Obama

Obamas spontane reaksjon i København har tatt av på sosiale medier

- Det er så vilt!

OBAMA: Det var tydelig at den tidligere presidenten, Barack Obama, lot seg fenge av det danske kvinnekoret utenfor luksushotellet D'Angleterre i København. FOTO: Skjermdump // Instagram @ungklang_
OBAMA: Det var tydelig at den tidligere presidenten, Barack Obama, lot seg fenge av det danske kvinnekoret utenfor luksushotellet D'Angleterre i København. FOTO: Skjermdump // Instagram @ungklang_ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I juni var den tidligere, amerikanske presidenten Barack Obama (60) på besøk i København, i forbindelse med et møte med unge ledere gjennom Obama Foundation.

Etter å ha tatt seg en kaffe på luksushotellet D'Angleterre ved Kongens Nytorv - som man for såvidt kan anta at den tidligere presidenten bodde på under København-besøket - ble han hentet i en privatbil i en av hotellets sidegater.

Ryktene om Obamas København-besøk hadde svirret i flere dager, og mang en Københavner fikk se glimt av den tidligere presidenten. Men kanskje størst av alt var møtet mellom det danske kvinnekoret Ungklang og Obama.

Helt vilt overveldende

På vei inn i privatbilen ble han nemlig oppmerksom på kvinnekoret som sto på balkongen på andre siden av gaten. De satte i å synge H.C. Andersen-sangen I Danmark er jeg født, skrevet i 1850.

- Vi er alle sammen venninner, og har sunget i kor siden vi var små. Det er bare ni medlemmer av koret, så vi er et relativt lite kor, forteller Ungklang-medlem Ella van der Pals (23) til KK.

- Men dere er åpenbart store nok til at selveste Obama la merke til dere! Hvordan kom det i stand?

- Hehe, ja, det kan du si! Det er så vilt!

Ella forteller med entusiasme:

- Det er noen av jentene i koret som bor i leiligheten der balkongen er, og vi skulle ha korøvelse. Det skjedde plutselig veldig mye ute på gaten, og da vi kikket ut på gaten for å se hva som foregikk kom Obama plutselig ut fra en av sidedørene.

- Han sa «hei» til oss, og spurte oss hva vi holdt på med. Vi fortalte ham at vi er et kor, og at vi skulle til å ha øvelse.

Den tidligere presidenten kikket direkte opp på jentene på balkongen, som spontant satte i å synge I Danmark er jeg født.

- Han sto bare og lyttet, og hadde rettet all sin oppmerksomhet mot oss. Underveis ble jeg plutselig skikkelig nervøs, da det gikk opp for meg hvem det var vi sang for. Det var helt vilt overveldende, og så tilfeldig og spontant!

Nå har videoen en av kormedlemmene tok fra balkongen gått viralt, og også Obama selv har delt video fra sin vinkel. Begge videoene har tatt av på sosiale medier, og det er tusenvis som hyller både koret og den tidligere presidenten for det gripende øyeblikket.

Håper på å bryte ned fordommer

Saken har fått mye oppmerksomhet i internasjonale medier, og koret er blitt invitert til å stille på ulike TV-shows i inn- og utland.

- Det er helt surrealistisk, og jeg tror faktisk ikke vi forstår hva det er som har skjedd. Det er en vill opplevelse vi går gjennom nå, og så er det ekstra gøy at vi går gjennom det sammen, sier hun og ler.

Det var syv av jentene som sto på balkongen, mens to av medlemmene dessverre var i utlandet da øyeblikket med Obama skjedde.

- Jeg har ikke snakket med dem, fordi at de befinner seg i utlandet, men jeg tipper at de bare er stolte og glade på våres vegne. Mediaoppmerksomheten handler om Ungklang, ikke oss syv som sto på balkongen, sier Ella til KK.

Hun synes det er ekstra stas at all oppmerksomheten de nå får, kanskje kan bidra til å bryte ned fordommer mot kvinnekor.

- Vi prøver å bryte normene for stereotypiske pikekor. Vi ønsker å nå ut til flere i vår egen alder. Noen ganger kan jo kor bli sett på som litt kjedelig eller at det kun er forbeholdt den eldre garde. Det er en fet måte å kunne nå ut til andre på, sier Ella videre.

- I Danmark er jeg født er jo en meget tradisjonell sang. Er det slike type sanger dere synger i koret, eller har dere et bredere repertoar?

- Vi synger alt fra den sangen, til korarrangement av kjente poplåter til house og tecno. Vi er et klassisk kor, så det er med klassisk sang.

- Når er neste konsert?

- Vi skal holde tre konserter i august.

- Kanskje president Obama kommer tilbake for å overvære konserten?

Ella ler.

- Det hadde vært drømmen!

Ryktet begynte å spre seg mellom bordene

Norske Ania Johansen (34) var tilfeldigvis i København, da ryktene om den tidligere presidentens besøk begynte å svirre.

Da befant hun seg på baren BRUS i Guldbergsgade på Nørrebro.

- Etter å ha kjøpt en ny pils i baren kom vi tilbake til bordet vårt som plutselig var blitt omringet av politi, og det var lett å kjenne at det lå mye forventning i lufta, forteller hun til KK.

OBAMA: Norske Ania Johansen tok denne videoen av Obama, da han besøkte Nørrebro. VIDEO: Ania Johansen Vis mer

Deretter begynte ryktet om Obama å spre seg mellom bordene.

- Jammen kom ikke kortesjen en liten halvtime senere!

- En smilende Obama kom ut av bilen, til full jubel og applaus fra alle oss som først trodde dette skulle bli en helt vanlig ettermiddag ute i den danske sola!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer