FOR FANSEN: I en ny dokumentar på en 1,5 time får vi følge Michelle Obamas på bokturneen for hennes egen bestselgende bok. Foto: NTB Scanpix
FOR FANSEN: I en ny dokumentar på en 1,5 time får vi følge Michelle Obamas på bokturneen for hennes egen bestselgende bok. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Michelle Obama

Ny dokumentar om Michelle Obama

- En personlig og intim dokumentar, skriver Netflix om egen produksjon.

Boka «Becoming» skrevet av Michelle Obama (som fikk tittelen «Min historie» i norsk oversettelse) har så langt solgt over ti millioner eksemplarer verden over. Nå kommer dokumentaren om tiden etter boka, altså bokturneen og møter med mennesker underveis, på Netflix.

- Jeg er så glad for å dele at 6. mai slipper Netflix «Becoming», en dokumentar av Nadia Hallgren som viser historiene om alle de fantastiske menneskene jeg har møtt etter at mine memoarer ble sluppet. I disse vanskelige tider håper jeg dere kan fine glede og inspirasjon i denne filmen, skriver Michelle Obama i egne kanaler i forbindelse med lansering av nyheten.

Bokturneen gikk til over tredve ulike byer i USA, der Michelle holdt presentasjoner for tusenvis av tilhengere. I boka forteller Michelle om sin egen livsreise fra hvordan jenta fra South Side Chicago kjempet seg inn på prestisjeuniversitetetene Princeton og Harvard, og hvordan hun senere som advokat i advokatselskapet Sidley & Austin kom til å ta imot den den nyutdannede juristen som en dag kom til å bli USAs 44. president.

– Jeg vet ikke hvor Barack er Vis mer

Mer Obama-stoff på Netflix

Med stor sannsynlighet vil Netflix-abonnenter kunne vente seg mer materiale fra Obama-duoen i årene som kommer. Paret Barack og Michelle inngikk nemlig en mangeårig avtale med strømmegiganten gjennom sitt eget produksjonsselskap Higher Ground, i 2018.

Avtalen innebærer å produsere både dokumentarer og dramaserier, og paret har uttalt at de ønsker å formidle historier som betyr noe, og selskapet har allerede produsert den Oscar-vinnende dokumentarfilmen «American Factory» (Made in USA - En fabrikk i Ohio er den norske tittelen, også tilgjengelig på Netflix) der vi får se hva som skjer når kinesiske eiere gjenåpner en bilfabrikk i Ohio og ansetter amerikanske arbeidere, og den påfølgende kulturkollisjonen som oppstår.

- Barack og jeg har alltid trodd på kraften som ligger i historiefortelling, uttalte Michelle den gang selskapet ble etablert, og påpekte at målet var å få folk til å åpne opp både hjertet og tankesettet sitt for nye ideer og perspektiver.

Om boka og påfølgende bokturné-dokumentar blir like omfavnet av kritikerne, gjenstår å se. Her er en smakebit fra filmen med premiere i begynnelsen av mai:

LES OGSÅ: Slik trener Michelle Obama

Saken er også publisert på Baaam.se

Sjekk KKs store årshoroskop!