Dronning Elizabeths død

Ponniens gest i begravelsen smelter hjerter verden over

I dronning Elizabeths begravelse tok ponnien Emma farvel med sin matmor på en helt spesiell måte.

DRONNINGENS DØD: Dronning Elizabeths ponni Emma ved prosesjonen da kisten kjørte forbi. Siden gjorde ponniens en uventet «hyllest» som har smeltet hjerter verden over. FOTO: Aaron Chown/Pool via REUTERS/NTB
DRONNINGENS DØD: Dronning Elizabeths ponni Emma ved prosesjonen da kisten kjørte forbi. Siden gjorde ponniens en uventet «hyllest» som har smeltet hjerter verden over. FOTO: Aaron Chown/Pool via REUTERS/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da dronning Elizabeth gikk ut av tiden i september 2022, valfartet folk fra hele verden for å ta farvel. Statsledere, kongelige, familie og gode venner fulgte dronningen på hennes siste reise, fra Balmoral i Scotland til Windsor Castle utenfor London.

Den vakkert dekorerte kistens ferd ble direkteoverført på TV, og i London køet titusenvis av mennesker for å ta farvel. En som ville gjøre ære på dronningen, var David Beckham. Eks-fotballspilleren ventet seg ikke særbehandling, men køet side og side med tusenvis av briter for å ta farvel ved kisten.

KK har tidligere skrevet om den amerikanske cowboyen og hestetreneren Monty Roberts, og at han og dronningen møttes og ringtes jevnlig i 33 år.

I begravelsen var han en selvskrevet gjest, og Roberts fortalte til New York Times etter dronningens død at hun gjerne søkte hans råd om hvordan forstå hestene, ut fra hans filosofi om at intet menneske kan gjøre seg til herre over et dyr, men må søke et ønske om samarbeid, og bli en del av flokken.

Silkesvarten

Dronningen avlet egne hester, og selv da hun lå på det siste, skal hun ha husket navnet på hver og en av hestene hun har hatt i sitt lange liv. Helt fra den lille Shetlandsponnien hun lærte seg å ri på som barn, til alle de blanke og høyreiste blodshestene som siden var i hennes eie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer