Rebel Wilson

Ønsket om å bli gravid ble en sterk pådriver for vektnedgangen

Skuespiller Rebel Wilson (41) er dønn ærlig i nytt intervju.

REBEL WILSON: Den australske skuespilleren Rebel Wilson fotografert under et arrangement i Los Angeles høsten 2021. FOTO: NTB
REBEL WILSON: Den australske skuespilleren Rebel Wilson fotografert under et arrangement i Los Angeles høsten 2021. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Rebel Wilson (41), den australske skuespilleren kjent fra komifilmer som Pitch Perfect og How to be Single, har over de siste to årene endret kostholds og treningsrutiner og har som følge av dette gått betraktelig ned i vekt.

I et intervju med magasinet The Daily Telegraph forteller 41-åringen at den bevisste vektnedgangen ikke har handlet om å gå ned for å bli tynnere, men for å få mulighet til å få barn gjennom IVF-behandling.

- Jeg har gjennomgått en fertilitetsreise de siste to årene, og håper på et eller annet tidspunkt at jeg kan starte min egen familie. Men det er fremdeles usikkert om det kommer til å skje. Jeg føler at det ikke er over ennå. Det har vært en emosjonell berg-og-dalbane. Men jeg har forsøkt mitt beste, så det som skjer, det skjer, forteller hun til avisens blad Stellar Magazine.

Kan være for sent

Hun oppfordrer også sine medsøstre til å tenke over den lange prosessen, dersom det å få barn er noe man ønsker å få i løpet av livet.

- Alle hardtarbeidende karrierekvinner der ute burde vite, at dersom det er noe dere er interessert i å få til, tar det relativt lang tid. Å forsøke når man er i 40-årene er egentlig litt for sent. Det er bedre om du har mulighet før, mener hun.

I forbindelse med 40-årsdagen sin i mars 2020 fortalte hun at hun hadde valgt å fryse ned egg, og at dette bidro til at hun ønsket å legge om på rutinene tilknyttet helsen hennes.

Til amerikanske E!News har hun åpnet opp om at hun i tenårene ble diagnostisert med polycystisk ovariesyndrom (PCOS), som ifølge Lommelegen gjør at hormonene i kroppen er i ubalanse.

«Østrogener, androgener og progesteron er tre typer hormoner fra eggstokkene som påvirkes mest. Dette fører til at eggcellene i eggstokkene ikke får modnet skikkelig, men blir til væskefylte hulrom (cyster) og eggløsningen uteblir. Disse hormonene påvirker kroppen på flere måter, blant annet menstruasjonen, eggløsningen, hårveksten på kroppen og i ansiktet».

HOLLYWOOD: Den australske skuespilleren Rebel Wilson har gjort seg opp et stort navn i Hollywood etter flere blockbuster-filmer som har tatt av blant publikum. Her fra Oscar-utdelingen i februar 2020. FOTO: NTB
HOLLYWOOD: Den australske skuespilleren Rebel Wilson har gjort seg opp et stort navn i Hollywood etter flere blockbuster-filmer som har tatt av blant publikum. Her fra Oscar-utdelingen i februar 2020. FOTO: NTB Vis mer

Ifølge Rebel Wilson er også vektøkning en del av bivirkningene ved PCOS-syndromet.

- Jeg har vært overvektig i rundt 20 år. Jeg startet å legge på meg da jeg var i tyveårene. Jeg hadde noe som kalles PCOS, og jeg gikk opp i vekt veldig hurtig. Hormonene er i ubalanse og man legger som oftest på seg mye og slik var det for meg, sa hun til E!News i 2020, og la til:

- Jeg liker å være mange forskjellige størrelser, men nå fyller jeg 40 og må tenke mer på helsen for å kunne starte en familie.

Kiloene hadde ingenting å si for forholdet

Rebel Wilson var kjæreste med den elleve år yngre amerikanske milliardæren Jacob Busch (30) i rundt ett år, før forholdet tok slutt i februar 2021.

- På sosiale medier skriver folk: «Åh, du gikk ned i vekt og så fikk deg kjæreste!», men det stemmer ikke. Det jeg har lyst til å si til de folka er at jeg faktisk datet Jacob da jeg var på mitt aller tyngste også, sa Rebel til E!News i november 2020.

BRUDD: Rebel Wilson og Jacob Busch var kjærester i rundt ett år, før forholdet tok slutt i februar 2021. Her under festligheter i Monaco høsten 2020. FOTO: NTB
BRUDD: Rebel Wilson og Jacob Busch var kjærester i rundt ett år, før forholdet tok slutt i februar 2021. Her under festligheter i Monaco høsten 2020. FOTO: NTB Vis mer

- Så det er ikke sånn at jeg plutselig gikk ned i vekt, og så fikk meg en heit kjæreste. Nei, det er ikke sånn det fungerer. Han likte meg da jeg veide hundre kilo, og han liker meg nå.

Det er noe som har vært viktig for Rebel Wilson å få frem.

- Det er noe som er virkelig betryggende for meg, fordi at de handlet ikke om størrelsen på kroppen min. Han likte meg uavhengig av det.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer