere der hjemme og alle på flyplasser som tilhører MITT Amerika. Dere er en del av selve fundamentet for hvem VI er, og vi elsker dere og ønsker dere velkommen».

LES OGSÅ: Se alle antrekkene fra SAG Awards her! 

- Vi representerer en mangfoldig gruppe mennesker 

Men det var ikke bare Kutcher som valgte å si noe under den store prisutdelingen. Også Julia Louis-Dreyfus (56), som er mest kjent for sin rolle som Elaine Benes i TV-serien Seinfeld, tok til ordet. Det samme gjorde stjernene fra TV-serien «Orange Is The New Black»

Den populære TV-serien vant prisen for beste komiserie for tredje år på rad, og hovedkarakteren, Taylor Schilling (32), som spiller Piper Chapman, tok imot prisen og la til: 

«Vi står her og representerer en mangfoldig gruppe mennesker, som igjen representerer generasjoner av familier som har søkt om et bedre liv i dette landet. Nigeria, Den dominikanske republikk, Puerto Rico, Colombia og Irland. Og vi vet at det kommer til å være opp til oss, og alle dere, å vise at det som forener er sterkere enn de kreftene som prøver å splitte oss».

Ikke bare talene hadde ord med motstand i seg. Også på den røde løperen valgte enkelte å demonstrere, derav «The Big Bang Theory»-stjerna Simon Helberg (36) og kona hans, Jocelyn Towne (40). Hånd i hånd gikk de sammen foran kameraene, Helberg med et skilt med påskriften «Refugees welcome», mens Towne hadde skrevet «Let them in» i store bokstaver på brystet.

LES OGSÅ: Her er alt du trenger å vite om Trump-barna!

DEMONSTRERTE: Jocelyn Towne og Simon Helberg valgte å demonstrere mot Trump på den røde løperen under årets SAG Awards. Foto: AP
DEMONSTRERTE: Jocelyn Towne og Simon Helberg valgte å demonstrere mot Trump på den røde løperen under årets SAG Awards. Foto: AP Vis mer

I tillegg til kjendisene som strålte på prisutdelingen, har andre tatt til sosiale medier for å uttrykke sin misnøye (og kanskje frustrasjon). Kim Kardashian (36), som lenge har hatt pause fra sosiale medier, tok til Twitter hvor hun la ut et bilde med tittelen «statistikk», mens Rihanna (28) skrev: «Kvalmt! Nyhetene er ødeleggende». 

Kritikken har altså haglet inn til Donald Trump, som nå har valgt å svare. I en uttalelse, gjengitt i New York Times forklarer han: 

- Dette er ikke et forbud mot muslimer, som mediene rapporterer uriktig om, sier han og legger til:

- Dette handler ikke om religion, men om terror, og om å holde landet vårt i sikkerhet.

Slik reagerer kjendisene til den nye presidentordren:

Kim Kardashian: 

 

KIM KARDASHIAN: Dette bildet la Kim Kardashian ut på sin Twitter-profil. Foto: Skjermdump Twitter
KIM KARDASHIAN: Dette bildet la Kim Kardashian ut på sin Twitter-profil. Foto: Skjermdump Twitter Vis mer

 

Rihanna:

RIHANNA: «Kvalmt!», skriver Rihanna på Twitter. Foto: Skjermdump Twitter
RIHANNA: «Kvalmt!», skriver Rihanna på Twitter. Foto: Skjermdump Twitter Vis mer

Hillary Clinton: 

HILLARY CLINTON: Presidentkandidaten Hillary Clinton reagerer også på den nye presidentordren.  Foto: Skjermdump Twitter
HILLARY CLINTON: Presidentkandidaten Hillary Clinton reagerer også på den nye presidentordren. Foto: Skjermdump Twitter Vis mer

Julia Louis-Dreyfus:

JULIA LOUIS-DREYFUS: «Dette er uamerikansk». Foto: Skjermdump Twitter
JULIA LOUIS-DREYFUS: «Dette er uamerikansk». Foto: Skjermdump Twitter Vis mer

Ashton Kutcher: 

ASHTON KUTCHER: Skuespilleren reagerer kraftig på Trumps siste ordre.  Foto: Skjermdump Twitter
ASHTON KUTCHER: Skuespilleren reagerer kraftig på Trumps siste ordre. Foto: Skjermdump Twitter Vis mer

Ellen DeGeneres: 

ELLEN DEGENERES: #Noban Foto: Skjermdump Twitter
ELLEN DEGENERES: #Noban Foto: Skjermdump Twitter Vis mer

Bella Hadid:

#NoBanNoWall

Et bilde publisert av Hadid News (@hadidnews)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer