Kathrine Thorborg Johansen

Norske Kathrine (30) ble starstruck av å jobbe med de danske legendene

- Jeg turte aldri å snakke med dem! sier Kathrine Thorborg Johansen til KK.

DE FORBANDEDE ÅR: Den norske skuespilleren Kathrine Thorborg Johansen har en rolle i den danske storfilmen som hadde premiere i mai 2020. FOTO: Anne Valeur, Styling: Mimosa Studio v/ Karoline Bakken Lund og Thea Urdal
DE FORBANDEDE ÅR: Den norske skuespilleren Kathrine Thorborg Johansen har en rolle i den danske storfilmen som hadde premiere i mai 2020. FOTO: Anne Valeur, Styling: Mimosa Studio v/ Karoline Bakken Lund og Thea Urdal Vis mer
Publisert

80 år etter okkupasjonen av Norge og Danmark, har den danske manusforfatteren Anders Refn (76) og Flemming Quist Møller (78) laget storfilmen De forbandede år, som hadde premiere to dager før den norske nasjonaldagen.

Filmen tar for seg de tre første krigsårene, og vi følger overklassefamilien Skov, som er eiere av en av Danmarks største elektronikkfabrikker. Ekteparet Eva (Bodil Jørgensen) og Karl Skov (Jesper Christensen) har fem barn, som alle tar fem forskjellige retninger og livsvalg under de fem mørke årene.

Deler av filmen er spilt inn i Trondheim, hvor datteren Helene (Sara Viktoria Bjerregaard Christensen) gifter seg med den tyske ubåt-kapteinen og nazisten Willi Lismal (Roman Schomburg).

Slik lærte hun seg dansk

I filmen spiller også norske Kathrine Thorborg Johansen (30), som har fått rollen som den danske motstandskvinnen Liva. Kathrine er kjent fra roller i TV-serier som Oljefondet (2018), Heimebane (2018) og Okkupert (2019-2020) og i storfilmen Skjelvet (2018).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer