«Mulan»

Nyinnspillingen får den strengeste sensuren

Nyinnspillingen av den populære filmen «Mulan» har Norgespremiere 25. mars.

MULAN: FOTO: NTB Scanpix
MULAN: FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Motion Picture Association of America (MPAA) står bak vurderingene av filmene som blir vist på kinolerretet, og de har nå sett nyinnspillingen av Disneyklassikeren Mulan. Filmen ble vurdert til såkalt PG-13, som vil si at man må være 13 år eller eldre for å se filmen på kino.

Ifølge Filmweb er dette den høyeste aldersgrensen på nyinnspillingene til Disney, da de tidligere filmene har blitt vurdert til 11 år. Den seneste filmen fra Disneyuniverset som fikk 13 årsgrense er «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales» fra 2017.

Grunnen til at filmen har fått høyere aldersbegrensning er fordi den inneholder sekvenser med vold og kampscener.

Satser på en mer seriøs historie

Filmweb skriver at Mulan vil blande elementer fra den originale filmen fra 1998 med den kinesiske legenden om Hua Mulan, og filmens hovedskurk vil denne gangen fremstilles som en heks, spilt av den singaporske skuespilleren Gong Li (54). En del musikalske- og komiske innslag, som for eksempel dragen Muchu, er utelatt til fordel for en mer seriøs historie.

Les mer om den kommende Mulan-filmen her!

Skjermbilde//Youtube.
Skjermbilde//Youtube. Vis mer

I originalen var karakteren Muchu (spilt av Eddie Murphy (58)) Mulans «side-kick», og han hjalp henne med å overvinne skurken i filmen. I et intervju med Screenrant forklarer regissøren hvorfor han ikke er med i den nye filmen, og forteller at det vil dukke opp en lignende skapning - som er representert i en spirituell form av forfedrene til Mulan.

Fraværet av den lille, røde dragen har preget kommentarfeltet til flere av trailerne på Youtube, og noen mener at Disney er motstridende når de sier at de går for en litt mer realistisk vinkling.

Skjermbilde//Youtube
Skjermbilde//Youtube Vis mer
skjermbilde//Youtube
skjermbilde//Youtube Vis mer
Skjermbilde//Youtube
Skjermbilde//Youtube Vis mer

Likevel er de fleste positive til filmen, og forventningene er uten tvil skyhøye. Mange påpeker at Mulan har gått i skyggen av tidligere Disneyprinsesser, og at det nå er på tide at den asiatiske kvinnelige krigeren trekkes fram i lyset.

Skjermbilde//Youtube
Skjermbilde//Youtube Vis mer
Skjermbilde//Youtube
Skjermbilde//Youtube Vis mer
Skjermbilde//Youtube
Skjermbilde//Youtube Vis mer

Actionfylt

Filmen er regissert av den New Zealandske regissøren Nikola Jean «Niki» Caro (53), som tidligere har vært med å skape filmer som The Zoekeeper's Wife (2017) og Mcfarland (2015).

Fra venstre, Kostymedesigner Bina Daigeler (55) og regissør Niki Caro (53). FOTO: NTB Scanpix.
Fra venstre, Kostymedesigner Bina Daigeler (55) og regissør Niki Caro (53). FOTO: NTB Scanpix. Vis mer

På rollelisten til nyskapningen står blant annet Donnie Yen (56), kjent fra Star Wars: Rouge One, og hovedkarakteren Mulan spilles av den kinesisk-amerikanske skuespilleren Liu Yifei (32).

Filmen har Norgespremiere 25. mars, og føyer seg inn i rekken av de mange Disneyklassikerne som har fått en nyinnspilling - hvor vi kan nevne blant annet Beauty and the Beast, The Lion King og Aladdin. Pssst.. vi gleder oss også veldig mye til ny Snøhvit-film!

For ikke lenger enn to uker siden publiserte Walt Disney den siste traileren til den nye filmen på sin Youtube-kanal, og det ser ut som om vi kan glede oss til mye action og spenning. Se den under!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer