Roy Horns død

Overlevde tigerangrep - døde av virus

– Roy var en fighter hele livet, også de siste dagene, sier partneren Siegfried Fischbacher

GLANSDAGENE: Roy Horn under suksessforestillingen som spilte 14 år i Las Vegas. I 2003 endte showet i tragedie, da tigeren Mantacore angrep og bet Roy i hode og nakke og dro ham av scenen. Tigeren på bildet er en annen. FOTO: NTBScanix
GLANSDAGENE: Roy Horn under suksessforestillingen som spilte 14 år i Las Vegas. I 2003 endte showet i tragedie, da tigeren Mantacore angrep og bet Roy i hode og nakke og dro ham av scenen. Tigeren på bildet er en annen. FOTO: NTBScanix Vis mer
Publisert

9. mai 2020 kom den triste beskjeden at den verdensberømte magikeren Roy Horn var gått bort, av korona.

Der han tidligere hadde overlevd å bli angrepet av sin egen tiger på scenen under et show i Las Vegas i 2003, var det altså en mye mindre, men ikke desto mindre lumsk motstander, som skulle ta livet av ham.

Hans partner gjennom alle år, Siefried Fischbacher, fra duoen Siefried& Roy, sa i en uttalelse etter Roys død:

«I dag har verden mistet en av sine største magikere, men jeg har mistet min beste venn».

Slik var «Den ekte Tiger King»:

Grusom skjebne

Duoens historie er både fascinerende og grusom. La oss ta et skritt tilbake, til Las Vegas 3. oktober 2003, til den skjebnesvangre kvelden:

Det er magiker Roy Horns 59-årsdag og salen på det kjente hotellet «The Mirage» er full. 1500 mennesker har kommet for å se den verdensberømte magikerduoen «Siegfried & Roy» som i 14 år har servert et forrykende show med dansere, orkester, og ikke minst tigre og løver som går løse oppe på scenen.

De store kattene gir kveld etter kveld publikum hakeslepp og showet har gjort hovedgaten «The Strip» i spillebyen til et reisemål også for barnefamilier. Nylig har Sigried & Roy tegnet livstidskontrakt med The Mirage.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer