Kronprinsesse Victoria:

Ønsker ikke å bli portrettert i ny serie

- Det føles veldig merkelig, sier Sveriges kronprinsesse Victoria om den planlagte TV4-serien om kongefamilien.

SKEPTISK: Kronprinsesse Victoria av Sverige ønsker egentlig ikke å bli portrettert i den kommende TV4-serien om kongefamilien. Foto: NTB
SKEPTISK: Kronprinsesse Victoria av Sverige ønsker egentlig ikke å bli portrettert i den kommende TV4-serien om kongefamilien. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Samtidig sier kronprinsesse Victoria spøkefullt at hun har planer om å reise utenlands når serien har premiere.

I fjor ble det klart at svenske TV4 og C More planlegger en tv-serie, i stil med Netflix-serien The Crown. Men nå skal det handle om den svenske kongefamilien, kommer det frem i en artikkel på baaam.se.

Det er planlagt at serien skal ha premiere senere i 2022. Handlingen starter med at Kong Carl Gustaf mister faren sin, kronprins Gustaf Adolf i en flyulykke i 1947.

Videre får seerne følge Kong Gustafs liv under oppveksten over seks episoder. TV4 har ambisjoner om å lage flere sesonger av serien.

Mer vekt på relasjoner

Åsa Lantz er manusforfatter og den som kom opp med ideen om serien, som visst nok skal ha mer vekt på relasjoner enn det som er tilfellet i The Crown.

Netflixserien The Crown, som omhandler den britiske kongefamilien, har blitt et fenomen verden over. Serien vant i 2021 sju priser på Emmy-prisutdelingen, inkludert fire skuespillerpriser og priser for beste manus, regi og dramaserie. Sesong 5 av serien planlegges å slippes i november i år.

Da er det forståelig at det kan være fristende å forsøke å gjøre noe lignende i andre land.

– Når man begynner å nøste opp, så oppdager man at Bernadottefamiliens moderne historie er en makeløst fascinerende familiekrønike som rommer alt, fortalte Åsa Lantz til Dagens Nyheter i fjor.

Lantz fortalte også at hun ikke kom til å ha noen samtaler med medlemmer av kongefamilien.

– Jeg har selvsagt hatt kontakt med og intervjuet personer i kongens nære krets og fått visninger på Stockholms slott. Derimot tror jeg at det er bra med litt avstand til familiemedlemmene for å holde seg helt fri og ikke begynne å ta hensyn til enkeltpersoner.

«Hvordan kan det bli rett?»

Når det kommer til kongehuset og personene som vil bli skildret i serien, er kronprinsessen skeptisk. Det gir hun uttrykk for i et langt intervju med Svenska Dagbladet.

SPØKEFULL: Kronprinsesse Victoria spøker om å oppholde seg utenlands når serien om det svenske kongehuset sendes. Her bilde fra hennes tur til Paris i desember 2021. Foto: NTB
SPØKEFULL: Kronprinsesse Victoria spøker om å oppholde seg utenlands når serien om det svenske kongehuset sendes. Her bilde fra hennes tur til Paris i desember 2021. Foto: NTB Vis mer

– Ja, altså for den som blir portrettert kommer det alltid til å føles veldig merkelig, så det kjennes så som så. Hvordan kan det bli rett? Det er vanskelig å ta på seg en slik oppgave, spesielt når personene ennå lever, sier kronprinsessen til avisen samtidig som hun ikke ønsker å spekulere i hvem som kan tenkes å spille rollen som henne selv.

LES OGSÅ: Kronprinsesse Victoria valgte norsk design

Hun ønsker helst ikke å bli portrettert i det hele tatt, sier hun i intervjuet. Samtidig ler hun og legger til:

– Kanskje jeg blir bortreist under hele sesongen.

Ifølge Dagens Nyheter er serien er for tiden under utvikling og produseres av selskapet Filmlance. Selskapet står bak en rekke kjente nordiske serier, blant annet «Broen» og «Beck».

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer