Farmen kjendis

Øyunn om den siste uken med Isak: - Det var som å være på en Tinder-date

Øyunn Krogh ble slått av Isak Dreyer i Farmen-finalen. Hun beskriver den siste tiden av oppholdet som surrealistisk.

FINALISTER: Både Isak og Øyunn var ekstremt innstilt på å vinne Farmen. Foto: TV2
FINALISTER: Både Isak og Øyunn var ekstremt innstilt på å vinne Farmen. Foto: TV2 Vis mer
Publisert

Øyunn Krogh (26) kom helt til finalen av Farmen kjendis, men hun tapte mot storfavoritten Isak Dreyer (27). Øyunn smiler fra øre til øre, og virker veldig tilfreds – selv om seieren glapp.

- Hvordan er det å se tilbake på finaleuken nå?

- Det er ganske surrealistisk. Vi hadde vært en stor gjeng hele veien, men plutselig var det bare Isak og meg igjen. Hver dag var et nytt dybdeintervju med Isak. Han er en mann av få ord, jeg måtte dra ting ut av han. Det var som å være på en Tinder-date, for gutter er generelt dårlige til å spørre tilbake, sier hun lattermildt, før hun legger til:

- Isak er en bra kar. Han har masse gode historier – sannsynligvis flere enn meg. Vi hadde det veldig gøy.

Øyunn tror at Isak er enda litt mer konkurranseinnstilt enn henne, men hun var ekstremt gira på å vinne.

- Jeg hadde et så stort ønske om å slå nettopp Isak, men så gjorde jeg søren ikke det! Men det var nært, sier hun med et smil.

KOM LANGT: Øyunn hadde stor tro på at hun ville komme langt i konkurransen. Foto: TV2
KOM LANGT: Øyunn hadde stor tro på at hun ville komme langt i konkurransen. Foto: TV2 Vis mer

- Trodde du at du skulle komme så langt?

- Ja. Jeg har en selvtillit ut av en annen verden! Selvsagt skulle jeg komme langt. Men det som er viktig for meg å si, er at jeg alltid tror på flaks. Jeg tror ikke at jeg er bedre enn alle andre, og jeg var ikke bedre enn de andre deltakerne fordi jeg kom til finalen. Men om du håper og tror på flaks – så får du det, sier hun bestemt.

Stolt kjæreste

Ved Øyunns side, står kjæresten Levi Try (24). Han forteller til KK at han er veldig stolt av kjæresten.

- Hun har stått i ting som har vært utrolig tøft.

Øyunn og Levi vant «Sommerhytta» i 2020, så han vet litt om hvordan det er å være med på et TV-program.

- Når man står i noe som er utfordrende eller overveldende, er det vanskelig å få andre til å sette seg inn i hvor kjipt det opplevdes. Det er ikke lett for meg å sette meg inn i hvor vanskelig det var for Øyunn. Men ut ifra det jeg har sett på TV, og hva jeg har forklart, er jeg ekstremt imponert over måten hun håndterte det på.

Øyunn Krogh (26) fikk mye pes da hun, som storbonde siste uken før finalen, valgte å gå imot avtalen hun hadde med resten av deltakerne. Istedenfor å velge vinneren av Torpet, Marna Haugen (40), til førstekjempe, valgte hun Heine Totland (51).

Det skapte sterke reaksjoner, og uka ble vært tøff for 25-åringen.

- Det var deilig å se på!

- Hva tenkte du om at Øyunn valgte å trosse gruppa?

- Det var deilig å se på! Øyunn tok et veldig riktig valg. Jeg håper jeg hadde klart å ta det samme valget selv, sier Levi.

PÅ FINALEFESTEN: Levi og Øyunn på Farmen-finalefesten. Foto: Ida Bergersen
PÅ FINALEFESTEN: Levi og Øyunn på Farmen-finalefesten. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Øyunn forteller at det som har irritert henne mest, er at folk hadde forventninger om at hun ikke kom til å tåle presset.

- Men jeg gjorde det, og det er jeg skikkelig stolt av. Det er kjipt når folk mener at jeg ble manipulert – det handler ikke om det, det var fullt og helt mitt valg. Det kom ikke så godt frem på TV. Sophie manipulerte meg ikke. Hun var en spiller, men det var lett å se igjennom henne, sier hun.

- Hva tenkte du da Isak innrømmet å ha sabotert?

- Først var jeg litt redd for at alle guttene var sammen om det, og hadde gått imot meg, for det hadde gjort vondt i hjertet. Men så innså jeg raskt at det ikke stemte. Jeg hadde en sterk magefølelse på at det var Isak, så det kom ikke som noen overraskelse. Men vi har snakket ut om det, og vi er venner i dag, forteller Øyunn.

- Mye tøffere enn jeg så for meg

Levi og Øyunn var borte fra hverandre i seks uker. Levi forklarer at han ikke har problemer med å være borte fra Øyunn en uke eller to, men det var ekstra utfordrende da det ikke var mulig å kommunisere med hverandre.

- Det var mye tøffere enn jeg så for meg. Jeg ante ikke om Øyunn hadde det bra eller var lei seg. Eneste kommunikasjonen jeg hadde mulighet til, var å sende et brev, og det fikk jeg jo ikke svar på. Så det var litt håpløst, men jeg sendte meldinger til henne hver dag.

- Hva skrev du i meldingene?

- Jeg fortalte hvordan jeg hadde det. At jeg hadde spilt padel, hengt med en kompis og drukket øl, for eksempel. Jeg fikk følelsen av å kommunisere med henne på den måten. Så fikk hun lese meldingene da hun kom ut av gården. Det virket som at hun ble glad, sier han med et smil.

Ble gående og vente

Ettersom Levi skulle hente Øyunn på gården da hun var ferdig med innspillingen, måtte han være forberedt på å få beskjeden når som helst. Etter uke fem visste han at finaleuken begynte.

- Jeg tenkte fy søren så kult at hun har kommet dit.

Frem til finaleuken hadde Levi ordnet med hytta deres, vasket og gjort klart, slik at de kunne ta sommerferie der når hun kom hjem. Han sendte melding til produksjonen, for å dobbeltsjekke at det nærmet seg finale, og for å vite cirka når hun skulle hentes.

- De sa at hun var der ennå, at hun var i god behold, men at hun kunne ryke når som helst den uken. Så skulle jeg få ny beskjed når de visste noe mer.

STORT SAVN: Levi og Øyunn savnet hverandre veldig mye under Farmen-innspillingen. Foto: Privat/Instagram
STORT SAVN: Levi og Øyunn savnet hverandre veldig mye under Farmen-innspillingen. Foto: Privat/Instagram Vis mer

Mandag satt Levi og ventet på melding. Så ble det tirsdag. Og onsdag. Han sendte en ny melding og spurte om hun fortsatt var der. Så kom torsdagen.

- Jeg tenkte at nei, nå ryker hun. Nå har jeg lyst til å få henne hjem, hun har kommet kjempelangt. Men hun røk aldri ut, så jeg ble bare sittende hjemme hver kveld og vente på meldingen.

Til slutt fikk Levi telefonen om at Farmen var over, og at han kunne hente kjæresten sin.

- Jeg hadde faktisk en rar følelse på at Øyunn kom til å gjøre det veldig bra på Farmen. Jeg ble overhodet ikke overrasket over at hun kom så langt.

En god trøstepremie

- Savnet du Levi like mye som han savnet deg?

- Vet du hva? Nei, sier hun, og ler godt.

- Jeg ble tatt ut av min virkelighet, og puttet inn i en annen verden, med mange nye mennesker. For Levi fortsatte hverdagen uten at jeg var der. På Farmen skjedde det så mye hele tiden. Men i uke fire, da brevene kom, kjente jeg ekstra på savnet.

Da Øyunn kom til finalen, og tapet var et faktum, kunne hun glede seg over at hun skulle møte kjæresten igjen.

- Trøstepremien var Levi, og det er den beste premien jeg kunne ha fått, så det var helt greit, sier hun fornøyd.

STØTTENDE KJÆRESTE: Øyunn og Levi. Foto: Tor Lindseth
STØTTENDE KJÆRESTE: Øyunn og Levi. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Valgte å be Øyunn på date

Øyunn og Levi matchet med hverandre på Tinder i 2018, men ingen av dem tok initiativet til å starte en samtale. Det var først da de begynte å følge hverandre på Instagram, at Levi tok neste steg.

- Jeg tenkte, siden vi har matchet på Tinder og liker hverandres bilder på Instagram, kanskje jeg skal spørre om vi skal møtes? Jeg syntes at hun var veldig søt, og hadde fått inntrykk av at hun var en kul jente. Jeg tenkte at jeg ikke hadde noe å tape på å sende en melding.

Noen få dager senere, møttes de for å ta en øl. Så har det gått slag i slag.

- Hvilke av Øyunns kvaliteter setter du mest pris på?

- Øyunn er en vanvittig uselvisk jente. Hun er en varm person, som ser alle rundt seg veldig godt. Hun er ekstremt god til å sette seg selv i andre eller tredje rekke. I tillegg er hun ekstremt god til å få til det hun ønsker å få til. Hun er tøff, har bein i nesa, og står opp for seg selv og folkene rundt. Det er veldig kult, sier Levi.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer