Elena Delle Donne

OL-stjerne står fram som lesbisk

Basketballspiller Elena Delle Donne er forlovet.

ELENA DELLE DONNE: Basketstjernen Elena Delle Donne er for tiden opptatt med OL i Rio de Janeiro, og avslørte nylig at hun er lesbisk. Foto: NTB Scanpix
ELENA DELLE DONNE: Basketstjernen Elena Delle Donne er for tiden opptatt med OL i Rio de Janeiro, og avslørte nylig at hun er lesbisk. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommer-OL er i gang for fullt i Rio de Janeiro i Brasil, og det er ikke bare idrettsresultatene som har skapt overskrifter. Nylig sto nemlig den amerikanske basketballstjernen Elena Delle Donne (26), som spiller for Chicago Sky, fram som lesbisk. I et intervju med Vogue avslører den talentfulle idrettsutøveren at hun og kjæresten Amanda Clifton er forlovet.

Ifølge The Guardain bekreftet basketstjernen dette overfor pressen i Brasil denne uken: 

- Det var et av de intervjuene hvor de kom hjem til meg, og var med meg og forloveden min. Amanda er en stor del av livet mitt, så det å ikke skulle ha latt henne få være med ville ha vært helt uaktuelt. Det er ikke en type komme-ut-av-skapet-sak, men jeg har vært sammen med henne lenge nå. Folk som kjenner meg godt har visst dette lenge. Det er det.

Forlovelsen skjedde 2. juni. 

På sin åpne Instagram-profil har basketstjernen delt flere bilder av seg selv og kjæresten - blant annet dette fra SuperBowl:

What a game/night/weekend!! #superbowl50 #gatorade

Et bilde publisert av Elena Delle Donne (@de11edonne)

- Men i fremtiden har jeg ingen planer om å holde forholdet mitt offentlig. Men det er naturlig nok mye fokus på dette akkurat nå ettersom nyheten nettopp ble kjent. Jeg har bestemt meg for at jeg ikke har lyst til å skjule noe, sa hun til pressen i Brasil denne uken, ifølge The Guardain.

Homofile utøvere innen idretten, som åpenhjertig forteller om sin legning, vokser ikke på trær - men Elena er ikke det første amerikanske idrettsstjernen som har stått fram.

- Jeg er svart og jeg er homofil

Våren 2013 fortalte Brooklyn Nets-spiller Jason Collins (37) i et åpenhjertig intervju med Sport Illustrated at han er homofil. Og dette gjorde ham til den første amerikanske idrettsutøveren på proff-nivå som kom ut av skapet.

- Jeg er en 34 år gammel NBA-spiller. Jeg er svart og jeg er homofil. Det var ikke planen å være den første til å komme ut, men siden jeg nå først er det, har jeg ingenting imot å sette i gang trenden, sa han til det populære magasinet. 

ÅPENHJERTIG: Basketstjernen Jason Collins (37) fortalte i et intervju med Sport Illustrated våren 2013 at han er homofil - og dette gjorde ham til den første amerikanske idrettsutøveren på proff-nivå som kom ut av skapet. Foto: NTB Scanpix
ÅPENHJERTIG: Basketstjernen Jason Collins (37) fortalte i et intervju med Sport Illustrated våren 2013 at han er homofil - og dette gjorde ham til den første amerikanske idrettsutøveren på proff-nivå som kom ut av skapet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Her hjemme har håndballkeeperen Ole André Lerang (27) på Viking åpent fortalt om sin legning til Aftenbladet i håp om at dette kan hjelpe andre i hans situasjon:

- Jeg håper det kan hjelpe andre idrettsutøvere som også går og bærer på en sånn hemmelighet. Det er 100 prosent derfor jeg gjør dette. Det er en positiv ting å stå fram som homofil. Min erfaring er at det ikke er noe negativt ved det, og jeg vet det vil hjelpe andre.

Selv ble han inspirert av den britiske stuperen Tom Daley (22) som i desember 2013 fortalte at han var homofil i en video på YouTube. Han kjemper i disse dager også om gull under OL-lekene i Rio de Janeiro. Se den åpenhjertige videoen under:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer