Karla Simone-Spence

Om de intime scenene: – Det var helt utrolig

Det britiske stjerneskuddet Karla-Simone Spence sier til KK at hun er glad for den utradisjonelle hjelpen med de intime scenene.

KARLA-SIMONE SPENCE: I serien Confessions of Frannie Langton spiller britiske Karla-Simone Spence en tidligere slave som har et kjærlighetsforhold til fruen i huset, spilt av Sophie Cookson . FOTO: Drama Republic & All3Media International
KARLA-SIMONE SPENCE: I serien Confessions of Frannie Langton spiller britiske Karla-Simone Spence en tidligere slave som har et kjærlighetsforhold til fruen i huset, spilt av Sophie Cookson . FOTO: Drama Republic & All3Media International Vis mer
Publisert

Det var ganske fantastisk å lage et tett bånd med henne, sier britiske Karla-Simone Spence (26) til KK.

Vi er på skjermintervju i forbindelse med premieren på serien The Confessions of Frannie Langton på Britbox 8. mars 2023. I serien spiller Karla-Simone Spence slaven Frannie Langton, som innleder et kjærlighetsforhold til husfruen hun tjener for i London tidlig på 1800-tallet. I en tid hvor homofili er forbudt, opplever Frannie kjærlighet for aller første gang:

– Vi ønsket å vise at forholdet var jevnbyrdig og noe begge ønsket. Selv om det er første gang Frannie er i et forhold med noen, mann eller kvinne, ville jeg ikke at det skulle virke som om ting skjedde med henne, men at de var to om det, forteller Karla-Simone Spence.

Serien Frannie Langtons bekjennelser er basert på romanen ved samme navn av Sara Collins. Med seg som executiv producer har Collins Greg Brenman, kjent fra Peaky Blinders.

Hovedrolleinnehaver Karla-Simone Spence sier til KK at Frannies skjebne gjorde sterkt inntrykk på henne, allerede på audition:

– Historien var utrolig og hjerteskjærende. Boken er skrevet fra Frannies perspektiv, på en nydelig og trist måte, og jeg elsket å få være med på reisen hennes og gi henne liv.

TAKKNEMLIG: Karla-Simone Spence ble rørt av Frannie Langtons historie, og ville vise henne respekt i tolkningen. FOTO: Drama Republic & All3Media International
TAKKNEMLIG: Karla-Simone Spence ble rørt av Frannie Langtons historie, og ville vise henne respekt i tolkningen. FOTO: Drama Republic & All3Media International Vis mer

Slave gitt bort i gave

Frannie Langtons bekjennelser er en realistisk skildring av de fargedes kår i koloniene og i 1800-tallets England. Frannies reise starter på en plantasje på Jamaica, og ender i Londons vakreste strøk Mayfair. Plantasjeeieren John Langton, som eier Frannie, gir henne i gave til sin velstående venn George Benham og hans vakre kone madame Marguerite Benham.

– I dag har flere serier og filmer en såkalt fargeblind casting også i historiske drama. Hva er dine tanker rundt det?

– Jeg synes det er flott, sier Karla-Simone.

– Historier er til for å vise virkeligheten, eller for å drømme seg bort i en fantasiverden. Begge har en plass. Men det er viktig å også fortelle historier fra virkelighetene. For meg som skuespiller, er det bedre om rollen er skrevet med en som meg i tankene, da er det lettere å få jobben. Da trenger du ikke å overbevise like sterkt, siden de allerede har sett for seg en farget skuespiller.

Hun mener det vanskeligste er å få roller der produksjonen går for såkalt white scope, altså at hvite automatisk er tenkt for rollene:

– Da må du overbevise dem enda mer om hvorfor du bør få rollen.

– Noen vil hevde at fargeblind casting i periodedrama er med på å slå strek over slavetiden og fremstille et glansbilde av en mørk periode?

– Jeg så aldri for meg at jeg skulle spille i et periodedrama, og med Frannie er det bra at den holder seg til historiske sannheter. På den måten kan du relatere til historien, og opplyse seerne om ekte hendelser.

Hun understreker:

– Men samtidig er det flott å ha fantasier. Latteren og lyset og fargene, som i Bridgertons. Du kan drømme deg bort og ha det gøy, og det er ingen traumer der. Begge deler er flott.

Færre muligheter

I likhet med Frannie har Karla-Simone røtter fra Jamaica, selv om hun er født i Sør-London («The best part of London, dare I say»). I forberedelsene til rollen gikk hun til stemmecoach for å finne rett aksent. Karla-Simone betrakter Frannie Langton som sin største rolle så langt, men er forsiktig med å kalle det «et gjennombrudd». Som farget skuespiller, hvordan hun vil beskrive karrieren sin?

– Som farget skuespiller har man færre muligheter. Det er det det koker ned til. Mange produksjoner har sett for seg en hvit casting, og plukker den de vil ha ut fra det. Roller skrevet for fargede kvinner er ganske få. Karrieren min har vært kjennetegnet av mangel på muligheter.

STJERNESKUDD: Britiske Karla-Simone Spence spiller hovedrollen i serien The Confessions of Frannie Langton. FOTO: Drama Republic & All3Media International
STJERNESKUDD: Britiske Karla-Simone Spence spiller hovedrollen i serien The Confessions of Frannie Langton. FOTO: Drama Republic & All3Media International Vis mer

Første kjærlighet

Serien forteller historien om kjærlighet mellom to kvinner. Hvordan gjorde hun research på et forbudt forhold, satt i en historisk setting? Karla forteller at hun bestemte seg for å behandle det som Frannies kjærlighetsoppvåkning:

– Hun har ingen erfaring med kjærlighet eller romantikk. Hun møter denne fantastiske kvinnen som fascinerer og tiltrekker henne. Jeg synes det er ganske fint at hun ikke trekker seg unna, men går for det. Jeg forsøkte å behandle det på en autentisk og naturlig måte, som en som virkelig elsker et annet menneske.

Hun kan ikke få fullrost sin motspiller Sophie Cookson, som spiller Madame og hennes elskerinne:

– Det ble viktig for meg å fremstille forholdet som noe de begge ønsket. Madame er jo hennes arbeidsgiver, så det kunne oppfattes som at hun utnytter Frannie. Jeg ville virkelig vise at det ikke var sånn, og vi laget noen virkelig vart og vakkert.

Sexscener

I skildringene av forholdet mellom Frannie og den gifte husfruen Madame Marguerite Benham, er det flere kjærlighetsscener. Under innspillingen tok regissør Andrea Harkin i bruk en såkalt intimitetskoordinator. Hvordan var det å ha en tredjepart som coachet kjærtegn og berøringer?

– Det var helt utrolig, utbryter Karla-Simone.

– Jeg kan ikke tro at det fantes en tid hvor slike ikke eksisterte. Helt ærlig, du ville ikke spilt inn en kampscene uten en kampkoordinator, så hvorfor skulle du ha en sexscene uten noen som kan guide deg og hjelpe deg fortelle historien? For du forteller jo en historie med sånne scener.

Hun beskriver intimitetskoordinator Adelaide Waldrop som «fantastisk»:

– Jeg ville at det ikke skulle være altfor mye skjevhet i maktforholdet mellom dem. De var bare to kvinner som traff hverandre på mange områder. Hun elsket henne virkelig, og jeg ville vise det.

Serien er ingen solskinnshistorie, med slaveriet som et dystert bakteppe. Vi skal heller ikke røpe for mye av handlingen. Selv beskriver Karla-Simone rollen slik:

– Dessverre var jeg ikke sjokkert over noe i handlingen. Det var opprørende å lese manus og romanen, og å høre om alt Frannie måtte holde ut. Det ga gjenklang hos meg, for hun har vært gjennom så mye. Jeg føler meg knyttet til henne. Frannie er meg og jeg er Frannie.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer