Royalteen

Norske kjendissønner aktuell i Netflix-film

- Jeg forsøker å holde meg litt unna det å være «sønnen til», sier Niels Skåber (20) til KK.

ROYALTEEN: Niels Skåber og Mathias Storhøi spiller i Netflix-serien Royalteen. FOTO: Malini Gaare Bjørnstad // KK
ROYALTEEN: Niels Skåber og Mathias Storhøi spiller i Netflix-serien Royalteen. FOTO: Malini Gaare Bjørnstad // KK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kongelig drama er hetere enn noen gang før, og denne gangen er det strømmetjenesten Netflix som er ute med sin egen versjon av kjærlighetshistorien mellom en tronarving og en av folket.

I denne settingen; en kronprins og en kvinnelig medelev.

Filmen har fått tittelen Royalteen, og er basert på Arvingen-bøkene til de norske forfatterne Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug fra 2020.

I rollen som kronprins Karl Johan finner vi Oslo-gutten Mathias Storhøi (21). Han har gått på drama på Skam-skolen Hartvig Nissen, sammen med blant andre Royalteen-kollega Niels Skåber (20).

Begge barn av to godt etablerte skuespillere; nemlig Dennis Storhøi (62) og Linn Skåber (52).

FERSKE SKUESPILLERE: Niels Skåber (t.v.) og Mathias Storhøi spiller i Netflix-filmen Royalteen. Her under promo av filmen på Tjuvholmen i Oslo - og ironisk nok foran det norske kongeskipet (bak Storhøi). FOTO: Malini Gaare Bjørnstad // KK
FERSKE SKUESPILLERE: Niels Skåber (t.v.) og Mathias Storhøi spiller i Netflix-filmen Royalteen. Her under promo av filmen på Tjuvholmen i Oslo - og ironisk nok foran det norske kongeskipet (bak Storhøi). FOTO: Malini Gaare Bjørnstad // KK Vis mer

KK møtte Mathias og Niels i forbindelse med promoteringen av Royalteen i midten av august, og de er begge tydelige på at de ikke ønsker å bli kjent som «sønnen til» to av Norges største skuespillere - men heller opparbeide seg sin egen karriere basert på eget navn.

Og de har fått få råd av foreldrene når det kommer til do's and don'ts som fersk skuespiller.

- Jeg tror mamma prøver å holde seg litt unna, samtidig med at jeg forsøker å holde meg litt unna det å være «sønnen til». Det er veldig sjeldent at hun setter seg ned med meg og går gjennom hvordan Stanislavski ville ha gjort det, sier Niels og ler.

FORELDRE: Niels og Mathias er sønnene til henholdsvis Linn Skåber og Dennis Storhøi. FOTO: NTB
FORELDRE: Niels og Mathias er sønnene til henholdsvis Linn Skåber og Dennis Storhøi. FOTO: NTB Vis mer

Men Niels erkjenner også at som «sønn av» kan det fort bli sånn at man lurer på om man får auditions og roller på bakgrunn av hvem foreldrene er.

- Det som er litt skummelt, når man har foreldre som er kjente skuespillere, et at man går evig rundt og lurer på om man egentlig er god nok. Man vet aldri helt.

Han legger til:

- Jeg har fått like mange tips av mamma, som jeg har fått av pappa og av venner rundt meg som ikke driver med skuespill. Vært punktlig og høflig, men det får vel alle av foreldrene sine, sier Niels og ler igjen.

PÅ SLOTTET: Mathias Storhøi i rollen som kronprins Karl Johan. Ines Høysæter Asserson (midten) spiller den nye medeleven Lena, som kronprinsen forelsker seg i. FOTO: Netflix
PÅ SLOTTET: Mathias Storhøi i rollen som kronprins Karl Johan. Ines Høysæter Asserson (midten) spiller den nye medeleven Lena, som kronprinsen forelsker seg i. FOTO: Netflix Vis mer

Hans far, Atle Halstensen (54), er komponist og musiker. Og Niels er også halvbroren til artist Silje Halstensen (32), kjent under artistnavnet Bendik.

- Er du redd for at folk skal tro at du får roller fordi at du har en kjent skuespiller som mor?

- Jeg er ikke så redd for at folk skal tro det, men jeg er bare opptatt av at jeg ikke skal tro det, sier Niels ærlig.

Ikke redd for å bli den nye Leonardo DiCaprio

Mathias er overbevist om at det er veldig vanlig at man følger i foreldrenes fotspor, når det kommer til yrker.

- Om en far er elektriker, er det veldig ofte at også sønnene blir det. Det handler nok om at man som sønn eller datter av, får et større innsyn i yrket, forteller Mathias til KK.

Niels er enig.

- At mamma jobber som skuespiller, er for meg det samme som at hun skulle ha jobbet på kontor. Men jeg har vært med mamma mye på jobb, og fått sett på hva det er hun driver med. Jeg har alltid følt at skuespilleryrket har snakket til meg.

- Hvordan da?

- Jeg har likt å vise frem ting, helt siden jeg var liten. Og å få folk til å le, det synes jeg er veldig gøy, sier Niels.

LIKER Å FÅ FOLK TIL Å LE: Niels Skåber (t.v.) sier til KK at han alltid har likt å få folk til å le, og har kjent en dragning mot skuespilleryrket siden han var liten. FOTO: Malini Gaare Bjørnstad // KK
LIKER Å FÅ FOLK TIL Å LE: Niels Skåber (t.v.) sier til KK at han alltid har likt å få folk til å le, og har kjent en dragning mot skuespilleryrket siden han var liten. FOTO: Malini Gaare Bjørnstad // KK Vis mer

Spesielt husker Mathias da pappa Dennis Storhøi spilte i teateroppsetningen Spellemann på taket da Mathias var barn.

- Pappa har alltid sagt at jeg må gjøre hva jeg vil, men selvfølgelig er det en hard bransje på mange måter. Men når man vokser opp i det, blir man samtidig litt vant til det også, forteller 21-åringen.

De ferske skuespillerne gleder seg til mottakelsen av filmen, og synes samtidig at det er vanskelig å ta innover seg at mange millioner seere, verden over, nå skal se dem foran kamera.

- Med én gang det er snakk om Netflix, blir det plutselig så svært. Det er 190 land som får tilgang til filmen, og 221 millioner abonnenter. Jeg klarer virkelig ikke forholde meg til de tallene, sier Niels.

GOD STEMNING: Skuespillerne Niels Skåber og Mathias Storhøi synes det er vanskelig å forholde seg til at millioner av mennesker skal se dem på skjermen. FOTO: Malini Gaare Bjørnstad // KK
GOD STEMNING: Skuespillerne Niels Skåber og Mathias Storhøi synes det er vanskelig å forholde seg til at millioner av mennesker skal se dem på skjermen. FOTO: Malini Gaare Bjørnstad // KK Vis mer

- Hvordan blir det nå som folks oppmerksomhet retter seg mot dere, og ikke foreldrene deres?

Mathias og Niels ler.

- Det får vi nå se på da! sier de nærmest i kor.

- Jeg er ikke redd for å bli den nye Leonardo DiCaprio, for å si det sånn, sier Niels lattermild.

- Plutselig skjer det! supplerer Mathias.

- Skjer det, får jeg ta det der og da! fortsetter Niels.

Ekte «royalteen» på førpremierefesten

Det er flere gjenkjennbare aspekter ved plottet i Royalteen, som man som seer umiddelbart får en til å tenke på vår egen kronprinsfamilie.

Tidligere i år ble prinsesse Ingrid Alexandra myndig, og fokuset på hennes privatliv ble med ett hett i Norge. Spesielt da ukebladet Se og Hør avslørte det som angivelig har vært prinsessens kjæreste i mange år.

I tillegg finnes andre relaterbare aspekter, som sykdom, sosiale medier og utenforskap (plot twist, så her kommer ingen spoiler - men dere skjønner, når dere ser filmen! journ. anm.).

UNG KJÆRLIGHET: Ines Høysæter Asserson som Lena og Mathias Storhøi som kronprins Karl Johan i Netflix-filmen Royalteen. FOTO: Netflix
UNG KJÆRLIGHET: Ines Høysæter Asserson som Lena og Mathias Storhøi som kronprins Karl Johan i Netflix-filmen Royalteen. FOTO: Netflix Vis mer

Mathias og Niels er ordknappe når vi sammenligner plottet med vår egen kronprinsfamilie, og de forteller at det er noe de selv ikke har tenkt på.

- Å ja? Da er det jo i alle fall relaterbart da, sier Mathias relativt kort.

Senere samme kveld som presselanseringen ble avholdt på luksusyachten Riviera Italia som lå til land på Tjuvholmen i Oslo, ble det også avholdt førpremierefest med skuespillere og influensere.

EKTE ROYALTEEN: Kongeparets barnebarn Leah Isadora Behn var med på premierefesten, sammen med manageren sin Tone Christensen. FOTO: Skjermdump // Instagram @leahhhbeauty
EKTE ROYALTEEN: Kongeparets barnebarn Leah Isadora Behn var med på premierefesten, sammen med manageren sin Tone Christensen. FOTO: Skjermdump // Instagram @leahhhbeauty Vis mer

Blant dem var beauty-influenser og modell Leah Isadora Behn (17), datter av prinsesse Märtha Louise (50) og avdøde Ari Behn - som mer enn noen andre kan relatere seg til handlingen i Royalteen.

Hun ankom festlighetene med manager Tone Christensen.

Se trailer fra filmen under:

VIDEO: Netflix Vis mer

Royalteen har premiere på Netflix 17. august 2022

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer