Atlantic crossing

Om kronprinsesse Märtha: - Hun var en heltinne som kjempet for landet sitt

Sofia Helin spiller svensk-norske kronprinsesse Märtha i ny NRK-serie.

I NORSK TV-SERIE: Denne høsten får vi se skuespiller Sofia Helin i rollen som kronprinsesse Märtha i NRK-serien «Atlantic Crossing». Vi møtte henne under innspillingen i Praha vinteren 2019. Dette bildet er fra en tidligere anledning. FOTO: Carsten Seidel
I NORSK TV-SERIE: Denne høsten får vi se skuespiller Sofia Helin i rollen som kronprinsesse Märtha i NRK-serien «Atlantic Crossing». Vi møtte henne under innspillingen i Praha vinteren 2019. Dette bildet er fra en tidligere anledning. FOTO: Carsten Seidel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Håper ikke du har ventet lenge på meg! sier Sofia Helin (48) på klingende norsk, i det hun strekker ut hånden for å hilse.

Vi befinner oss i et lite og intimt rom på et av Prahas flotteste hoteller. Hotellet ligger i hjertet av den særegne storbyen, og kan skilte med arkitektonisk historikk datert helt tilbake til det 13. århundre.

Jeg må stoppe opp et øyeblikk. Sofia Helin er da vitterlig en svensk skuespiller - er hun ikke? Den norske dialekten spiller hjernen min et puss.

- Jeg er jo midt i innspillingen av serien om svensk-norske kronprinsesse Märtha nå, så derfor går jeg litt i surr når jeg snakker, sier hun og ler.

Og det er jo nettopp derfor vi har tatt turen til Praha, hvor deler av NRK-serien «Atlantic Crossing» spilles inn. Sofia Helin, kanskje mest kjent for rollen som politietterforsker Saga Norén i den populære TV-serien «Broen», skal nå portrettere kronprinsesse Märtha og formidle hennes livserfaringer fra andre verdenskrig.

Intervjuet fant sted under innspillingen vinteren 2019.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer