Sandra Lyng:

- Når jeg ser tilbake, så synes jeg det er helt heslig

Suksessen i «Idol» var ikke bare fryd og gammen.

FOKUS PÅ UTSEENDE: Det var ikke bare talentet til Sandra Lyng som høstet oppmerksomhet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FOKUS PÅ UTSEENDE: Det var ikke bare talentet til Sandra Lyng som høstet oppmerksomhet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Sandra Lyng (35) ble først kjent for det norske folk for hele 18 år siden, da hun i 2004 deltok i den populære sangkonkurransen «Idol». Den sjarmerende 16-åringen fra Mosjøen sang seg inn i folkets hjerter, og endte på en fjerdeplass.

Sangfuglen med det store smilet kan imidlertid avsløre at det ikke bare var en positiv opplevelse å være med på «Idol». I podkasten «Summa summarum» forteller hun nå at hun på den tiden var under et enormt press. Klikk.no omtalte saken først.

Lyng var alene i hovedstaden, langt fra foreldrene sine og Mosjøen. Hun var bare 16 år, og måtte uke etter uke levere godt nok for å sikre plassen sin i konkurransen.

- Det var heslig

Med deltakelsen fulgte mye oppmerksomhet og medieomtale. Men det var ikke bare talentet til Lyng som fikk spalteplass. I podkasten forteller hun at hun ble behandlet som en voksen, og at hun dermed også opplevde å bli seksualisert.

- Det var mye fokus på puppene mine, til tross for at jeg bare var 16 år. Når jeg ser tilbake nå, så synes jeg det er helt heslig, sier hun.

Hun forklarer også at hun på den tiden slet med spiseforstyrrelser. Alene på et lite hotellrom i Oslo hadde hun ingen hun kunne snakke med om de vanskelige tingene.

Begynte med selvskading

For en ung jente alene er det ikke lett å sortere de vanskelige tankene. Artisten er tydelig på nettopp det, og forklarer at hun tydde til drastiske handlinger.

- Jeg begynte å skade meg selv og kaste opp maten. Jeg hadde ikke sosiale medier på det tidspunktet, så jeg visste ikke hva jeg holdt på med. Alt jeg ville var å gjøre den indre smerten nummen, sier hun og fortsetter:

- Det var mye lettere å rasjonalisere enn det som var inni hodet mitt.

Se og Hør har kontaktet Sandra Lyng, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer