Titanic

Ny forskning viser at en brann kan ha svekket Titanic før avgang

Journalist Senan Molony studerte bilder av skipet før avgang og oppdaget noe som kan forandre historien helt.

TITANIC: Ny forskning viser at en brann kan ha vært årsaken til at Titanic allerede var svekket da det traff isfjellet i 1912. Foto: Heritage
TITANIC: Ny forskning viser at en brann kan ha vært årsaken til at Titanic allerede var svekket da det traff isfjellet i 1912. Foto: Heritage Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Titanic» er en film de fleste av oss har sett  - eller hvert fall hørt om. Og i mange, mange, mange år har vi trodd at skipet, som forlot havnen i Southampton i 1912, sank på grunn av et isfjell. Men nå viser det seg at dette muligens ikke var grunnen til at Titanic sank. Skipet som ble kalt «det usynkelig skipet», skal ifølge en ny dokumentar med navn «Titanic: The New Evidence», ha gått til grunn på grunn av en brann.

LES OGSÅ: Leonardo DiCaprio skrev personlig brev til assistenten

Senan Molony, en journalist som har studert bilder tatt av Titanic før skipet ble flyttet fra Belfast, så sorte merker på over 9 meter i nærheten av hvor skipet traff isfjellet. Disse merkene kan tyde på en brann, og ifølge Molony kan brannen ha holdt på i tre uker uten at noen la merke til den.

- Vi holder på å sjekke ut området på skipet hvor isfjellet traff, og det ser ut til at det var en skade på eksakt samme sted fra før av, sier Molony til The Times.

Nå har eksperter bekreftet at disse merkene kan indikere en brann, som kan ha vært med på å svekke Titanic. Den tragiske/romantiske historien mellom Jack og Rose kan ha fått en helt ny vri.

- Dette er ikke en enkel historie om et isfjell og et skip som synker. Det er den perfekte stormen av ekstraordinære faktorer som kommer sammen: ild, is og en kriminell uaktsomhet.

TITANIC: Ny forskning viser at en brann kan ha vært årsaken til at Titanic svekket da det traff isfjellet i 1912. Foto: Heritage
TITANIC: Ny forskning viser at en brann kan ha vært årsaken til at Titanic svekket da det traff isfjellet i 1912. Foto: Heritage Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer