Elena Delle Donne

OL-stjerne står fram som lesbisk

Basketballspiller Elena Delle Donne er forlovet.

ELENA DELLE DONNE: Basketstjernen Elena Delle Donne er for tiden opptatt med OL i Rio de Janeiro, og avslørte nylig at hun er lesbisk. Foto: NTB Scanpix
ELENA DELLE DONNE: Basketstjernen Elena Delle Donne er for tiden opptatt med OL i Rio de Janeiro, og avslørte nylig at hun er lesbisk. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommer-OL er i gang for fullt i Rio de Janeiro i Brasil, og det er ikke bare idrettsresultatene som har skapt overskrifter. Nylig sto nemlig den amerikanske basketballstjernen Elena Delle Donne (26), som spiller for Chicago Sky, fram som lesbisk. I et intervju med Vogue avslører den talentfulle idrettsutøveren at hun og kjæresten Amanda Clifton er forlovet.

Ifølge The Guardain bekreftet basketstjernen dette overfor pressen i Brasil denne uken: 

- Det var et av de intervjuene hvor de kom hjem til meg, og var med meg og forloveden min. Amanda er en stor del av livet mitt, så det å ikke skulle ha latt henne få være med ville ha vært helt uaktuelt. Det er ikke en type komme-ut-av-skapet-sak, men jeg har vært sammen med henne lenge nå. Folk som kjenner meg godt har visst dette lenge. Det er det.

Forlovelsen skjedde 2. juni. 

På sin åpne Instagram-profil har basketstjernen delt flere bilder av seg selv og kjæresten - blant annet dette fra SuperBowl:

- Men i fremtiden har jeg ingen planer om å holde forholdet mitt offentlig. Men det er naturlig nok mye fokus på dette akkurat nå ettersom nyheten nettopp ble kjent. Jeg har bestemt meg for at jeg ikke har lyst til å skjule noe, sa hun til pressen i Brasil denne uken, ifølge The Guardain.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer