Politiet:

Norsk politimann smelter hjerter over hele verden i TikTok-video

Da Simon André Almås skulle gjøre et stunt i forbindelse med et utdrikkingslag, var det få som forventet at han ville ta plass foran mikrofonen.

YOUR (POLICE) MAN: Mange i Tromsø ble nok overrasket da det de trodde var klage på støy ble til en konsert med en politibetjent bak mikrofonen. FOTO: SKJERMDUMP INSTAGRAM @politietitroms

YOUR (POLICE) MAN: Mange i Tromsø ble nok overrasket da det de trodde var klage på støy ble til en konsert med en politibetjent bak mikrofonen. FOTO: SKJERMDUMP INSTAGRAM @politietitroms

Vis mer
Publisert

– Det tok helt av, så det var veldig gøy, sier politibetjenten som ble TikTok stjerne over natten etter at han sang «Your Man» av Josh Turner med en dyp coountrey-klingende stemme på gaten i Tromsø sentrum 24. juni.

– Visste du at du ble filmet?

– Nei, men jeg ble ikke overrasket. Når vi i politiet gjør ting, så blir vi ofte filmet på godt og på vondt, sier Simon André Almås.

Han avslører at han har drevet med musikk hele livet.

– Det er det eneste jeg kan egentlig, sier han.

Okei det er vanskelig å tro på, men det er ingen tvil om at han kan musikk. I utgangspunktet var det nemlig musiker han ville bli.

Millioner av visninger

Almås forteller at han en gang i tiden prøvespilte med klassisk trombone for å komme inn på Norges musikkhøgskole. Det ble aldri til det, og han valgte å utdanne seg til politi istedetfor.

– Jeg savner å spille for folk egentlig, sier han og forhåpentlig skal han få bruke mer tid på musikken fremover. Når KK snakker med han, er han i ferd med å bære flyttelasset sitt ut av hjemmet han deler med samboeren og barnet sitt i Tromsø.
Han har hatt siste dagen sin i Politiet og skal flytte hjem til Mosjøen igjen hvor han har fått en sivil jobb.

Og for en avslutning han har hatt. Videoen hvor han, fullt uniformert tar mikrofonen og synger sammen med gatemusikanter utenfor et kjøpesenter i Tromsø, har gått viralt. Hittil med nesten 20 millioner visninger, sier han.

Se den rørende videoen her:

Og etter at Nettpatruljen Vest delte videoen på TikTok, har den generert over 10 millioner visninger bare der.

«Vil du pågripe brudgommen?»

–Hvor viktig tror du det er at folk får se en mer avslappet side av politiet?

– Jeg vet ikke om det er så viktig, men det er hvert fall virkningsfullt. Vi gjør jo viktig arbeid hver eneste dag, men det er ikke alle politifolk som er komfortabel med å vise seg som en vanlig person. Og det skjønner jeg, men jeg vil utfordre kollegaene mine til å tørre å være mer «vanlig» og å vise et ansikt der tjenesten tillater det.

Og det fungerte. Videoen har høstet massevis av positive kommentarer på at politiet viste seg så folkelig. Både fra Norge og fra utlandet.

Han forteller at det flere fra andre land som har kommentert at dersom det er sånn politiet er i Norge, så vil de flytte hit. Han sier det vitner om en viss trygghet når politiet også er «vanlige».

Han forteller til KK at episoden med det spillende utdrikkingslaget utenfor kjøpesentret ikke var så spontan som mange har trodd.

Han ble nemlig spurt om han kunne tenke seg å utføre en trafikkstopp og pågripe brudgommen for å drive gjøn.

Simon sa ja til en trafikkstans, men da uten pågripelse. Han ville heller improvisere noe gøy.

FRIERBREV?: – Nei, det har jeg blitt skånet for. Men jeg tror nok at det hjalp at jeg sa til de andre som har intervjuet meg at jeg har samboer og barn, ler Simon André. FOTO: Privat
FRIERBREV?: – Nei, det har jeg blitt skånet for. Men jeg tror nok at det hjalp at jeg sa til de andre som har intervjuet meg at jeg har samboer og barn, ler Simon André. FOTO: Privat Vis mer

Noen frierbrev?

Noen dager før, fikk han imidlertid beskjed om at planene var endret og at de skulle spille på gaten i stedet. Kunne han tenke seg å komme å gi beskjed om at det var kommet inn klager og at de spilte der ulovlig?

– Jeg svarte at: Ja, det kan jeg, men da vil jeg spille sammen med dere.

Så de ble enig om sang og toneart, og resten er, som kjent, blitt en svært populær video.

– Har du fått noen frierbrev siden videoen ble sluppet?

– Nei, det har jeg blitt skånet for. Men jeg tror nok at det hjalp at jeg sa til de andre som har intervjuet meg at jeg har samboer og barn, ler han.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer