Sandra Lyng

- Nei, alle har ikke det bra i ferien

Sandra Lyng deler tanker om sommerferiens skyggesider.

SANDRA LYNG: Artisten Sandra Lyng erkjenner at sommer og ferie også kan være svært krevende. FOTO: Truls Qvale
SANDRA LYNG: Artisten Sandra Lyng erkjenner at sommer og ferie også kan være svært krevende. FOTO: Truls Qvale Vis mer
Publisert

På sosiale medier florerer det i feeden av sommerbilder både fra inn- og utland. Venner, bekjente, kolleger og influensere som slikker sol på stranden, går topptur eller poserer i nye flagrende gevanter med kjæresten de tilsynelatende lever sitt beste liv med.

Det er lett å føle at «alle» andre lever et mer vellykket og harmonisk liv enn en selv - og dette er noe artisten Sandra Lyng (35) retter fokus på i et innlegg publisert på Instagram.

«Nei, alle har ikke det bra i ferien. Nei, det er ikke bare du som synes det er vanskelig å underholde barna hver dag i 4 til 8 uker. Nei, det er ikke bare du som sitter hjemme. Nei, det er ikke bare du som blir stresset av stillheten - du som brukte jobben til å stilne tankekjøret».

Hun påpeker viktigheten med å huske på hva som kan skjule seg bak fasaden, og at man ikke er alene om å ha de negative tankene og følelsene.

«Nei, det er ikke bare du som synes det er vanskelig å skal gå i sommertøy og badeklær. Nei, det er ikke bare du som blir trigget av sosiale medier; husk at det ikke er ekte. At noen par kranglet rett før bildet ble tatt. At noen retusjerer kroppene sine før de poster. At vinkelen på bildet i huset ikke viser rot. Jeg ville bare minne deg på det kjære venn og følger - at du er ikke alene om disse tankene og følelsene», skriver hun i innlegget.

I disse dager er hun på ferie på Sørlandet med forloveden Lasse Joachim Langerud (37) og sønnen Sander (3). KK har forsøkt å få en tilleggskommentar til innlegget av Sandra, uten hell.

Delte ærlig bilde på sosiale medier

Men tidligere har hun åpnet opp til KK om at hun ønsker å bidra til å nøytralisere kroppspresset mange kjenner på, og normalisere alle slags kropper.

I 2020 la hun ut en kollasje av seg selv på Instagram, i to forskjellige posituerer, som viste hvor lite som skal til for å fake og redigere inntrykket av hvordan kroppen egentlig ser ut.

Ettbarnsmoren bestemte seg for å utfordre seg selv ved å ta et bilde av kroppen, slik den egentlig ser ut når hun står i en vanlig, avslappet posisjon. Og et der hun poserer. Dette la hun ut til alles skue.

Men hun erkjente overfor KK at det var skummelt å legge ut de ærlige bildene på sosiale medier.

- Jeg gjorde dette for å vise meg selv, og andre, forskjellen - og virkeligheten. Men selv om jeg har lært meg å like den jeg er mer enn før, synes jeg det var skummelt å poste noe så nakent og ærlig.

- Det fikk meg til å undre meg over hvorfor akkurat dét er mer skummelt enn andre ting. Hvorfor er det skummelt å ikke vise den beste utgaven av seg selv? Hvorfor er det skummelt å vise frem en annen side enn den sterke, fineste, den mest perfekte siden? Hvorfor streber vi for å være perfekte, når ingen av oss er det, sa Sandra retorisk til KK i 2020.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer