Sophia Loren gjør comeback

– Plutselig lå en av puppene hennes på tallerkenen min

Sophia Lorens liv er sannelig mer begivenhetsrikt enn de flestes. Og det er én kveld hun aldri har kunne glemme …

MÅTTE DU? : Festen til ære for Sophia Loren fikk et annet fokus enn planlagt, da Jayne Mansfield plutselig slo seg ned ved bordet. FOTO: Alamy/NTB
MÅTTE DU? : Festen til ære for Sophia Loren fikk et annet fokus enn planlagt, da Jayne Mansfield plutselig slo seg ned ved bordet. FOTO: Alamy/NTB Vis mer
Publisert

På tampen av 2020 byr Netflix på noe så sjeldent som et sensasjonelt comeback. For hvor ofte har man gleden av å se en godt voksen skuespiller utfolde seg på lerretet – og det i en alder av 86 år?

Den italienske filmdivaen Sophia Loren er unntaket. Etter å ha vært borte fra skjermen i over ti år er Sophia nå tilbake. I filmen «Med livet foran seg», regissert av hennes egen sønn Eduardo Ponti, briljerer den Oscarvinnende divaen, og gir levd liv til den godhjertede tidligere prostituerte Madame Rosa.

Feider og rivalisering

Og levd liv skulle det være nok av i Sophia Lorens eget. Hennes 70 år lange karriere ligger som en Hollywood-tindrende ferniss over en gigantisk klassereise, endeløs glamour, pikante Hollywood-romanser, måpende rivalisering, avtjent fengselsstraff og årelange feider med kolleger det fortsatt går gjetord om.

For ikke å snakke om en puppe-episode som nok aldri vil bli glemt.

Uekte barn

Sophia Loren ble født utenfor ekteskap i Napoli i 1934. Egentlig het hun Sofia Villani Scicolone og var datter av Romilda Villani og Riccardo Scicolone, en byggingeniør av adelig herkomst. Ricardo nektet å gifte seg med pianolæreren Romilda, til tross for at de fikk enda en datter sammen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer