Adele

Nytt Adele-bilde vekker oppsikt blant fansen

Den populære artisten var ikke til å kjenne igjen på Oscar-fest.

ADELE: Dette er slik vi er vant til å se den britiske artisten Adele Adkins. Her fra Grammy-utdelingen i 2017. Under Oscar 2020 viste hun frem en noe slankere versjon av seg selv. FOTO: NTB scanpix
ADELE: Dette er slik vi er vant til å se den britiske artisten Adele Adkins. Her fra Grammy-utdelingen i 2017. Under Oscar 2020 viste hun frem en noe slankere versjon av seg selv. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tradisjonsrike Oscar-utdelingen har gått sin seiersgang i Hollywood for 92. gang, og alt som kan krype og gå av skuespillere, artister og andre kjentfolk har kastet glans på rød løper i Los Angeles.

NY FIGUR: Artist Adeles «nye» figur har fått sosiale medier til å ta av - men flere reagerer på tilbakemeldingene. Video: KK Vis mer

Men det er ikke bare rød løper og utdelingen i seg selv, som får oss vanlige, dødelige til å sitte benket foran TV-skjermer, datamaskiner og smarttelefoner, også de tradisjonsrike etterfestene er blitt en arena for kjendisene å vise frem det siste innen haute couture.

De aller største kjendisene «kriger» om å holde de mest glamorøse etterfestene, og kjendisene er gjerne invitert på to-tre fester i løpet av kvelden.

Den britiske artisten Adele Adkins (31), kjent for hiter som Hello og Someone Like You, var en av dem som kastet glans på etterfestene. Hun var innom festen til både Madonna (61) og talentmanager Guy O'Seary (47) og Beyoncé (38) og Jay-Z (50).

Trosset fotoforbud

Til tross for at det ofte er fotoforbund på slike eksklusive kjendisfester hostet av kjendisene selv, klarte den polske TV-vertinnen Kinga Rusin (48) å poste et bilde av seg selv sammen med den britiske artisten Adele under Beyocé og Jay-z' kjendisfest - og dette bildet vekker nå oppsikt blant fansen til den britiske artisten.

På fotografiet fremstår hun nemlig slankere enn noen gang, og allerede i fjor høst var det flere som la merke til at 31-åringen har ligget i hardtrening etter bruddet med ektemannen Simon Konecki (45) høsten 2019.

Bildet er også repostet på Instagram av det amerikanske magasinet E!News, og i kommentarfeltet er det flere som sier at de ikke kjente den britiske artisten igjen ved første øyekast - og noen sammenligner henne også med den britiske skuespilleren Kate Winslet (44).

«Wow, hvilken transformasjon!», sier en som kaller seg elizabethbmyrick.

«Du ser fantastisk ut - og det har du alltid gjort!», skriver en under kallenavnet nissa_221990

«Det er ikke meningen at alle skal være tynne», skriver thelakeishamoore i kommentarfeltet.

«Hun så bedre ut før. Nå ser hun ikke lenger ut som seg selv», skriver bellasfee.

- Hun virket veldig lykkelig

Ifølge People bekreftet Adele overfor fanen Lexi Larson (19), under en ferietur til Anguilla i begynnelsen av januar, at hun har gått ned mange kilo.

Lexi og venninnene hennes kjente nesten ikke igjen superstjernen da de møtte under ferieturen.

- Hun sa at hun hadde mistet mange kilo, og det er en skikkelig positiv erfaring for henne. Hun virket veldig lykkelig, og så helt fantastisk ut. Hun virket veldig selvsikker, forklarte Lexi til People i januar.

FLOTTE FORMER: Artist Adele har alltid blitt hyllet for sin flotte figur og smekre former. Siden bruddet med ektemannen i fjor høst skal hun ha gått ned flere titalls kilo, ifølge henne selv. Her fra Oscar-utdelingen i 2013. FOTO: NTB scanpix
FLOTTE FORMER: Artist Adele har alltid blitt hyllet for sin flotte figur og smekre former. Siden bruddet med ektemannen i fjor høst skal hun ha gått ned flere titalls kilo, ifølge henne selv. Her fra Oscar-utdelingen i 2013. FOTO: NTB scanpix Vis mer

I oktober feiret rapper Aubrey «Drake» Graham 33-årsdagen sin med en stjernespekket kjendisfest i Los Angeles, og også her var Adele en av festdeltakerne. Bildet av Adeles «nye» figur stjal all oppmerksomhet, og bildene av henne gikk viralt.

I en kryptisk melding på sin egen Instagram-profil, til et bilde av seg selv fra bursdagsfesten, skrev Adele: «Jeg pleide å gråte, men nå svetter jeg» - som mange på sosiale medier tolket som at hun den siste tiden hadde ligget i hardtrening, og at dette nå har gitt resultater.

Dette fikk den britiske 24-åringen Adwoa Darko til å se rødt, og beskrev det som at samfunnet er preget av såkalt «fatphobia» - som på norsk kan oversettes til fettfobi. Hun studerer juss ved SOAS University of London og skriver til daglig for studentavisen The SOAS Spirit, men hadde fått sin første kommentar publisert på The Independent.

Får støtte av norsk psykologspesialist

Adowa stilte spørsmålene «hvorfor fortsetter vi å kommentere folks kropper, når vi ikke vet konteksten?» og «hvordan kan vi være sikker på at det vi mener er en kompliment, ikke oppfattes som brennstoff for en potensiell krise?».

Hun avslutter kommentaren med å si at man skal være var på å kommentere folks utseende og vekttap, ettersom man ikke vet hva personen går gjennom på det mentale plan.

Dette fikk hun støtte i av Svein Øverland, som er psykologspesialist og ekspert på unges psykiske helse og bruk av sosiale medier.

- Jeg tror kritikeren i The Independent har rett når hun påpeker at vi lever i et samfunn med fettfobi. Da blir det viktigste at man er slank, selv om det skyldes manglende appetitt grunnet en personlig krise. Mange opplever enten at de legger på seg eller går ned i vekt i kriser. Vektendringen kan skyldes trøstespising, manglende appetitt eller at man trener ekstra mye for å få en følelse av kontroll. De fleste gjør nok litt begge deler og går derfor ikke særlig opp eller ned i vekt, sa han til KK i november.

- Hvilke skader kan det gjøre at man legger ut før-og-etter-bilder og sammenligner andre - og seg selv - på den måten?

- Om du legger ut før-og-etter-bilder eller velger å kommentere på det, må du forvente å motta dritt. Hvordan du reagerer på det, avhenger av om du er forberedt på det eller ikke. De tøffeste av oss bare bestemmer seg, og tenker «fuck it» eller «fuck them» og gøtser på. Men er du uforberedt, litt naiv eller sår for kritikk, kan du bli såret og skadet av det.

Adele har foreløpig ikke selv lagt ut noe før-og-etter-bilde på sosiale medier eller kommentert kroppsendingen, utover bildet av seg selv fra Drakes fødselsdagsfeiring i oktober.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer