Paret i «The Notebook» ble nesten spilt av to helt andre stjerner

Hvordan ville filmen sett ut dersom Britney hadde kapret hovedrollen?

POPULÆR DUO: Kjemien mellom Ryan Gosling og Rachel McAdams satt nærmest fyr på lerretet i «The Notebook» fra 2004. FOTO: New Line Cinema
POPULÆR DUO: Kjemien mellom Ryan Gosling og Rachel McAdams satt nærmest fyr på lerretet i «The Notebook» fra 2004. FOTO: New Line Cinema Vis mer
Publisert

Det ble satt en ny standard for romantikk da «The Notebook» kom ut i 2004.

Filmen (som må kunne kalles en moderne klassiker) fortalte historien om Noah Calhoun og Allison «Allie» Hamilton; to unge mennesker som ikke er enige om noe særlig annet enn at de elsker hverandre.

Følelsene mellom dem falmer aldri, men paret rives fra hverandre gang på gang – først fordi de etterkommer foreldrenes ønsker, så fordi andre verdenskrig bryter ut.

På tross av at Allie er forlovet med en annen mann da krigen omsider tar slutt, ender det med at hun finner tilbake til sin første og største kjærlighet.Det var Ryan Gosling og Rachel McAdams som portretterte turtelduene i «The Notebook».

Duoens kjemi satt nærmest fyr på lerretet, så få ble overrasket da de vant prisen for årets beste filmkyss under MTV Movie Awards i 2005.

(Det sies at det ikke er langt mellom hat og kjærlighet – og dét er Gosling og McAdams bevis på. I senere tid har det blitt kjent at de to, som formidlet hodestups forelskelse og sommerfugler i magen på skjermen, nærmest foraktet hverandre i virkeligheten.)

Filmen kunne dog sett ganske annerledes ut; flere andre berømte fjes prøvespilte nemlig for rollene som Noah og Allie.

LES OGSÅ: Sjekk listen over Hollywoods best betalte skuespillere

BLE ET PAR: Ikke bare på skjermen – også i virkeligheten! Gosling og McAdams kranglet så busta føk under innspillingen av «The Notebook», men ble senere kjærester. Duoen datet i to år før de gikk hver til sitt. FOTO: Scanpix
BLE ET PAR: Ikke bare på skjermen – også i virkeligheten! Gosling og McAdams kranglet så busta føk under innspillingen av «The Notebook», men ble senere kjærester. Duoen datet i to år før de gikk hver til sitt. FOTO: Scanpix Vis mer


Da prosjektet først ble kjøpt opp av New Line Cinema i 1996, var selveste Steven Spielberg interessert i å ha regi – allerede med noen tanker om hvilke skuespillere han ønsket å få med seg på laget.

Tom Cruise var Spielbergs førstevalg til rollen som Noah, men ble vraket til fordel for Gosling da stjerneregissøren trakk seg og overlot roret til Nick Cassavetes.

Det ryktes også at Justin Timberlake prøvde seg på audition, men spekulasjonene har aldri blitt bekreftet.

Mens Cassavetes var fast bestemt på at Gosling skulle spille den mannlige hovedrollen, tok det lengre tid å finne filmens Allie. Det ble holdt auditions landet rundt, og Cassavetes tok med seg Gosling – kjemien mellom Noah og Allie utgjorde tross alt filmens bærebjelke – på turen.

Blant dem som kom aller nærmest å kapre rollen, var Jessica Biel.

LES OGSÅ: Elsker du «Friends»? Da kan disse seriene være noe for deg

ROLLENE GLAPP: Både Jessica Biel og ektemannen Justin Timberlake skal ha vært på audition for hovedrollene i «The Notebook» – flere år før de ble kjærester. FOTO: Scanpix
ROLLENE GLAPP: Både Jessica Biel og ektemannen Justin Timberlake skal ha vært på audition for hovedrollene i «The Notebook» – flere år før de ble kjærester. FOTO: Scanpix Vis mer

– Det var en rolle jeg hadde så utrolig lyst på. Jeg var midt i innspillingen av Texas Chainsaw Massacre (slasherfilm, jour. anm.), så jeg var dekket av blod da jeg prøvespilte sammen med Ryan Gosling i traileren min, fortalte stjernen til Elle i 2011.

Også Ashley Judd og Reese Witherspoon kjempet for rollen, men måtte til slutt gi tapt for Rachel McAdams. Det samme gjelder Britney Spears.

Ja, du leste riktig! I 2005 bekreftet Gosling at pop-ikonet, som han ble kjent med som barn da de begge deltok i Disneys «Mickey Mouse Club», hadde prøvespilt.

– Jeg hadde ikke sett henne siden vi var 12 år gamle. Hun var veldig flink, faktisk! Hun leverte en skikkelig bra audition. Det var kult, sa skuespilleren til ET den gang.

Til samme nettsted sa McAdams at hun var «sikker på at Britney ville ha gjort en fantastisk jobb», men at filmen hadde blitt ganske annerledes med den berømte artisten i hovedrollen.

LES OGSÅ: Han er sønn av en verdenskjent filmstjerne – gjetter du hvem?

STORHETSTIDEN: Britney Spears under en konsert i 2004. Det samme året var hun på «The Notebook»-audition. FOTO: Scanpix
STORHETSTIDEN: Britney Spears under en konsert i 2004. Det samme året var hun på «The Notebook»-audition. FOTO: Scanpix Vis merFølg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer