Prinsesse Diana utro:

- Nei, jeg er ikke prins Harrys far

Dianas tidligere elsker James Hewitt har avvist ryktene som har svirret i en årrekke.

PRINSESSE DIANA UTRO: I 1995 innrømmet prinsesse Diana at hun hadde hatt en affære med ridelærer James Hewitt på 80-tallet. Hun ble skilt fra prins Charles i 1996. Flere har spekulert i om prins Harry kan ha vært et resultat av denne affæren. Bildet av mor og sønn er fra 1988. FOTO: NTB
PRINSESSE DIANA UTRO: I 1995 innrømmet prinsesse Diana at hun hadde hatt en affære med ridelærer James Hewitt på 80-tallet. Hun ble skilt fra prins Charles i 1996. Flere har spekulert i om prins Harry kan ha vært et resultat av denne affæren. Bildet av mor og sønn er fra 1988. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

I sesong fire av den populære Netflix-serien The Crown, dukker endelig prinsesse Diana opp. Hun portretteres av skuespiller Emma Corrin (24).

Diana og Charles møttes da hun bare var 16 år, og han datet hennes eldre søster Lady Sarah Spencer.

Prinsen av Wales gikk ned på kne og spurte om Dianas hånd i 1981, da hun bare var 19 år.

Det er ingen hemmelighet at ekteskapet mellom prinsen og Diana var preget av mye turbulens, og Diana har selv uttalt at det var tre personer i ekteskapet - og da hentydet til prinsens elskerinne Camilla Parker-Bowles.

I sesong 4 av The Crown dukker også rideinstruktør James Hewitt (spilt av Daniel Donskoy) opp, og vi har ikke glemt spekulasjonene rundt prins Harry - og hvem som egentlig er hans far.

Det har i mange år nemlig versert rykter om at det er noen helt andre enn prins Charles (72) som er Harrys far.

- Jeg skjønner ikke hvorfor folk fremdeles spør om dette

På slutten av 80-tallet tok prinsesse Diana av Wales (1961 - 1997) og hennes to sønner prins William og prins Harry privattimer med ridelærer og major James Hewitt (i dag 62), og dette skulle bli begynnelsen på en hemmelig affære. Prinsesse Diana innrømmet ikke før etter separasjonen i 1992 med prins Charles at hun og Hewitt hadde hatt et forhold, som visstnok skal ha pågått i rundt fem år. Skilsmissen var et faktum i 1996.

LIKE?: På 80-tallet innledet ridelærer James Hewitt et forhold med prinsesse Diana, og flere har spekulert i om han er faren til Dianas yngste sønn, prins Harry, som kom til verden i 1984. Dette avviser han nå. Foto: NTB Scanpix
LIKE?: På 80-tallet innledet ridelærer James Hewitt et forhold med prinsesse Diana, og flere har spekulert i om han er faren til Dianas yngste sønn, prins Harry, som kom til verden i 1984. Dette avviser han nå. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ryktene begynte dermed å svirre. Kunne den rødhårede kjekkasen være faren til den søte, lille rødtoppen prins Harry, som kom til verden i 1984? I et intervju med det australske TV-programmet «Channel Seven's Sunday Night», som ble sendt i midten av mars i år, avkrefter den tidligere offiseren i den britiske hæren at dette er tilfelle.

SKANDALEINTERVJU: Prinsesse Diana avslørte både det ene og det andre i det mye omtale BBC-intervjuet Panorama i 1995. Blant annet innrømmet hun at hun hadde hatt et forhold med major James Hewitt. FOTO: NTB
SKANDALEINTERVJU: Prinsesse Diana avslørte både det ene og det andre i det mye omtale BBC-intervjuet Panorama i 1995. Blant annet innrømmet hun at hun hadde hatt et forhold med major James Hewitt. FOTO: NTB Vis mer

- Nei, jeg er ikke prins Harrys far. Jeg skjønner ikke hvorfor folk fremdeles spør om dette. Men det selger vel aviser. Det er antagelig verst for ham, den stakkars gutten, sa Hewitt i intervjuet, ifølge The Sun, i mars 2017.

Offisielt skal Hewitt og Diana ha møtt hverandre første gang i 1986, altså to år etter at prins Harry kom til verden, men ifølge det britiske tabloidnettstedet Daily Mail skal Hewitt visstnok ha blitt hypnotisert under et TV-show i 2005, hvor det kom frem at de faktisk skulle ha møtt hverandre allerede i 1982. Hewitt holder fast på at dette møtet ikke skjedde før etter at prins Harry kom til verden.

- Ja, jeg var forelsket i ham

Prinsesse Diana innrømmet i det mye omtalte skandale-intervjuet med journalisten Martin Bashir (57), for BBC1 Panorama, at hun hadde hatt en affære med James Hewitt. Intervjuet ble sendt november 1995, og Bashir konfronterte prinsessen direkte med spørsmål om hun hadde vært utro, noe hun svarte bekreftende «ja» på.

- Ja, jeg beundret ham. Ja, jeg var forelsket i ham. Men jeg ble sviktet.

Allerede i 2002, i et intervju med BBC, skal Hewitt ha avvist at han er prins Harrys far, og 15 år senere avkreftet han det altså igjen.

- Det er absolutt ingen mulighet for at jeg er Harrys far. Da jeg møtte Diana hadde han akkurat begynt å gå. Visstnok er det røde håret en trigger for at folk sammenligner oss. Jeg har aldri oppmuntret til disse sammenligningene, og til tross for at jeg var sammen med Diana lenge må jeg nok en gang avkrefte at jeg ikke er Harrys far, sa han i intervjuet i 2002.

LIKE INTERESSER: Høy kølleføring fra prins Charles, som her er avbildet under en polokamp med major James Hewitt i 1992. De to har visstnok delt mer enn interessen for polo - Hewitt var nemlig prinsesse Dianas elsker på slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet. FOTO: NTB
LIKE INTERESSER: Høy kølleføring fra prins Charles, som her er avbildet under en polokamp med major James Hewitt i 1992. De to har visstnok delt mer enn interessen for polo - Hewitt var nemlig prinsesse Dianas elsker på slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet. FOTO: NTB Vis mer

- Det er absolutt ingen mulighet for at jeg er Harrys far. Da jeg møtte Diana hadde han akkurat begynt å gå

Ville selge kjærlighetsbrevene fra Diana for 10 millioner pund

Forholdet skal ha opphørt i 1992. Han skal i ettertid ha bli kritisert for å ha prøvd å selge flere private kjærlighetsbrev han mottok av den nå avdøde prinsessen for 10 millioner pund.

Men til tross for kontroverser sitter Hewitt igjen med gode minner etter sin affære med det populære medlemmet av den britiske kongefamilien.

- Jeg lagde mat, og hun tok oppvasken. Vi spiste middag, slappet av og lo sammen. Det skjedde gradvis, og plutselig fikk vi ikke nok av hverandre. Jeg angrer ikke på det. Jeg angrer på noen ting jeg har gjort i ettertid, men ikke på forholdet. Absolutt ikke. Det var enkelt å forelske seg i henne, så jeg tror jeg kan bli tilgitt for akkurat dét, sa Hewitt i intervjuet gjort i mars 2017.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer