Kronprinsesse Victoria

Nye bilder vekker oppsikt

Og gjett hvem fotografen er?

KRONPRINSESSE VICTORIA: I et innlegg på Instagram i august 2023, deler @kungahuset nye, rørende bilder. Her fra 2018, da kronprinsessen besøker en eik hun plantet for 20 år siden på Strömsholm. FOTO: Fredrik Sandberg/TT / NTB
KRONPRINSESSE VICTORIA: I et innlegg på Instagram i august 2023, deler @kungahuset nye, rørende bilder. Her fra 2018, da kronprinsessen besøker en eik hun plantet for 20 år siden på Strömsholm. FOTO: Fredrik Sandberg/TT / NTB Vis mer
Publisert

I 2023 kom det flere dokumentarfilmer om svenskenes kong Carl Gustaf. Blant annet «Kungen», et portrett av Karin Af Klintberg, og «Kungens innersta krets», der folk som har stått kongen nær medvirker.

Svenskekongen har blitt omtalt som «en motvillig monark», som også var tittelen på en skandaleombrust bok fra 2011, med beskyldninger om kriminelle kontakter og besøk på strippeklubber. Kongen selv nektet for påstandene.

Carl Gustaf har blitt kritisert for å være kantete og ikke alltid like velartikulert, og mange husker TV-intervjuet fra 2011 der han ble konfrontert med påstandene om strippeklubbene. På spørsmål fra journalisten, dro kongen på det, før han konkluderte med at han faktisk ikke trodde at han hadde vært på en slik klubb.

Skuffet konge

En som synes å ha lettere for å kommunisere med presse og det svenske folk, er kongens datter kronprinsesse Victoria. Hun er førstefødte til dronning Silvia og kong Carl Gustaf, og da den svenske Riksdagen i 1980 vedtok kvinnelig tronfølge, hadde loven tilbakevirkende kraft, slik at Victoria fikk arverett til tronen, fremfor den to år yngre broren Carl Philip.

Kong Carl Gustaf skal ikke ha vært positiv til at loven hadde tilbakevirkende kraft, og i et intervju med SVT i 2023 i dokumentaren Sveriges sista kungar forteller kong Carl Gustaf at han synes beslutningen var «vrien»:

– Å ha lover som fungerer retroaktivt, det er jo inte klokt, det synes jeg fortsatt.

Populære Victoria

Opinionsundersøkelser har vist at Victoria er blant de mer populære i den svenske kongefamilien. Hun giftet seg med Daniel Westling i 2010, og de de først møttes var han en mann av folket, og jobbet som personlig trener på Master Training i Stockholm. På kundelisten sto også kronprinsesse Victoria.

EVENTYR: Kronprinsesse Victoria giftet seg med den personlige treneren Daniel Westling 19. juni 2010 i Stockholm. FOTO: Willi Schneider/REX/ NTB
EVENTYR: Kronprinsesse Victoria giftet seg med den personlige treneren Daniel Westling 19. juni 2010 i Stockholm. FOTO: Willi Schneider/REX/ NTB Vis mer

Bryllupet var storslått og prins Daniel fikk tittelen Hertugen av Västergötland. Paret høstet i 2022 lovord for hvordan de tok tyren ved hornene og sendte ut pressemelding for å dementere ryktene om ekteskapsproblemer og skilsmisse.

«Det har blitt oss kjent at det pågår et omfattende ryktespredning om vår private relasjon. Det spres påstander om svik og en forestående skilsmisse», skrev paret og fortsatte:

«Under normale omstendigheter kommenterer vi ikke rykter og spekulasjoner. Men for å beskytte familien vår ønsker vi å gjøre klart, en gang for alle, at de ryktene som nå spres er helt grunnløse».

Personlige ferieminner

Paret har barna prinsesse Estelle og prins Oscar. Høsten 2023 begynner prinsesse Estelle i femteklasse, mens lillebror prins Oscar begynner i første klasse. Og i forbindelse med skolestart, la @kungahuset ut et rørende innlegg på instagram.

Bildene viser en stolt storesøster som holder armen beskyttende om sin spente lillebror, før hans aller første skoledag.

Og fotografen? Det er en stolt mamma. I bildekarusellen har kronprinsessen også delt øyeblikk fra barnas sommerferie, med både blomsterkrans i håret, kos med hunden, og dager ved havet.

Kommentarfeltet veksler mellom takknemlighet og glede over et fint og rørende innblikk i kongebarnas ferie og skolestart, til andre som velger å fremheve at det er forskjell på folk, og at noen barn har det bedre enn andre. Andre igjen kommenterer at selv om kongebarna er privilegerte, er det saktens ikke så lett for barn å vokse opp i medienes søkelys.

Vi ønsker prinsen og prinsesse lykke til med skolestart, og gratulerer prins Oscar med sin aller første skoledag!

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer