Obama-døtre

Obama-døtrene overrasket i sitt første offisielle intervju

- Blir ikke lenger gransket på den samme måten.

OBAMA-DØTRE: For aller første gang åpner Sasha og Malia (bak) opp om hvordan det har vært å være døtre av en amerikansk president. VIDEO: KK Vis mer
Publisert

I begynnelsen av mai 2020 slapp strømmegiganten Netflix den halvannen time lange dokumentaren Becoming, hvor vi følger den tidligere førstedamen Michelle Obamas (56) på bokturneen for hennes egen bestselgende selvbiografi med samme navn.

ÅPNER OPP: For aller første gang stiller Obama-døtrene Malia og Sasha (t.h.) opp på intervju. Det er gjort i dokumentaren Becoming - som tar for seg morens turné i forbindelse med selvbiografien som kom i 2019. FOTO: Netflix
ÅPNER OPP: For aller første gang stiller Obama-døtrene Malia og Sasha (t.h.) opp på intervju. Det er gjort i dokumentaren Becoming - som tar for seg morens turné i forbindelse med selvbiografien som kom i 2019. FOTO: Netflix Vis mer

KK var til stede da Michelle Obama gjestet Oslo spektrum i april 2019.

Der åpnet hun opp om alt fra sin store kjærlighet Barack Obama (58), hvordan hun har kjempet seg frem som en mørkhudet og ambisiøs kvinne i et mannsdominert og konservativt miljø, og ikke minst delte hun med publikum at hun syntes det i grunn var svært deilig da tenåringsdøtrene flyttet ut for å ta høyere utdanning.

I RAMPELYSET: Malia og Sasha har som følge av farens tidligere president-rolle vært en del av offentligheten. Dette bildet er fra 2015. FOTO: NTB scanpix
I RAMPELYSET: Malia og Sasha har som følge av farens tidligere president-rolle vært en del av offentligheten. Dette bildet er fra 2015. FOTO: NTB scanpix Vis mer

I den ferske Netflix-dokumentaren intervjues også døtrene Malia (21) og Sasha (18) Obama, og det er dermed første gang de stiller til et offisielt intervju.

- Jeg er glad for at hun er stolt over det hun har fått til, for det er noe av det viktigste et menneske kan gjøre for seg selv, å være stolt av seg selv, sier Sasha i dokumentaren.

- De åtte årene var ikke forgjeves

Malia erkjenner også at da faren ikke lenger hadde rollen som USAs president, og fokuset på familien forsvant gradvis, ble det lettere for moren og de selv å leve sine egne liv.

- Når vi ikke lenger ble gransket på den samme måten, og vi fikk muligheten til å gi slipp på det, gjør at vi får større albuerom.

DEN GANG DA: Familien Obama landet trygt med helikoptere på gressplenen ved Det hvite hus, etter en svipptur til Martha's Vineyard i 2010. FOTO: NTB scanpix
DEN GANG DA: Familien Obama landet trygt med helikoptere på gressplenen ved Det hvite hus, etter en svipptur til Martha's Vineyard i 2010. FOTO: NTB scanpix Vis mer

I en av scenene i dokumentaren holder også eldstedatteren en form for motivasjonstale til moren, før hun skal ut på scenen.

- De åtte årene var ikke forgjeves. Se på alle menneskene som venter på å høre deg snakke. Folk er her fordi at de har troen på kjærligheten, håp og menneskeheten, sier Malia, mens moren Michelle holder på å skrive autografer i Becoming-bøkene.

Malia avslører også at hun lar seg smelte av morens musikkvalg under foredraget.

- Hver gang dere spiller Steve Wonder, begynner jeg å gråte!

Kjæreste med britisk finansarving

Malia studerer for tiden juss på prestisjetunge Harvard University, og følger dermed i sine berømte foreldres fotspor.

KJÆRESTER: Malia Obama har vært sammen med den britiske finanssønnen Rory Farquharson i litt over to år. De har foreløpig ikke bekreftet forholdet. FOTO: NTB scanpix
KJÆRESTER: Malia Obama har vært sammen med den britiske finanssønnen Rory Farquharson i litt over to år. De har foreløpig ikke bekreftet forholdet. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Det var også på Harvard at Malia møtte sin nåværende kjæreste, den britiske studenten Rory Farquharson (21) - sønn av den britiske finansmannen Charles Farquharson. Rory går ett år over Malia på Harvard, ettersom hun tok et friår og begynte ett år senere.

Paret skal ha vært sammen i rundt to år, og ifølge Tatler har Malia vært på ferie med Farquharson-familien i California. De har foreløpig ikke bekreftet forholdet.

Sasha på sin side har akkurat gjort ferdig sitt første år på University of Michigan. I forbindelse med det avsluttende videregående-skoleballet våren 2019, florerte det med bilder av Sasha og den ukjente Chris Milton på sosiale medier.

De poserte side om side før avgang til festlighetene, og på noen av bildene (som siden er blitt fjernet fra kontoene de originalt ble publisert på) ser man også storesøster Malia og mamma Michelle Obama.

SØSTRE: Malia og Sasha er Michelle og Barack Obamas to barn. Nå er de blitt 21 og 18 år gamle. FOTO: NTB scanpix
SØSTRE: Malia og Sasha er Michelle og Barack Obamas to barn. Nå er de blitt 21 og 18 år gamle. FOTO: NTB scanpix Vis mer

- Ikke bekymret for døtrenes datingliv

Barack Obama uttalte i et intervju med den amerikanske radiokanalen Raleigh i 2016, ifølge W Magazine, at han ikke er bekymret for døtrenes datingliv.

- Det er to grunner til at jeg er veldig avslappet med tanke på det. Én, Michelle er et godt eksempel på hvordan man skal bære seg selv, ha selvtillit og ikke gjøre seg avhengig av at gutter eller andre skal dømme deg og fortelle deg hvor mye du er verdt. Forhåpentligvis har jeg satt et godt eksempel selv, med tanke på hvordan jeg har respektert kona mi, sa han i 2016.

I Becoming-boken har også Michelle åpnet opp om da eldstedatteren Malia skulle på skoleball etter endt videregående. Etter å ha hilst på gutten som skulle ta med datteren til skoleballet, tok ekteparet et par bilder av datteren og daten, før de sendte dem av gårde.

«Det var kanskje litt urettferdig at vi følte oss ekstra betrygget av at Malia og daten ble fotfulgt av sikkerhetsvakter, som kjørte hakk i hæl med dem til restauranten der de skulle spise før skoleballet, før sikkerhetsvakten rolig måtte overvære resten av natten», skriver hun med glimt i øyet i selvbiografien Becoming.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer