Pink med stikk til mammapolitiet som kritiserer at barna farger håret

Støtter artistvenninnen Jessica Simpson som fikk massiv kritikk for å la datteren teste ut ny hårfarge.

LER AV KRITIKERNE: Artisten Pink har ingenting imot at datteren Willow på åtte år farger håret. Her er den søte mor-og-datter-duoen fotografert under MTV Video Music Awards i 2017. Pink gjester for øvrig Telenor Arena i Oslo 5. august 2019. FOTO: NTB Scanpix
LER AV KRITIKERNE: Artisten Pink har ingenting imot at datteren Willow på åtte år farger håret. Her er den søte mor-og-datter-duoen fotografert under MTV Video Music Awards i 2017. Pink gjester for øvrig Telenor Arena i Oslo 5. august 2019. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I sommer la popstjernen Jessica Simpson (39) ut et bilde av datteren Maxwell (7) på sin offisielle Instagram-konto, som stolt viste frem sine nyfargede, rosa lokker.

Men kritikken har ikke latt vente på seg, og mammapolitiet har allerede viftet med pekefingeren, og kritisert henne for å opptre uansvarlig.

Ifølge Insider har flere lagt igjen kommentarer av typen «Er ikke hun for ung til å farge håret?», «Jeg vet ikke helt med dette, altså» og «Det er en skam når hun er så ung».

Se dette innlegget på Instagram

Inspired by The Descendants #901girl #MAXIDREW

Et innlegg delt av Jessica Simpson (@jessicasimpson)

- Tenkte jeg skulle vise hva vi gjorde i går

Det er også mange som støtter 39-åringen, og som mener at hun ikke skal bry seg om kritikken. En av dem som støtter Jessica Simpson er artist-kollegaen Alecia Beth Moore (39) - bedre kjent under artistnavnet Pink.

Et par dager etter at Jessica Simpson postet innlegget, delte også Pink et bilde på sin offisielle Instagram-konto - av at hun farger håret på datteren Willow (8).

«Jeg hørte at folk var snurt på Jessica Simpson for at hun har latt sin syv år gamle datter farge håret. Så jeg tenkte at jeg skulle dele et bilde av hva vi gjorde i går».

Siv Unni Oldervik er frisør og daglig leder i Stas Hår & Bryn i Trondheim, og hun sier til KK at man skal være litt forsiktig med å la barna farge håret.

- Jeg ville ha unngått det i det lengste. Min personlige mening er at barn bør beholde håret naturlig så lenge som mulig. Det som kan være «farlig» er å farge uten å ta fargetest på forhånd, med tanke på allergiske reaksjoner, forklarer hun.

I hennes salong er nedre aldersgrense på farging av hår 16 år.

- Under 16 år må foreldre gi sitt samtykke. Vi ønsker å ha foreldre til stede under eventuell behandling av barn under 16 år.

- Finnes det et bedre alternativ som man kan bruke som hårfarge?

- En kan som et alternativ bruke balsam med farge. En kortvarig, men gøyal måte å få en liten endring på.

Fikk kritikk for å la barna løpe blant Holocaust-monument

Det er for øvrig ikke første gang Pink har fått mammapolitiet på nakken. For tre år siden, da hun var gravid med sønnen Jameson Moon, mottok hun mammahat for å drikke for mye kaffe.

Da hadde hun også lagt ut et bilde på Instagram, av seg selv med en kaffekopp i hånden. Pink hadde presisert at kaffen var koffeinfri, men kritikken haglet likevel.

Hun fikk også kritikk da hun i midten av juli tok med seg familien til Berlin, og besøkte Holocaust-minnesmerket i hjertet av byen. Monumentet utgjør 2711 betongklosser, og Pink lot barna løpe fritt mellom de ikoniske klossene. Monumentet er utført av den amerikanske arkitekten Peter Eisenman (86).

Dette satte sinnet i kok hos Pinks følgere. Det var flere som mente at stedet ikke er egnet for lek og moro. Tobarnsmoren på sin side ba følgerne holde hatet sitt for seg selv.

«Disse to barna er faktisk jødiske, i likhet med meg selv og hele familien min på morssiden. Personen som lagde dette monumentet er av den oppfatning av at barn må få lov til å være barn, og for meg er dette en feiring av både liv og død. Vær snill å hold hatet og dømmingen for deg selv».

Også her er det flere som støtter artisten, og flere har påpekt i kommentarfeltet at livet er for kort til å bruke alt fokus på negativitet og hat, og heller nyte hvert øyeblikk.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer