Sex-handel av barn:

- Noe er fullstendig galt når systemet tillater voldtektsmennene å holde på som de vil og offeret får livstid!

Rihanna og Kim Kardashian går til angrep på det amerikanske rettssystemet.

SEX-HANDEL AV BARN: Den amerikanske artisten Rihanna er forbanna på amerikanske myndigheter som i 2004 dømte den 16 år gamle jenta Cyntoia Brown til livstid i fengsel for å ha drept mannen som hadde kjøpt henne for sex og voldtatt henne. Foto: NTB Scanpix
SEX-HANDEL AV BARN: Den amerikanske artisten Rihanna er forbanna på amerikanske myndigheter som i 2004 dømte den 16 år gamle jenta Cyntoia Brown til livstid i fengsel for å ha drept mannen som hadde kjøpt henne for sex og voldtatt henne. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2004 ble den da 16 år gamle jenta Cyntoia Brown dømt for drapet på den 43 år gamle Nashville-eiendomsmegleren Johnny Mitchell Allen. Hun erkjente umiddelbart å ha drept mannen med et skudd i bakhodet, og mente hun hadde handlet i nødverge da hun trodde at mannen, som lå naken i sengen ved siden av henne, strakk seg etter revolveren han hadde under sengen.

16-åringen har forklart at hun fikk panikk, og at hun tok frem en pistol fra vesken sin og skjøt ham.

Ifølge nettavisen Tennessean har hun forklart at hun ble tvunget til prostitusjon av en voldelig ekskjæreste, og at hun hadde blitt plukket opp av Allen og kjørt hjem til hans bolig. Her ble hun voldtatt gjentatte ganger av den 27 år eldre mannen, skriver Essence.

I dag er Cyntoia 29 år og har sittet 13 år i fengsel. Hun ble dømt til livstid, og har ikke mulighet til å søke om prøveløslatelse før etter fylte 67 år. Dette får flere amerikanske kjendiskvinner til å rase mot det amerikanske rettssystemet. Hvordan kan man bure inne en 16 år gammel jente som er offer for grov sex-handel og som er blitt voldtatt gjentatte ganger?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer