Prinsesse Madeleine og Ken Ring:

Om skandalelåten: - Mente det aldri

Ken Ring forteller i nytt intervju om skandalelåten som startet karrieren hans.

SUNGET OM: Prinsesse Madeleine ble sunget om i den mye omdiskuterte sangen «Spräng regeringen». Dette sier artisten om bråket i dag. Foto: Shutterstock/ NTB
SUNGET OM: Prinsesse Madeleine ble sunget om i den mye omdiskuterte sangen «Spräng regeringen». Dette sier artisten om bråket i dag. Foto: Shutterstock/ NTB Vis mer
Publisert

I 1999 skapte den svenske rapperen Ken Ring store overskrifter da han i låta «Spräng regeringen» rappet om å voldta prinsesse Madeleine (40).

Ken Ring (43) ble arrestert under Vattenfestivalen i Stockholm etter å ha fremført låten, og politiet mente at sangen oppfordret til vold mot kongefamilien.

- Tenkte aldri at noen skulle voldta henne

I SVTs program «Min sanning», har rapperen nå blitt konfrontert med sangteksten, 23 år etter skandalen. Der sier han at budskapet i sangen ble misforstått.

Expressen er blant mediene som har omtalt saken.

- Hele greia ble misforstått av svenske medier. Det var en tekstlinje, en metafor, det var ikke en fysisk oppfordring til å voldta en kvinne, forteller Ken Ring.

- Jeg sier jo etterpå «ta kongens penger og gi dem tilbake til dere». Det er mer en rebelsk låt mot monarkiet. Det er en ganske grov metafor, men jeg mente det aldri, forteller han, og legger til:

- Jeg syntes hun var vakker og sexy på den tida. Jeg tenkte aldri at noen skulle voldta henne, men det var sånn det ble omtalt i media.

Sier han ikke angrer

Ken Ring blir usikker når han får spørsmålet om han angrer på teksten eller om han ville gjort det annerledes.

Først svarer han at han muligens burde fjernet ordet «voldtekt», før han så ombestemmer seg:

- Jeg ville nok ikke endret noe, sier han, og legger til at han ville gjort det samme i dag hvis han hadde visst at det kom til å gi ham en karriere.

Og dét fikk han, tross alt. I årene som er gått siden opptredenen har han gitt ut 14 album - to av dem i samarbeid med den norske hiphop-legenden Tommy Tee (50). Debutalbumet hans, «Vägen tillbaka» (1999) ble utgitt om lag fire måneder før konserten på Vattenfestivalen.

Ken Ring har for øvrig fortsatt å skape overskrifter. I 2013 havnet han i ordkrig med daværende kulturminister i Sverige, Lena Adelsohn Liljeroth, etter å ha fyrt løs å Facebook da han ikke mottok nominasjoner til ulike svenske musikkpriser, ifølge Aftonbladet. Han har også vært nødt til å svare på kritikk rundt bruken sin av ulike skjellsord, ifølge Nyheter24.

Verken prinsesse Madeleine eller det svenske kongehuset har uttalt seg om sangteksten.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer