Over en halv million Game of Thrones-fans krever at åttende og siste sesong lages på nytt

NB! Har du ikke sett episode fem av Game of Thrones ber vi deg om å slutte å lese. Spoilere er på vei.

MAD QUEEN?: Daenerys Targaryens (spilt av Emilia Clarke) oppførsel har satt sinnet i kok hos mange fans, som mener at serieskaperne har skrevet et manus som ikke står i stil med boken. FOTO: NTB Scanpix // Helen Sloan for HBO
MAD QUEEN?: Daenerys Targaryens (spilt av Emilia Clarke) oppførsel har satt sinnet i kok hos mange fans, som mener at serieskaperne har skrevet et manus som ikke står i stil med boken. FOTO: NTB Scanpix // Helen Sloan for HBO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er bare én episode igjen av den uhyre populære HBO-serien Game of Thrones, og denne våren har debatten rast blant den såkalte GOT-fansen. Mange elsker utviklingen vi har fått servert i åttende og siste sesong, mens andre hater den. HATER, med store bokstaver, er nok mer korrekt.

Etter episode fem, «The Bells», som tok for seg slaget mellom Cersei Lannister i King’s Landing og Daenerys Targaryen, The Mother of Dragons, og hennes gigantiske hær - blant annet bestående av den siste gjenlevende dragen Drogon - har debatten rast på sosiale medier (og rundt lunsjbordene verden over).

For hvordan kan hun, som har hatt som fanesak å aldri drepe uskyldige mennesker, plutselig gå imot sine egne holdninger? Jo, noe av forklaringen kan jo kanskje være at hun er datter av The Mad King.

Og for mange av oss, som har sittet benket foran nå snart åtte fulle sesonger av Game of Thrones, var det svært skuffende (og helt urealistisk) at Cersei (spilt av Lena Headey) ble drept av et simpelt steinras (vi krysser fingrene for at hun på mirakuløst vis har overlevd steinraset, og er i live slik at noen andre - les: Arya - kan sørge for at hun tar kvelden på riktig måte).

Listen over ting som skurrer med innholdet i sesong åtte er lang. Og nå krever oer 500 000 Game of Thrones-fans at sesongen lages på nytt.

Change.org kan man signere et opprop, og målet er altså at en remake må til for at fansen skal bli fornøyd. NB! Dette tallet øker fortløpende. Klokken 21.00 torsdag 16. mai var det 520 000 mennesker som hadde signert oppropet.

«David Benioff og D.B. Weiss har dessverre bevist at de er inkompetente manusforfattere, når de ikke har kildemateriale (som bøkene) å falle tilbake på. Denne serien fortjener en siste sesong som gir mening. La det skje, HBO!» skriver Dylan D. som startet oppropet.

Det er ikke bare etter episode fem, «The Long Night», at kritikken har haglet. Også etter episode tre, som tok for seg drapet på den beryktede Night Walker i Winterfell (go Arya!), kom det negative tilbakemeldinger - og ikke bare fordi skjermen var så mørk at man nesten ikke kunne se noe av handlingen.

Fansen hadde nemlig spådd at flere av seriens hovedkarakterer kom til å bli drept, men da slaget var over var samtlige i live. I tillegg var det flere som reagerte på at den beryktede White Walker-hæren (som vi til da hadde fryktet i syv og en halv sesong) var urealistisk lett å knekke.

Sesong åtte kostet nærmere 744 millioner norske kroner å lage

Mulig vi i fanskaren har hauset opp forventningene våre, altså. Men ja, det var mange ting som ikke helt hang på greip, og som vi antar at A Song of Ice and Fire-forfatter George R. R. Martin, som har skrevet Game of Thrones-historien som de tidligere sesongene av HBO-serien er basert på, hadde gjort på en helt annen måte en serieskaperne David Benioff og D.B. Weiss.

Men dette får vi nok aldri svar på, for det skal MYE til før HBO går med på å lage en helt ny sesong. Ifølge Variety har hver episode nemlig kostet svimlende 15 millioner dollar å lage. Ganger man det med 6 (som sesong åtte består av), blir det totalt 90 millioner dollar - som i norske kroner kan omregnes til nærmere 744 millioner norsk kroner (med kursen som var på det aktuelle tidspunktet i 2018, skriver E24).

Ifølge nettstedet Quartzy tok det rundt ett år å spille inn åttende og siste sesong, og nevnte slagscenen «The Long Night» tok hele 55 dager å spille inn.

Mandag 27. mai (26. mai amerikansk tid) slipper HBO dokumentaren The Last Watch, som tar for seg innspillingen av åttende sesong. Kanskje vi her får mer innsikt i hvordan manusforfatterne har tenkt når det kommer til serieutvikling og historiefortelling? Det gjenstår å se.

Slik ser Game of Thrones-stjernene ut i virkeligheten:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer