Anmeldelse av «Rett vest»:

Når alt går rett vest

Det er ikke feil at det er denne feelgood-komedien som skal lede vei inn i 2018.

«RETT VEST»: Det er ikke feil at det er denne feelgood-komedien som skal lede vei inn i 2018. FOTO: Filmweb
«RETT VEST»: Det er ikke feil at det er denne feelgood-komedien som skal lede vei inn i 2018. FOTO: Filmweb Vis mer
Publisert

Kinoaktuelle «Rett vest» handler om Kasper (Benjamin Helstad) som akkurat har møtt bunnpunktet i eget liv, og om faren hans, Georg Margrethe (Ingar Helge Gimle), som ikke klarer å møte hverdagen igjen etter at kona gikk bort. I tillegg møter vi Vilde (Iben Akerlie), som kanskje bør revurdere valget av venninner. Men aller mest handler den om sorg – og glede.

Det er ikke feil at det er denne feelgood-komedien som skal lede vei inn i 2018, for regissør Henrik Martin Dahlsbakken (28), som også står bak filmene «Cave», «Sensommer» og «Takk for turen», lykkes godt med å demonstrere gjennom filmen hvor verdifulle de små øyeblikkene i livet er. Og hvor feil kan det slå an med en roadtrip-film, sånn egentlig?

Kasper og faren har et distansert og anstrengt forhold, men bestemmer seg likevel for å legge ut på en reise sammen, for deres avdøde mor og kones skyld. Destinasjonen er øya Ona i Møre og Romsdal, og formålet er å delta i NM i quilting med hennes siste fullførte verk.

I velkjent roadmovie-stil møter de på både fysiske og personlige utfordringer på veien, men handlingen følger likevel ikke det klisjéfylte mønsteret hvor man i siste halvdel møter på en stor konflikt som må løses – før alt går bra igjen på mirakuløst vis.

Denne filmen starter ved nettopp denne krisen, og viser i stedet hvordan veien til å få det bedre kan være naturlig lang og svingete – bokstavelig talt.

Filmen er upolert og til tider smårar, men likevel uten tvil gjenkjennelig. Sorg, tap og skader møter motvekt i gode minner, friheten til å være seg selv og ny kjærlighet.

Innimellom er det lite som skjer, men det er kanskje nettopp derfor dette er en film som får deg til å bli takknemlig for alle de små tingene her i livet (de som jo egentlig er ganske store) – og den flotte norske naturen, da!

Terningkast: 4
Terningkast: 4 Vis mer

«Rett vest» premierer på norske kinoer 5. januar, men har allerede vakt internasjonal interesse. Blant annet har den blitt vist på London International Filmfestival, Nordiske Filmdager i Lübeck og på CPH:PIX i København.​

LES OGSÅ: Med «Den 12. mann» setter Harald Zwart fingeren på en livsviktig historie - bokstavelig talt

LES OGSÅ: Anmeldelse: Adam (9) bærer hele «Skyggenes dal»

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer