Prinsesse Sofia

Prins Alexander (5 mnd) og prins Oscar (6 mnd) sjarmerte med lek under dåpen

... og mamma matchet dåpsbarnet.

PRINS ALEXANDER: Det var prins Alexanders (5 mnd) store dag fredag 9. september da han ble døpt i Drottningholms slottskyrka i Stockholm. Han fikk selskap av fetter prins Oscar (6 mnd) - og det er ingen tvil om at de to allerede er blitt gode venner. Foto: NTB Scanpix
PRINS ALEXANDER: Det var prins Alexanders (5 mnd) store dag fredag 9. september da han ble døpt i Drottningholms slottskyrka i Stockholm. Han fikk selskap av fetter prins Oscar (6 mnd) - og det er ingen tvil om at de to allerede er blitt gode venner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Solen tittet fram gjennom skyene i Sveriges hovedstad Stockholm fredag formiddag og alt var tilrettelagt for markeringen av prins Carl Philip (37) og prinsesse Sofias (31) førstefødte sønns dåp. Den søte gutten med de nøttebrune øynene har fått navnet prins Alexander Erik Hubertus Bertil, hertug av Södermanland. Han ble født 19. april i år.

Da pappa Carl Philip ble døpt i Slottskyrkan den 31. august 1979 skrek han seg gjennom dåpsseremonien, men prins Alexander (5 mnd) forholdt seg rolig mens han fikk dåpsvannet over hodet av erkebiskop Antje Jackelén.

Dåpskjolen som prins Alexander bar under seremonien har lange tradisjoner, og ble tatt i bruk for første gang i 1906, og er siden blitt båret av både farfar kong Carl Gustav (70), tantene kronprinsesse Victoria (39) og prinsesse Madeleine (34) - og ikke minst av pappa Carl Philip for 37 år siden.

Til tross for at den norske kongefamilien og den svenske kongefamilien har svært nære bånd var ingen av medlemmene fra Norge representert under dåpen. Ifølge Kongehuset.no hadde både kongen og kronprinsparet offisielt program i Norge fredag. Dette bekreftes også overfor KK.no av Marianne Hagen, kommunikasjonssjef ved Slottet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer