Kong Charles om Camilla:

– Når jeg tar ting for alvorlig vil hun garantert tulle og tøyse

Charles letter på sløret om sine følelser for ungdomskjæresten, som i dag sitter ved hans side på tronen.

SPØKEFUGL: Camilla blir ofte omtalt av sine venner som jordnær og morsom. Også ektemannen Charles trekker frem hennes gode humør. Her fra et besøk i Skottland i 2008. FOTO: NTB
SPØKEFUGL: Camilla blir ofte omtalt av sine venner som jordnær og morsom. Også ektemannen Charles trekker frem hennes gode humør. Her fra et besøk i Skottland i 2008. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Da dronning Elizabeth døde 8. september 2022, 96 år gammel, hadde arveprins Charles rukket å bli hele 73 år gammel, altså langt over den gjengse pensjonsalder. Det var med andre ord en moden arveprins som steg i gradene, og fikk tittelen kong Charles III, da moren døde fredelig på Balmoral Castle en høstdag i 2022.

At prinsen av Wales en gang skulle arve tronen hadde han visst i hele sitt liv, selv om mange briter i de mest turbulente årene mente at man burde hoppe over Charles og heller la sønnen William arve tronen. For skandalene hadde på 90-tallet stått i kø for prins Charles. Og sentralt for skandalene sto en kvinne ved navn Camilla Parker Bowles. Den samme Camilla som sto ved Charles’ side da han holdt sine første taler som britenes nye konge i 2022 - og som nå hadde fått tittelen Hennes majestet dronninggemalinne Camilla av Storbritannia.

Allerede mens dronning Elizabeth fortsatt var i livet, ba hun om at folket etter hennes død skulle ta imot Camilla som sin dronning. Det lå absolutt ikke ikke i kortene, og veien har vært lang for det britiske folk for å akseptere henne. For Camilla var jo kvinnen som hadde ødelagt ekteskapet mellom Charles og den høyt elskede Diana, moren til prinsene William og Harry.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer