Napoleons slektning fridde med historisk ring verdt 10 millioner kroner

Men kort tid etter at prins Jean-Christophe Napoléon gikk ned på kne ble forlovelsesringen stjålet.

FORELSKET: Denne høsten gifter prins Jean-Christophe Napoléon av huset Bonaparte seg med grevinne Olympia von und zu Arco-Zinneberg. FOTO: NTB Scanpix
FORELSKET: Denne høsten gifter prins Jean-Christophe Napoléon av huset Bonaparte seg med grevinne Olympia von und zu Arco-Zinneberg. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I oktober gifter prins Jean-Christophe Napoléon (33) av huset Bonaparte seg med grevinne Olympia von und zu Arco-Zinneberg (31). Han er tipp-tipp-tipp-tipp-nevøen til keiser Napoléon Bonaparte (1769-1821).

Bryllupet skal ifølge magasinet Notorious stå i Paris, på det storslåtte området Les Invalides - som tidligere var et sykehus for invalide. Det er her keiser Napoléon Bonaparte ligger gravlagt.

Frieriet fant sted i januar 2019, og da prins Jean-Christophe gikk ned på kne ga han forloveden grevinne Olympia en 40 karat diamantring som tidligere har vært eid av keiserinne Eugénie de Montijo (1826-1920), som var gift med Napoleon III (1808-1873) av Frankrike. Da satt diamanten på et diadem som keiserinnen bar, men siden er den blitt gjort om til en ring.

Ringen er anslått å ha en verdi på én million euro - som grovt regnet utgjør 10 millioner norske kroner.

HISTORISK: Forlovelsesringen som prins Jean-Christophe har gitt kjæresten grevinne Olympia, har tidligere vært i eie hos keiserinne Eugénie de Montijo (1826-1920). Den kommende brudgommen er i slekt med keiser Napoléon Bonaparte (1769-1821). FOTO: NTB Scanpix
HISTORISK: Forlovelsesringen som prins Jean-Christophe har gitt kjæresten grevinne Olympia, har tidligere vært i eie hos keiserinne Eugénie de Montijo (1826-1920). Den kommende brudgommen er i slekt med keiser Napoléon Bonaparte (1769-1821). FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Forlovelsesringen ble stjålet

Etter at frieriet ble inngått har den historiske ringen vært på en ufrivillig reise - den ble nemlig stjålet fra grevinnens veske, som lå i det kommende ekteparets bil. Bilen sto parkert ulåst utenfor det luksuriøse hotellet Hotel d’Aubusson i Paris, og da paret kom tilbake noen minutter senere var vesken stjålet med den verdifulle ringen stjålet.

Det tok ikke lang tid før politiet oppdaget at grevinnens kort var blitt brukt på en sushi-restaurant i nærheten, skriver The Telegraph, og ut ifra bilder fra overvåkningskameraet i restauranten og fra hotellet klarte de å lokalisere tyven. Tyvgodset fant de hjemme i leiligheten hans, og heldigvis var ringen fremdeles intakt. Den er nå tilbake på fingeren til grevinnen.

Grevinne Olympia er niesen til kong Philippe (59) av Belgia, og både Olympia og prins Jean-Christophe nedstammer fra både fransk og italiensk kongefamilie, og har felles forfedre i kong Victor Emmanuel II (1820-1878) av Sardinia og kong Louis Philippe I (1773-1850) av Frankrike.

Første gang på over 200 år

Prins Jean-Christophe Napoléon gikk ut av det prestisjetunge universitetet Harvard Business School i Boston, Massachusetts, i 2017, og har siden blant annet jobbet som bankanalytiker for Morgan Stanley i London. Ifølge Jean-Christophes Linkedin-profil jobber han i dag for finansselskapet The Blackstone Group i London.

Grevinne Olympia ble født i München i 1988, og er datter av den østerrikske erkehertuginnen Maria Beatrix (65) og den tyske greven Riprand of Arco-Zinneberg (64). Hun har fem søstre, og familien har vekslet på å bo i Tyskland og USA, skriver EuroHistoryJournal.

31-åringen ble uteksaminert fra Yale University i Connecticut hvor hun tok en bachelor i statsvitenskap i 2011, og har siden studert historie ved Columbia University i New York. I en artikkel som sto på trykk i studentavisen da hun gikk på Yale åpnet hun opp om sine meritter:

«Jeg er fra Østerrike. Jeg har også bodd i Tyskland og Connecticut. Jeg gikk på kostskole i Storbritannia og tok et friår i Shanghai. (...) Neste år skal jeg ta et semester i Paris» - og det var nettopp i Paris at hun møtte prins Jean-Christophe Napoléon.

FORLOVET: Denne høsten gifter prins Jean-Christophe Napoléon seg med grevinne Olympia. Bryllupet avholdes i Paris - på samme sted som keiser Napoléon Bonaparte er gravlagt. FOTO: NTB Scanpix
FORLOVET: Denne høsten gifter prins Jean-Christophe Napoléon seg med grevinne Olympia. Bryllupet avholdes i Paris - på samme sted som keiser Napoléon Bonaparte er gravlagt. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Det er første gang på over to hundre år at et medlem fra Napoléon-familien gifter seg med et medlem fra en østerriksk aristokratfamilie. Sist gang det skjedde var da erkegrevinne Maria Lucia (1791-1847) av Østerrike giftet seg med Napoléon Bonaparte i 1810, som altså er prins Jean-Christophe Napoléons tipp-tipp-tipp-tipp-onkel. De forble gift til hans død i 1821.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer