Strandhåndball

Pink i harnisk - vil betale boten til de norske strandhåndballjentene

- Jeg er stolt av dere, sier den amerikanske artisten om det norske EM-landslaget.

STRANDHÅNDBALL: De kvinnelige strandhåndballjentene må spille i små truser, mens herrene får lov til å bruke shorts. Nå har de norske spillerne tatt grep for å få bukt med regelforskjellene. Her fra semifinalen mot Spania i Kroatia i 2017. Katinka Haltvik i midten. FOTO: NTB
STRANDHÅNDBALL: De kvinnelige strandhåndballjentene må spille i små truser, mens herrene får lov til å bruke shorts. Nå har de norske spillerne tatt grep for å få bukt med regelforskjellene. Her fra semifinalen mot Spania i Kroatia i 2017. Katinka Haltvik i midten. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De norske strandvolleyballjentenes protester mot det rigide regelverket til Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har skapt debatt og satt sinnet i kok hos mange den siste uken.

Under EM-bronsefinalen mot Spania søndag 18. juli 2021 i Bulgaria, valgte de norske strandhåndballjentene å ikle seg shorts og ikke bikinitruse slik IHF krever av dem.

For strandhåndallgutta er reglene annerledes, og de kan spille i shorts og singlet, mens kvinnene må gå med sports-bh og bikiniunderdel.

Til NRK har spiller Katinka Haltvik (30), datteren til den tidligere håndballproffen Trine Haltvik (56), uttalt at «stuntet» er noe de har tenkt på lenge, men at det var noe som ble avtalt og bestemt kort tid før bronsefinalen.

– Det var veldig spontant. Vi tenkte at «nå gjør vi det bare, så ser vi hva som skjer». (...) Mange har sendt oss tips om kroppsmaling og andre ting vi kunne gjøre for å demonstrere, og vi hadde virkelig tenkt på å gjøre det, men vi har følt oss truet av reglementet, sa Katinka Haltvik til NRK etter bronsefinalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer