MARIA OG EDVARD: I realityserien «Maria og Edvard» på Viafree møter vi milliardærarving Maria Høili og ektemannen Edvard Erken på deres nye bosted Venice Beach. FOTO: Privat
MARIA OG EDVARD: I realityserien «Maria og Edvard» på Viafree møter vi milliardærarving Maria Høili og ektemannen Edvard Erken på deres nye bosted Venice Beach. FOTO: Privat Vis mer

Maria og Edvard:

- Når jeg er depressiv er jeg veldig mye for meg selv

Milliardærarving Maria Høili lider av diagnosen bipolar type 2.

Publisert

Denne høsten sendes realityserien «Maria & Edvard» på Viafree, og TV-titterne får bli med milliardærarving Maria Høili (34) og ektemannen Edvard Erken (31) når de flytter fra Lier utenfor Oslo til Venice Beach i Los Angeles.

Ekteparet lever en bekymringsløs hverdag når det kommer til den økonomiske biten, ettersom Maria har arvet millioner av kroner av sin far, Europrisgründer Terje Høili (73). Hvor mye penger Maria har på kontoen er hun ikke helt sikker på, forklarer hun i serien, og snakker åpent ut om at hun har gått på et par økonomiske smeller.

Blant dem - da hun startet moteforretning i den eksklusive handlegaten Bygdøy Allé i Oslo.

- Da skulle vi liksom smelle til med Louis Vuitton og Fendi. Nordmenn ligger jo et par år bak når det gjelder interiør, klær og mote. Der hadde jeg ikke peiling på hva jeg dreiv med. Det var en erfaring som jeg ikke ville vært for uten. For så jævlig som jeg gikk på veggen den gangen, det fortjente jeg egentlig - med den der troen som jeg hadde på meg selv som var way over the top! sier hun ærlig.

LES OGSÅ: Avdøde Kim Walls familie delte hjerteskjærende video med private bilder

- Jeg er jo en sånn type som enten er manisk eller depressiv

Maria er åpen om at hun har diagnosen bipolar type 2, og forteller at den kan bidra til at hun noen ganger er både høyt og lavt. På grunn av sykdommen veksler hun nemlig mellom å være manisk og depressiv, og beskriver det som en slags berg-og-dalbane-tilværelse.

- Jeg er jo en sånn type som enten er manisk eller depressiv. Jeg har mine perioder der jeg er veldig «høy» og får gjort veldig mye. Og skal ha ting gjort veldig kjapt. Når jeg er depressiv er jeg veldig mye for meg selv. Orker ikke skrive så mye, eller ha venner på besøk. Jeg har ikke noe behov for den menneskelige kontakten. Jeg synes jeg får utrettet mye når jeg er manisk, sier hun i Viafree-serien.

DELER FRA PRIVATLIVET: Maria og Edvard Erken Høili har sitt eget realityprogram på Viafree. FOTO: Viafree
DELER FRA PRIVATLIVET: Maria og Edvard Erken Høili har sitt eget realityprogram på Viafree. FOTO: Viafree Vis mer

Ektemannen Edvard Erken forteller at han til tider ikke føler at han strekker til.

- I starten var det veldig frustrerende fordi at man følte at man ikke strakk ordentlig til, at det var din skyld at hun var nede, og at du ikke var bra nok som person.

Maria forklarer videre at hun har tydd til mye selvmedisinering, og at stort alkoholforbruk ble en del prosessen for å takle sykdomslidelsen. Til KK har Maria tidligere fortalt at hun og ektemannen til slutt bestemte seg for å gå ett år uten å drikke alkohol - dels på grunn av bipolar-lidelsen, dels med tanke på barna.

- Vi tok et valg om å gå ett år uten å drikke en dråpe alkohol. Grunnen til dette var at jeg som mamma følte at jeg var et dårlig forbilde for barna med tanke på det å ta meg et glass vin på kvelden, eller å drikke alkohol foran dem. For oss ble det som å sende ut dårlige signaler. Jeg er diagnostisert med bipolar lidelse type 2, og det innebærer at jeg har et liv med opp- og nedturer mye hyppigere enn andre. Da jeg var i mine mest depressive faser drakk jeg gjerne to glass vin på kvelden for å roe nervene, noe som ikke er bra, forklarer Maria til KK.

Se klipp under fra Viafree-serien «Maria & Edvard»:

Nye episoder av «Maria og Edvard» legges ut hver tirsdag på Viafree.

LES OGSÅ: – Å innrømme at jeg var alkoholiker var det mest skambelagte jeg kunne gjøre

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer