<strong>PRINSESSE DIANA UTRO:</strong> I 1995 innrømmet prinsesse Diana at hun hadde hatt en affære med ridelærer James Hewitt på 80-tallet. Hun ble skilt fra prins Charles i 1996. Flere har spekulert i om prins Harry kan ha vært et resultat av denne affæren. Bildet av mor og sønn er fra 1988. Foto: NTB Scanpix
PRINSESSE DIANA UTRO: I 1995 innrømmet prinsesse Diana at hun hadde hatt en affære med ridelærer James Hewitt på 80-tallet. Hun ble skilt fra prins Charles i 1996. Flere har spekulert i om prins Harry kan ha vært et resultat av denne affæren. Bildet av mor og sønn er fra 1988. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prinsesse Diana utro:

- Nei, jeg er ikke prins Harrys far

Dianas tidligere elsker James Hewitt avviser ryktene som har svirret i en årrekke.

Publisert
Sist oppdatert

Bryllupet mellom prins Harry (33) og Meghan Markle (36) er rett rundt hjørnet, og i dagene før bryllupet har den hotteste «snakkisen» vært Meghan Markles familie. Etter kontroversielle uttalelser til pressen har hverken hennes halvbror Thomas Markle jr. (51) eller Samantha Grant (53) fått invitasjon til bryllupet.

Hennes far Thomas Markle og mor Doria Ragland var begge bekreftet til bryllupet, men bare et par dager før den royale seremonien i Windsor Castle ble det bekreftet via en pressetalsmann fra Kensington Palace, ifølge Reuters, at faren har trukket seg fra bryllupet - og dermed ikke kommer til å følge sin datter opp altergangen på den store dagen.

Men det er ikke bare Meghan Markles far som er i fokus i disse dager. Vi har ikke glemt spekulasjonene rundt prins Harry, og hvem som egentlig er hans far. Det har i mange år versert rykter om at det er noen helt andre enn prins Charles (69) som er Harrys far.

LES OGSÅ: Meghan Markle svarer på rasismehetsen

- Jeg skjønner ikke hvorfor folk fremdeles spør om dette

På slutten av 80-tallet tok prinsesse Diana av Wales (1961 - 1997) og hennes to sønner prins William og prins Harry privattimer med ridelærer og major James Hewitt (i dag 60), og dette skulle bli begynnelsen på en hemmelig affære. Prinsesse Diana innrømmet ikke før etter separasjonen i 1992 med prins Charles at hun og Hewitt hadde hatt et forhold, som visstnok skal ha pågått i rundt fem år. Skilsmissen var et faktum i 1996.

Ryktene begynte dermed å svirre. Kunne den rødhårede kjekkasen være faren til den søte, lille rødtoppen prins Harry, som kom til verden i 1984? I et intervju med det australske TV-programmet «Channel Seven's Sunday Night», som ble sendt i midten av mars i år, avkrefter den tidligere offiseren i den britiske hæren at dette er tilfelle.

- Nei, jeg er ikke prins Harrys far. Jeg skjønner ikke hvorfor folk fremdeles spør om dette. Men det selger vel aviser. Det er antagelig verst for ham, den stakkars gutten, sa Hewitt i intervjuet, ifølge The Sun, i mars 2017.

<strong>LIKE?:</strong> På 80-tallet innledet ridelærer James Hewitt et forhold med prinsesse Diana, og flere har spekulert i om han er faren til Dianas yngste sønn, prins Harry, som kom til verden i 1984. Dette avviser han nå. Foto: NTB Scanpix
LIKE?: På 80-tallet innledet ridelærer James Hewitt et forhold med prinsesse Diana, og flere har spekulert i om han er faren til Dianas yngste sønn, prins Harry, som kom til verden i 1984. Dette avviser han nå. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Offisielt skal Hewitt og Diana ha møtt hverandre første gang i 1986, altså to år etter at prins Harry kom til verden, men ifølge det britiske tabloidnettstedet Daily Mail skal Hewitt visstnok ha blitt hypnotisert under et TV-show i 2005, hvor det kom frem at de faktisk skulle ha møtt hverandre allerede i 1982. Hewitt holder fast på at dette møtet ikke skjedde før etter at prins Harry kom til verden.

<strong>SKANDALEINTERVJU:</strong> Prinsesse Diana avslørte både det ene og det andre i det mye omtale BBC-intervjuet Panorama i 1995. Blant annet innrømmet hun at hun hadde hatt et forhold med major James Hewitt. Foto:  Foto: NTB Scanpix
SKANDALEINTERVJU: Prinsesse Diana avslørte både det ene og det andre i det mye omtale BBC-intervjuet Panorama i 1995. Blant annet innrømmet hun at hun hadde hatt et forhold med major James Hewitt. Foto: Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Slik var Dianas siste måneder

- Ja, jeg var forelsket i ham

Prinsesse Diana innrømmet i det mye omtalte skandale-intervjuet med journalisten Martin Bashir (54), for BBC1 Panorama, at hun hadde hatt en affære med James Hewitt. Intervjuet ble sendt november 1995, og Bashir konfronterte prinsessen direkte med spørsmål om hun hadde vært utro, noe hun svarte bekreftende «ja» på.

- Ja, jeg beundret ham. Ja, jeg var forelsket i ham. Men jeg ble sviktet.

Allerede i 2002, i et intervju med BBC, skal Hewitt ha avvist at han er prins Harrys far, og nå 15 år senere avkrefter han det altså igjen.

- Det er absolutt ingen mulighet for at jeg er Harrys far. Da jeg møtte Diana hadde han akkurat begynt å gå. Visstnok er det røde håret en trigger for at folk sammenligner oss. Jeg har aldri oppmuntret til disse sammenligningene, og til tross for at jeg var sammen med Diana lenge må jeg nok en gang avkrefte at jeg ikke er Harrys far, sa han i intervjuet i 2002.

- Det er absolutt ingen mulighet for at jeg er Harrys far. Da jeg møtte Diana hadde han akkurat begynt å gå

<strong>LIKE INTERESSER:</strong> Høy kølleføring fra prins Charles, som her er avbildet under en polokamp med major James Hewitt i 1992. De to har visstnok delt mer enn interessen for polo - Hewitt var nemlig prinsesse Dianas elsker på slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet. Foto:  Foto: NTB scanpix
LIKE INTERESSER: Høy kølleføring fra prins Charles, som her er avbildet under en polokamp med major James Hewitt i 1992. De to har visstnok delt mer enn interessen for polo - Hewitt var nemlig prinsesse Dianas elsker på slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet. Foto: Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: 9 ganger hertuginne Kate så skremmende lik ut prinsesse Diana

Ville selge kjærlighetsbrevene fra Diana for 10 millioner pund

Forholdet skal ha opphørt i 1992. Han skal i ettertid ha bli kritisert for å ha prøvd å selge flere private kjærlighetsbrev han mottok av den nå avdøde prinsessen for 10 millioner pund.

Men til tross for kontroverser sitter Hewitt igjen med gode minner etter sin affære med det populære medlemmet av den britiske kongefamilien.

- Jeg lagde mat, og hun tok oppvasken. Vi spiste middag, slappet av og lo sammen. Det skjedde gradvis, og plutselig fikk vi ikke nok av hverandre. Jeg angrer ikke på det. Jeg angrer på noen ting jeg har gjort i ettertid, men ikke på forholdet. Absolutt ikke. Det var enkelt å forelske seg i henne, så jeg tror jeg kan bli tilgitt for akkurat dét, sier han i intervjuet gjort i mars 2017.

LES OGSÅ: Her er alt du trenger å vite om den (angivelige) nye dama til prins Harry!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer