Realitetsflaska:

Nettet koker av Amunds drikkeflaske

Amund Pettersen har gjort suksess etter å ha fått en idé som han mener illustrerer sannheten bedre.

POPULÆR: Denne flaska tar av på nettet, og det er Amund Pettersen som står bak ideen. Foto: Skjermdump / Tiktok
POPULÆR: Denne flaska tar av på nettet, og det er Amund Pettersen som står bak ideen. Foto: Skjermdump / Tiktok Vis mer
Publisert

Om du henger på TikTok, er Amund Pettersen (22) en person som fort kan ha dukket opp i feeden din.

Kontoen hans har vokst enormt de siste månedene, etter at han lanserte «Realitetsflaska».

Mannen fra Løten, som nå studerer i Oslo, sier til oss at han fikk en idé om å skrive det han mener er sannheten om hva som burde stå på «Motivasjonsflaska». Et kjent produkt, i form av en drikkeflaske som viser hvor mye vann man burde ha drukket, til hvilke tider.

Ved siden av tidspunktene på motivasjonsflaska, står det også motiverende ord, som «hold fokus», og «godt jobbet». I august bestemte Amund seg for å lage en litt annen versjon av flaska, som viste seg å bli en fulltreffer.

- Jeg gjorde dette bare for tull i en TikTok-video, med ord som faktisk skal motivere, men også gjenspeile følelser man kanskje egentlig har. Jeg hadde tenkt til å slette videoen, om den ikke gikk bra. Men …

Østlendingen har tidligere omtalt saken.

Vamos à la playa

Han la ut videoen og dro rett til Gran Canaria. Amund har drevet med TikTok lenge, og hadde ingen formening om at akkurat denne videoen om realitetsflaska skulle endre livet hans.

Se videoen under her:

Sippende på en drink på stranda i varmen, ser han plutselig at videoen har fått over 500 000 seere, og at kommentarfeltet er fylt opp av folk som ønsker at han skal gjøre flaska til et produkt som faktisk kan selges.

- Planleggingen begynte på ferie med en gang. En ny video jeg la ut fra Granca om at jeg skulle lage flaska gikk mer viralt enn den forrige, og da var det bare å komme i gang, sier Amund.

Flere hundre i kø

Han produserte hundre flasker, og la ut en video om at han skulle selge de på en stand på Karl Johan etter å ha kommet hjem fra ferien.

Da han kom til standen sto det 200 mennesker i kø som ønsket en realitetsflaske.

FLASKA: Slik ser realitetsflaska ut. Foto: Skjermdump / TikTok
FLASKA: Slik ser realitetsflaska ut. Foto: Skjermdump / TikTok Vis mer

- Jeg ble nesten litt stressa, den ble mye mer populær enn jeg trodde. Grunnen er nok den samme som den vennene mine har gitt meg. Sannheten er at flere kan relatere til virkeligheten med denne, og få motivasjon, og kanskje litt humor fra den, sier Amund.

For øyeblikket selger 22-åringen flaskene i hundretalls om gangen, men de blir utsolgt på minutter når han legger kvoten ut på salg.

Samfunnsengasjert: Vold blant unge

Realitetsflaska har ført til at han har blitt en kjent profil på TikTok. Løtensokningen har skjønt at han kan bruke plattformen som et talerør for å snakke om annet enn bedriften sin. Samfunnsaktuelle temaer han mener er viktige, og som har gitt utspring i flere artikler på NRK P3 sine nettsider, som handler om vold i ung alder.

- Jeg synes det er så mye mer vold blant unge i Norge i dag. Om blind vold, med bruk av våpen, og mer alvorlige skader, sier Amund.

Han lurer på hvor det har blitt av respekten vi mennesker skal ha for hverandre.

Amund spør blant annet om foreldre har skylda for den ekstreme ungdomsvolden.

Stor økning

I august fikk Dagbladet detaljert innsyn i anmeldelser på personer under 18 år i Oslo for første halvår i 2023. Tallene viser en eksplosiv økning i vold utført av barn i hovedstaden.

I alle voldskategorier er økningen om lag 40 prosent i 2023 fra gjennomsnittet av åra 2017-2019. 2019 var for øvrig et år med svært stor økning i antall anmeldelser fra tidligere år, men 2023 ligger langt over 2019 i alle voldskategorier bortsett fra vold mot offentlig tjenesteperson der det er likt.

Politimester Ida Melbo Øystese i Oslo skrev da en kronikk i Politiforum der hun slo alarm om kriminalitetsutviklingen blant barn i hovedstaden.

I mai la kunnskapsminister Tonje Brenna fram et forslag om at lærere skal få lovfestet rett til å bruke fysisk makt mot elever for å avverge at noen blir skadd.

Grunnen er at lærere over hele landet er i flere situasjoner hvor elever på skolen kan skade seg selv, eller andre.

Bekymret for dem han bryr seg om

Amund kan ikke begripe at vi har kommet til dette punktet, og snakker derfor om temaet ungdomsvold.

- Gjør dette at du synes det er skummelt å ferdes ute i byen?

- Nei, ikke for min egen del. Men jeg blir det for dem jeg bryr meg om. Det er irriterende, fordi det er en unødvendig ting å skulle bekymre seg for, sier han.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer