Kristine Frøseth

Norske Kristine (25) har rolle i «hemmelig» Lena Dunham-film

Den stjernespekkede filmen tar for seg kvinnelig seksualitet.

KRISTINE FRØSETH: Den norske skuespilleren Kristine Frøseth (t.h.) har gjort seg bemerket som skuespiller over Atlanteren. Nå er hun castet i skuespiller og manusforfatter Lena Dunhams (t.v) nyeste filmprosjekt. FOTO: NTB
KRISTINE FRØSETH: Den norske skuespilleren Kristine Frøseth (t.h.) har gjort seg bemerket som skuespiller over Atlanteren. Nå er hun castet i skuespiller og manusforfatter Lena Dunhams (t.v) nyeste filmprosjekt. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under den prestisjetunge filmfestivalen i Berlin, som i disse dager pågår digitalt som følge av covid-pandemien, avslørte Girls-stjernen Lena Dunham (34) at hun har en ny film på trappene - nemlig Sharp Stick.

Ifølge Variety er dette den første filmen på hele 11 år som skuespiller Lena Dunham har en hovedrolle i. I 2010 spilte hun i filmen Tiny Furniture, som hadde både Jemima Kirke (35) og Alex Karpovsky (45) på rollelisten - og som to år senere debuterte i HBO-serien Girls side om side med Lena Dunham.

MET-GALLA: Lena Dunham og makker Jemima Kirke under MET-gallaen i 2019. FOTO: NTB
MET-GALLA: Lena Dunham og makker Jemima Kirke under MET-gallaen i 2019. FOTO: NTB Vis mer

I 2019 var Dunham aktuell i en birolle i Oscar-filmen Once Upon a Time in Hollywood side om side med Brad Pitt (57) og Leonardo DiCaprio (46).

Det er Dunham selv som står for manus og regi på Sharp Stick, og filmen er produsert gjennom hennes eget selskap Good Thing Going. På rollelisten finner vi blant andre norske Kristine Frøseth (25) - som i USA bruker etternavnet Froseth.

BLANT STJERNENE: Også norske Kristine Frøseth kastet glans over MET-gallaen i New York i 2019. Hun har virkelig tatt den amerikanske filmbransjen med storm. FOTO: NTB
BLANT STJERNENE: Også norske Kristine Frøseth kastet glans over MET-gallaen i New York i 2019. Hun har virkelig tatt den amerikanske filmbransjen med storm. FOTO: NTB Vis mer

Filmet i Los Angeles under koronapandemien

Kristine har gjort suksess over Atlanteren i filmer og serier som The Truth About the Harry Quebert Affair og Sierra Burgess Is a Loser - begge fra 2018, og Netflix-serien The Society og HBO-serien Looking for Alaska begge i 2019.

25-åringen er oppvokst både i Drøbak i Norge, og i New Jersey i USA.

IKON: Kristine Frøseth med moteskaper Diane von Furstenberg under 15-årsjubileet til Vogue Fashion Fund i Brooklyn, New York, i 2018. Den norske 25-åringen er også en anerkjent modell. FOTO: NTB
IKON: Kristine Frøseth med moteskaper Diane von Furstenberg under 15-årsjubileet til Vogue Fashion Fund i Brooklyn, New York, i 2018. Den norske 25-åringen er også en anerkjent modell. FOTO: NTB Vis mer

På Instagram-profilen sin deler Kristine det glade budskapet om at hun blir å se i den kommende Dunham-filmen - som er blitt spilt inn i all hemmelighet i Los Angeles under koronapandemien.

«Hjertet mitt sprenger av kjærlighet og takknemlighet over dette!! Jeg har dyp respekt for styrken og sårbarheten din, Lena Dunam - jeg kan ikke tro at jeg har fått mulighet til å delta på denne reisen sammen med deg. Det er den beste erfaringen jeg noensinne har hatt» (...) skriver Kristine til Instagram-innlegget.

Lena Dunham, som tidligere ikke har vært redd for å by på seg selv foran kamera, forklarer at Sharp Stick er svært personlig og omhandler kvinners seksualitet.

- Historien er ekstremt personlig for meg, og er en forlengelse av mitt karriere-lange oppdrag med å skape en fri dialog rundt kompleksiteter omkring kvinnelig seksualitet, og å snu helt om på ideen om den sympatiske kvinnelige protagonisten, forklarte Dunham, ifølge Variety.

SIN GENERASJONS STEMME: - Historien er svært personlig for meg, sier filmskaper Lena Dunham i et intervju med amerikanske Variety. FOTO: NTB
SIN GENERASJONS STEMME: - Historien er svært personlig for meg, sier filmskaper Lena Dunham i et intervju med amerikanske Variety. FOTO: NTB Vis mer

Hun blir også lovpriset av FilmNation-duoen Glen Basner og Ben Browning, som står oppført som eksekutive produsenter på filmen.

- Lena er blant de mest unike stemmene av sin generasjon, og måten hun formidler historier på har alltid fascinert oss. Vi er begeistret over å kunne jobbe med en som har en så klar og modig visjon, side om side med det utrolig talentfulle teamet, sa de ifølge Variety.

Under filmfestivalen i Berlin forsøker Lena Dunham og teamet å få solgt filmen til så mange land som mulig - og forhåpentligvis også norske filmdistributører.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer