Nemi:

- Nemi har aldri ønsket seg barn, men hun blir nok en morsom tante!

Den populære tegneserien fyller 20 år.

NEMI: I år er det 20 år siden tegneserien Nemi, skapt av Lise Myhre, kom på trykk for aller første gang. Foto: Privat / Lise Myhre
NEMI: I år er det 20 år siden tegneserien Nemi, skapt av Lise Myhre, kom på trykk for aller første gang. Foto: Privat / Lise Myhre Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I år er det 20 år siden den populære tegneseriekarakteren Nemi dukket opp for aller første gang, som gjesteserie i «Larsons Gale Verden», og i løpet av disse årene er Nemi blitt en sterk rollemodell for både unge og voksne over hele verden. Tegneserien er oversatt til 15 språk.

Til KK forteller Lise Myhre (41), skaperen bak Nemi-karakteren, at hun til å begynne med utelukkende tegnet mannlige karakterer - uten hell.

- Jeg hadde prøvd meg på å lage tegneserier før Nemi ble til, men følte aldri at jeg fikk det til. Jeg hadde jo ikke lært meg håndverket det er å lage stripeserier enda, men ikke bare manglet jeg erfaringen - jeg tegnet konsekvent gutter. Jeg tenkte ikke en gang over det, men som bokelsker og filmfanatiker tok jeg det dessverre for gitt at en hovedperson måtte være av det motsatte kjønn, og naturlig nok klarte jeg ikke å illustrere et manneliv med troverdighet. Da Nemi plutselig var der på papiret, svartkledd som meg selv i tillegg, tenkte jeg: «hun der kjenner jeg jo, hun kan jeg skrive om!», minnes Lise.

- Hva har skjedd med Nemi på disse 20 årene? Hvem er hun i dag?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer