Bildejuks:

Natalia (23) tok bilder på IKEA - lot som om det var Bali

Ville vise at man ikke skal tro på alt man ser på internett.

«LUKSUSFERIE»: Slik lurte influenseren Natalia Taylor flere tusen mennesker. Reporter: Embla Hjort-Larsen Video: Natalia Taylor Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dagens sosiale medier-verden er det mange som deler reiser, måltider og livet generelt, både på Instagram og Snapchat. Med stadig flere, avanserte redigeringsverktøy, er det også lett å pynte litt ekstra på sannheten.

Youtuber Natalia Taylor (23) fra California har gjort en eksperiment på nettopp dette punktet. Hvor langt kan man egentlig gå?

Er det egentlig Bali?

Taylor publiserer noen bilder på Instagram som ved første øyekast kan virke som helt vanlige, dagligdagse bilder fra en eksotisk ferietur til Indonesia, Bali.

Hun bruker også geografisk plassering på Bali. Bildene viser blant annet 23-åringen i badekaret med morgenkåpe, ute på en «veranda» med noen busker rundt og på et fjongt hotellrom i kledd en knæsj-rosa kjole. Men det er noe som ikke stemmer. Ser du hva det er?

View this post on Instagram

The queen has arrived 🌊💖 #bali

A post shared by Natalia Taylor (@natalia__taylor) on

View this post on Instagram

Tea isn’t the only thing I drink.. 😉🥂

A post shared by Natalia Taylor (@natalia__taylor) on

I virkeligheten dro Taylor til den svenske møbelkjeden IKEA sammen med en fotograf for å ta forskjellige bilder i de ferdige rommene som finnes der. De ville se hvor lenge de kunne holde på før noen av de ansatte kastet dem ut, eller til det ble for flaut, forteller hun i videoen.

Da hun publiserer bildene på Instagram for sine 332 000 følgere, viser det seg at eksperimentet funket. Hun forteller at ingen av hennes følgere satte spørsmålstegn ved bildene, og det til tross for at flere av bildene viste synlige prislapper dersom man titter ekstra godt etter. En av følgerne la til og med igjen en kommentar, og skrev at «hun virkelig lever sitt beste liv».

Ville få frem et budskap

Vanligvis ville man kanskje fått litt tyn for en sånn opptreden, men hun forteller selv i videoen at hun ville vise hvor lett det var å lure til seg en glamorøs virkelighet. Se videoen her:

Videoen har i skrivende stund 1,8 millioner visninger og 61 000 likes på YouTube. Den har blitt omtalt i flere amerikanske nyhetsmedier, som Dailymail og Cbsnews.

Taylor forteller i videoen at hun syntes det var ubehagelig å lyve til følgerne sine, men at meningen med dette stuntet var å få frem budskapet om at man ikke skal tro på alt man ser «on the 'gram»:

«Denne videoen har en lekse; Ikke tro på alt du ser på internett. Noen ganger vil folk lyve om hvem de er som person, og det er ikke vanskelig å gjøre tydeligvis!», avslutter hun videoen med.

Ikke sjeldent

Dette er ikke første gang noen gjør et slikt stunt. I fjor var det faktisk satte den norske moteprofilen Marie Wolla søkelys på retusjering, og viste hvor lett det var å redigere seg til en ny kropp. Også da gikk følgerne fem på.

Det er dessverre ikke en ukjent sak at flere og flere jukser seg til en «perfeksjonert» kropp. En rekke kjendiser blir stadig vekk beskyldt for retusjering av kroppen sin, og det er spesielt noen som er oftere i vinden enn andre.

For ikke lenge siden måtte Chrissy Teigen (34) slå ned på beskyldninger om at hun har fiksa på rumpa si, og litt før det igjen var det Kim Kardashian (39) som nok en gang fikk kritikk for å ha tuklet med Photoshop.

LES OGSÅ: 7 av kjendisenes verste Photoshop-tabber

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer