«RETT VEST»: Det er ikke feil at det er denne feelgood-komedien som skal lede vei inn i 2018. FOTO: Filmweb
«RETT VEST»: Det er ikke feil at det er denne feelgood-komedien som skal lede vei inn i 2018. FOTO: Filmweb Vis mer

Anmeldelse av «Rett vest»:

Når alt går rett vest

Det er ikke feil at det er denne feelgood-komedien som skal lede vei inn i 2018.

Publisert

Kinoaktuelle «Rett vest» handler om Kasper (Benjamin Helstad) som akkurat har møtt bunnpunktet i eget liv, og om faren hans, Georg Margrethe (Ingar Helge Gimle), som ikke klarer å møte hverdagen igjen etter at kona gikk bort. I tillegg møter vi Vilde (Iben Akerlie), som kanskje bør revurdere valget av venninner. Men aller mest handler den om sorg – og glede.

Det er ikke feil at det er denne feelgood-komedien som skal lede vei inn i 2018, for regissør Henrik Martin Dahlsbakken (28), som også står bak filmene «Cave», «Sensommer» og «Takk for turen», lykkes godt med å demonstrere gjennom filmen hvor verdifulle de små øyeblikkene i livet er. Og hvor feil kan det slå an med en roadtrip-film, sånn egentlig?

Kasper og faren har et distansert og anstrengt forhold, men bestemmer seg likevel for å legge ut på en reise sammen, for deres avdøde mor og kones skyld. Destinasjonen er øya Ona i Møre og Romsdal, og formålet er å delta i NM i quilting med hennes siste fullførte verk.

I velkjent roadmovie-stil møter de på både fysiske og personlige utfordringer på veien, men handlingen følger likevel ikke det klisjéfylte mønsteret hvor man i siste halvdel møter på en stor konflikt som må løses – før alt går bra igjen på mirakuløst vis.

Denne filmen starter ved nettopp denne krisen, og viser i stedet hvordan veien til å få det bedre kan være naturlig lang og svingete – bokstavelig talt.

Filmen er upolert og til tider smårar, men likevel uten tvil gjenkjennelig. Sorg, tap og skader møter motvekt i gode minner, friheten til å være seg selv og ny kjærlighet.

Innimellom er det lite som skjer, men det er kanskje nettopp derfor dette er en film som får deg til å bli takknemlig for alle de små tingene her i livet (de som jo egentlig er ganske store) – og den flotte norske naturen, da!

Terningkast: 4
Terningkast: 4 Vis mer

«Rett vest» premierer på norske kinoer 5. januar, men har allerede vakt internasjonal interesse. Blant annet har den blitt vist på London International Filmfestival, Nordiske Filmdager i Lübeck og på CPH:PIX i København.​

LES OGSÅ: Med «Den 12. mann» setter Harald Zwart fingeren på en livsviktig historie - bokstavelig talt

LES OGSÅ: Anmeldelse: Adam (9) bærer hele «Skyggenes dal»

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer