Robyn Lawley

Plus size-modell Robyn Lawley langer ut mot vektkritikk: - Vi er ikke overvektige

For meg er det omtrent umulig å bli slankere, sier skjønnheten.

ROBYN LAWLEY: I et ferskt intervju med Maxim slår modellen tilbake mot oppfatningen om at plus size-modeller er overvektige. Foto: Afp
ROBYN LAWLEY: I et ferskt intervju med Maxim slår modellen tilbake mot oppfatningen om at plus size-modeller er overvektige. Foto: Afp Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at dagens moteindustri for det meste sender svært slanke modeller nedover catwalken. Flere av de mest kjente klesmerkene har på et eller annet tidspunkt blitt beskyldt for bruke modeller som er usunt tynne, og til tross for at man har kommet et stykke (i Frankrike har de blant annet innført en lov mot å bruke for tynne modeller), er det tydelig at vi fortsatt har en ganske lang vei å gå.

Blant annet preges nok fortsatt deler av motebransjen av oppfatningen om at såkalte «plus size»-modeller er overvektige. Nå har en av dem som selv har fått merkelappen, vakre Robyn Lawley (26), åpnet seg om det kontroversielle temaet.

– Det er så feil; det er ikke sant at vi er overvektige. De fleste modeller jeg kjenner er så sporty og sunne, men vi er også veldig høye. For meg er det omtrent umulig å bli slankere, sier hun til herrebladet Maxim.

Den australske skjønnheten, som ble mamma for første gang i februar i fjor, legger også til at det skuffer henne at hun aldri blir booket av store motehus som Prada eller Givenchy «fordi hun er formfull». Saken fortsetter under annonsen – se Lawleys sexy Maxim-cover!

Ble hyllet for strekkmerke-bilde

Det er slett ikke første gang 26-åringen skaper overskrifter. I oktober i fjor delte hun et bilde av seg selv på Instagram med sine 143.000 følgere – toppløs og med strekkmerkene godt synlig. Sammen med bildet fulgte det en tekst hvor Lawley oppfordret alle mødre til å elske kroppene sine etter fødsel.

«Vi legger utrolig mye tid i å presse kvinner til å bry seg om feilene sine, at vi glemmer hvor vakre vi egentlig er. F**n ta dem. (...) Til deg som ikke føler deg vel med kroppen din etter at du har født; du er en kriger. Du har skapt et liv inne i deg, det er ingen lett oppgave», skrev modellen.

A photo posted by Robyn Lawley (@robynlawley) on

LES OGSÅ: Gigi Hadid ble bedt om å gå ned i vekt

SMELLVAKKER: Robyn Lawley poserer uten en tråd på forsiden av mannebladet MAXIM – under et år etter at hun fødte. Foto: MAXIM / Faksimile
SMELLVAKKER: Robyn Lawley poserer uten en tråd på forsiden av mannebladet MAXIM – under et år etter at hun fødte. Foto: MAXIM / Faksimile Vis mer

Vil ikke slanke seg

Som tidligere nevnt har man heldigvis kommet et stykke på vei når det gjelder sunne kropper i mediebildet, og det er slett ikke bare formfulle modeller som ikke har behov for å bli noe mindre – det samme gjelder nemlig også flere av de mest kjente Hollywood-stjernene! Nedenfor forklarer flere av favoritt-damene våre hvorfor de er fornøyde med kroppen de har.

Kim Kardashian:
– Jeg er stolt av kroppen og formene mine! Vær stolt av den du er. Vær stolt av rumpa og puppene dine! Formfulle kvinner er sexy!, har realitystjernen tidligere uttalt.

Christina Hendricks:
– Jeg har alltid hatt pupper og hofter, selv da jeg veide mindre. Nå er jeg mye tyngre enn da jeg jobbet som modell, men får mange positive tilbakemeldinger. Det er klart jeg gjerne skulle vært noen kilo lettere, men når jeg ser bilder av meg selv på den røde løperen tenker jeg «Gud, så vakker jeg så ut». Jeg bryr meg ikke.

America Ferrera:
– Jeg har en normal størrelse og er fornøyd med det. Jeg er størrelse 36 til 38. Noen ganger blir jeg faktisk mer bekymret for å gå ned i vekt, enn for å gå opp, fordi dette er slik folk kjenner meg nå. Og jeg vil ikke gå ned i vekt, for da vil folk tenke «hvorfor er hun ikke fornøyd med seg selv lenger?».

Jennifer Lopez:
– Jeg elsker kroppen min, og den har holdt seg på omtrent samme vekt de siste årene. Ja, jeg har rumpe, jeg har pupper og jeg har kvinnelige former, men jeg ville aldri slanket dem vekk. Jeg hater å se bilder av radmagre kvinner i blader. De ser så ulykkelige ut, har hun sagt.

Jennifer Love Hewitt:
– Jeg elsker kroppen min, og det burde alle kvinner der ute gjøre. Jeg vet hvordan jeg ser ut, og det gjør vennene og familien min også. Nå har jeg holdt munn i lang nok tid om hvordan kvinners kropp til stadighet blir gransket. Og for å gjøre én ting klart - jeg er ikke opprørt selv, men jeg reagerer på vegne av alle jentene der ute som kjemper mot kroppsidealet.

SMEKRE FORMER: Blant stjernene som er fornøyde med sine egne kropper Jennifer Lopez, Christina Hendricks og Kim Kardashian. Foto: Scanpix
SMEKRE FORMER: Blant stjernene som er fornøyde med sine egne kropper Jennifer Lopez, Christina Hendricks og Kim Kardashian. Foto: Scanpix Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer