Prins Harry i Norge:

Prins Harry ble overrasket med bilder av kona og levende lys under norgesbesøk

To år etter at den britiske prinsen tok med Meghan på hemmelig norgesferie i nord, er han tilbake igjen. Denne gangen uten sin høygravide kone.

ROMANTISK GEST: De britiske soldatene som tok imot prins Harry under hans besøk i Bardufoss i Målselv i Troms, på selveste Valentinesdagen, hadde sørget for at prinsen ble påminnet hva som venter på ham der hjemme. FOTO: NTB Scanpix
ROMANTISK GEST: De britiske soldatene som tok imot prins Harry under hans besøk i Bardufoss i Målselv i Troms, på selveste Valentinesdagen, hadde sørget for at prinsen ble påminnet hva som venter på ham der hjemme. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag 14. februar - på selveste Valentinesdagen - besøkte britiske prins Harry Bardufoss i Målselv i Troms, i forbindelse med markeringen av at britene har trent på norsk jord i hele 50 år.

Prinsen skulle blant annet delta på den arktiske vinterøvelsen «Clockwork» - som siden den kalde krigen har vært en svært viktig, årlig øvelse for det britiske forsvaret. Prins Harry har vært tilknyttet det britiske forsvaret i en årrekke.

I forkant av besøket skrev tabloidpressen verden over at den britiske prinsen, som er rundt to måneder unna å bli far for første gang, skulle være milevis unna sin høygravide kone på Valentinesdagen.

Men de britiske soldatene hadde sørget for at prinsen ble påminnet hva som venter på ham der hjemme. De hadde nemlig hengt opp fotografier fra bryllupsdagen til prins Harry og hertuginne Meghan rundt om i snøhulen, der han og de andre soldatene tok en pust i bakken og drakk kaffe fra termos.

- Har du husket blomster til kona?

Prins Harry ga uttrykk for at han syntes det var en hyggelig gest, og ifølge VG spurte prinsen den britiske soldaten Chris Anderson om han hadde husket på Valentinesdagen.

- Han spurte meg ut om utstyret og bekledningen, og så spurte han om jeg hadde sendt blomster hjem til min kone, sa Anderson til VG.

Det er ikke første gang prins Harry besøker Nord-Norge. For to år siden tok han med seg Meghan Markle, som da var hans kjæreste, på hemmelig kjærlighetsferie til Tromsø. Ifølge den britiske avisen The Telegraph hadde prinsen booket overnatting på idylliske Tromvik Lodge på Kvaløya, og fått god hjelp av sin norske polfarer-kompis Inge Solheim (46).

I SNØHULA: Mens prins Harry tok seg en velfortjent pause i snøhula etter vinterøvelsen «Clockwork», nøt han en god kopp kaffe fra termosen og hyggelige bryllupsbilder fra det kongelige bryllupet i mai. FOTO: NTB Scanpix
I SNØHULA: Mens prins Harry tok seg en velfortjent pause i snøhula etter vinterøvelsen «Clockwork», nøt han en god kopp kaffe fra termosen og hyggelige bryllupsbilder fra det kongelige bryllupet i mai. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Målet for oppholdet var å se det vakre nordlyset danse over himmelen - om det da ferske paret fikk oppfylt ønsket, vites ikke.

Siden den gang har de to altså lovet hverandre evig troskap - i en storslått seremoni på Windsor slott den 19. mai 2018 - og i fjor høst ble det kjent at de to skal bli foreldre for første gang. Terminen er satt til våren 2019.

Det er nærliggende å tro at den britiske prinsen, som er svært glad i vinterlandskap, tøffe utfordringer og ikke minst den nord-norske råskapen, kommer til å ta med seg både kone og barn til idylliske nord i fremtiden.

PS. Det ble tid for Valentines-romantikk for hertugparet av Sussex, for allerede torsdag ettermiddag dro prinsen tilbake med privatflyet i retning Storbritannia og kona Meghan.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer