Michelle Obama

Ny dokumentar om Michelle Obama

- En personlig og intim dokumentar, skriver Netflix om egen produksjon.

FOR FANSEN: I en ny dokumentar på en 1,5 time får vi følge Michelle Obamas på bokturneen for hennes egen bestselgende bok. Foto: NTB Scanpix
FOR FANSEN: I en ny dokumentar på en 1,5 time får vi følge Michelle Obamas på bokturneen for hennes egen bestselgende bok. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Boka «Becoming» skrevet av Michelle Obama (som fikk tittelen «Min historie» i norsk oversettelse) har så langt solgt over ti millioner eksemplarer verden over. Nå kommer dokumentaren om tiden etter boka, altså bokturneen og møter med mennesker underveis, på Netflix.

- Jeg er så glad for å dele at 6. mai slipper Netflix «Becoming», en dokumentar av Nadia Hallgren som viser historiene om alle de fantastiske menneskene jeg har møtt etter at mine memoarer ble sluppet. I disse vanskelige tider håper jeg dere kan fine glede og inspirasjon i denne filmen, skriver Michelle Obama i egne kanaler i forbindelse med lansering av nyheten.

Bokturneen gikk til over tredve ulike byer i USA, der Michelle holdt presentasjoner for tusenvis av tilhengere. I boka forteller Michelle om sin egen livsreise fra hvordan jenta fra South Side Chicago kjempet seg inn på prestisjeuniversitetetene Princeton og Harvard, og hvordan hun senere som advokat i advokatselskapet Sidley & Austin kom til å ta imot den den nyutdannede juristen som en dag kom til å bli USAs 44. president.

– Jeg vet ikke hvor Barack er Vis mer

Mer Obama-stoff på Netflix

Med stor sannsynlighet vil Netflix-abonnenter kunne vente seg mer materiale fra Obama-duoen i årene som kommer. Paret Barack og Michelle inngikk nemlig en mangeårig avtale med strømmegiganten gjennom sitt eget produksjonsselskap Higher Ground, i 2018.

Avtalen innebærer å produsere både dokumentarer og dramaserier, og paret har uttalt at de ønsker å formidle historier som betyr noe, og selskapet har allerede produsert den Oscar-vinnende dokumentarfilmen «American Factory» (Made in USA - En fabrikk i Ohio er den norske tittelen, også tilgjengelig på Netflix) der vi får se hva som skjer når kinesiske eiere gjenåpner en bilfabrikk i Ohio og ansetter amerikanske arbeidere, og den påfølgende kulturkollisjonen som oppstår.

- Barack og jeg har alltid trodd på kraften som ligger i historiefortelling, uttalte Michelle den gang selskapet ble etablert, og påpekte at målet var å få folk til å åpne opp både hjertet og tankesettet sitt for nye ideer og perspektiver.

Om boka og påfølgende bokturné-dokumentar blir like omfavnet av kritikerne, gjenstår å se. Her er en smakebit fra filmen med premiere i begynnelsen av mai:

LES OGSÅ: Slik trener Michelle Obama

Saken er også publisert på Baaam.se

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer