Thomas Hayes

- Nå vil jeg bli mer kjent som Thomas Hayes og ikke Skam-William

20-åringen forteller til KK.no at han bevisst prøver å komme seg unna «Skam»-stemplet. Nå er han aktuell i TV-serien «Elven» på TV3.

THOMAS HAYES: Denne våren er skuespiller Thomas Hayes å se i TV3-serien «Elven». Til KK.no forteller han at han sluttet i «Skam» for å  prøve seg på nye utfordringer. Foto: NTB Scanpix og TV3
THOMAS HAYES: Denne våren er skuespiller Thomas Hayes å se i TV3-serien «Elven». Til KK.no forteller han at han sluttet i «Skam» for å prøve seg på nye utfordringer. Foto: NTB Scanpix og TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samtidig som spekulasjonene rundt sesong 4 av «Skam» er i gang for fullt blant «Skam»-fansen, har én av de mest populære skuespillerne fra serien valgt å avslutte samarbeidet for å prøve seg på nye utfordringer. Thomas Hayes (20), som spilte kjekkasen William Magnusson i «Skam», er i disse dager aktuell i thriller-serien «Elven» på TV3. Her spiller han rekrutt August Wildhagen. 

Til KK.no forteller han at det har vært spennende å gå fra NRK-suksessen til TV3-thrilleren.

- Det har vært veldig lærerikt, og det var akkurat slik jeg ville ha det også. Jeg gikk ut av «Skam» fordi jeg ønsket å lære mer, og det fikk jeg gjort her. Jeg har møtt mange erfarne skuespillere og flere gode mennesker i apparatet rundt meg, samtidig som det er en serie som er litt annerledes enn «Skam». 

ELVEN: I den nye thriller-serien på TV3 spiller Thomas Hayes rekrutt August Wildhagen. Foto:  Foto: TV3
ELVEN: I den nye thriller-serien på TV3 spiller Thomas Hayes rekrutt August Wildhagen. Foto: Foto: TV3 Vis mer

- På hvilken måte føler du at det er annerledes?

- Det å spille i «Elven» byr jo på helt andre omgivelser. Man spiller mot helt andre type mennesker også. Folk som har vært i gamet lenge. Det har vært krevende å møte så erfarne skuespillere, men også veldig lærerikt. 

- Hvem føler du at du har lært mest av?

- Ingeborg Sundrehagen Raustøl (spiller karrieresoldat Mia Holt) og Espen Reboli Bjerke (spiller politimannen Thomas Lønnhøiden) har jeg nok lært mest av. Både på måten jeg har sett på de øve til hvordan de har gjort det på settet, sier Hayes til KK.no.

LES OGSÅ: Sjekk hvilken «SKAM»-skuespiller som dukker opp i ny film!

Spiller rekrutt - dropper selv militæret

Hayes forteller videre at det har vært gøy «å teste ut» militæret, noe han selv ikke har planer om verve seg til. 

- Jeg skal ikke i militæret nei, men mange av gutta mine er i militæret nå, så det å reise nordover å få oppleve de omgivelsene der oppe hvor mange av gutta er, og løpe rundt å teste ut krevende ting som de går gjennom har vært gøy. 

- Hva er grunnen til at du ikke skal i militæret?

- Jeg føler ikke at det er noe for meg, samtidig som at jeg heller har lyst til å drive med skuespill og fokusere mer på det. 

POPULÆRT PAR: Thomas Hayes spilte William i sesong 1 og 2 av Skam mot blant andre Josefine Frida Pettersen.  Foto:  Foto: NRK
POPULÆRT PAR: Thomas Hayes spilte William i sesong 1 og 2 av Skam mot blant andre Josefine Frida Pettersen. Foto: Foto: NRK Vis mer

Thomas Hayes spilte tenåringen William Magnusson i sesong 1 og 2 av den populære serien, men innrømmer nå at han bevisst prøver å komme seg bort fra «Skam»-stemplet han har fått - også utenfor landegrensene. 

- Ja, jeg gjør jo det. Det er ikke fordi jeg hater det, men jeg synes på en måte at det har vært grei til nå. Nå vil jeg bli mer kjent som Thomas Hayes og ikke «Skam»-William, sier han ærlig til KK.no.

LES OGSÅ: - Det er viktig å ikke ta forgitt at barnet ditt er hetero

- Det er de som er mest på og som har null filter

Det er ikke bare blant hans jevnaldrende at populariteten har stått sterkt - «Skam» tok av blant «den eldre garde», og fra høsten 2015 til sommeren 2016 var «Skam-William» på leppene til de fleste kvinner (og menn) i aldersgruppen 40+. Han innrømmer overfor KK.no at det har vært rart å få så mye oppmerksomhet av damer som aldersmessig kunne ha vært moren hans. 

STJERNEMØTE: KK.no møtte «Elven»-skuespillerne Ingeborg Sundrehagen Raustøl og Thomas Hayes på premierefesten ved Akerselva i Oslo i midten av mars.
STJERNEMØTE: KK.no møtte «Elven»-skuespillerne Ingeborg Sundrehagen Raustøl og Thomas Hayes på premierefesten ved Akerselva i Oslo i midten av mars. Vis mer

- Aah, det er rart og merkelig. Alt har skjedd på under to år. Jeg synes ikke det er ubehagelig, men det er de som er mest på og som har null filter. Jeg tror det vil roe seg sakte, men sikkert og det merker jeg allerede. Men det har vært en opplevelse og en erfaring, hvordan man håndterer slike situasjoner. Men alt i alt en god erfaring. 

- Har det vært slitsomt?

- Innimellom blir det veldig slitsomt, men jeg føler at jeg takler det bra. Jeg har god støtte i gutta rundt meg og familie, og det trenger man.

LES OGSÅ: Julie Andem er kvinnen som vil få tenåringer til å slutte å skamme seg

Som skuespiller er Thomas Hayes pålagt å få spørsmål om hva drømmerollen er, men han forklarer til KK.no at han per i dag ikke har en spesifikk rolle han drømmer om å én dag kapre. 

- Det er veldig vanskelig å svare på for det er så mange kule prosjekter der ute. Men en drøm er å jobbe i en stor produksjon med mange erfarne mennesker hvor man lærer mye. 

«Elven» har premiere på TV3 torsdag 21. mars klokken 21.30!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer